Thursday, September 29, 2011

#KaliPertama Trending Nombor 1 di Twitter

Rakyat Malaysia ni memang suka kan melepak dekat Twitter sebenarnya.? Sembang sesuatu topik yang boleh dikongsi bersama-sama dengan pengguna Twitter yang lain. Sebelum ni aku ada up satu entry mengenai benda yang sama juga. Cuma topiknya berlainan dan juga creator dia pun berlainan. Contoh entry aku sebelum ni ialah #SayaGenerasi Aida Sue Trending Twitter Nombor 1 di Dunia.


So, kali ni jom kita berkongsi sedikit cerita mengenai #KaliPertama. Kali pertama aku menjejakkan kaki ke sekolah, kali pertama aku jatuh cinta, kali pertama aku makan nasi, kali pertama aku naik basikal. Haaa, semua benda lah kita buat yang first-first boleh dishare kan dalam ruangan #KaliPertama ni. Paling meletup vogue de vast nyer plak si tukang creator adalah Era FM sendiri. Aku dapat tahu pun sebab pagi-pagi on the way pergi kerja aku dengar radio Era FM.


Aku sekarang ni tengah nak cari rumah sewa area Petaling Jaya, Kelana Jaya. Kalau sesiapa ada contact-contact roger lah eh. Memerlukan sesangat ni. Hahaha, sempat lagi. Lagi satu banyak sebenarnya entry yang aku nak up kan ni. Tapi sebab masa mencemburui aku, so aku story sikitlah dekat sini. Kisah Empire kat Subang meletup tu korang tahu.? Haa,? Tak tahu.? So, pergi google sekarang kalau nak tahu lanjut. Lagi satu pasal Hostel Kolej Jati UiTM Shah Alam terbakar korang tahu.? Tak tahu kan.? Jom usha video ni :

Monday, September 26, 2011

#SayaGenerasi Aida Sue Trending Twitter Nombor 1 di Dunia

Pagi-pagi telingaku disajikan dengan bebelan Pak Nil kat konti Era FM. Wah, ayat bahasa melayu sangat ni. Hehehehe, ada gaya tak nak jd novelis.? Uhuk, muntah hijau. Hehehehe. Ok, tak mau bebel panjang kita teruskan ke agenda utama kita. #SayaGenerasi.? Aida Sue.? Trending Twitter Nombor 1 di dunia.? Ape kes la orang kita ni nak mencapap je keje nye.? Isk2, itu kisah adinda dulu. Sekarang ni lain pula ceritanya. Kira lagi ke arah kebaikan la kali ni.

So, apa kisahnya di sebalik #SayaGenerasi ni.? Kisah apa pula yang ingin diketengahkan Aida Sue.? Aida Sue ni pembikin #SayaGenerasi ni. Kira macam dia lah pelopor. Ayat dia lebih kurang macam ni...
Kira dia macam mengingatkan kita kembali ke nostalgia dulu kala. Macam zaman aku dulu zaman main teng teng, galah panjang, roller blade, main tikam. Bila teringat balik jadi rindu dekat zaman sekolah dulu. Memang seronok betul duduk dalam zaman kanak-kanak kan.? Kalau korang nak share cerita korang boleh lah join #SayaGenerasi ni. Memang layan habis bila baca balik message sorang-sorang.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails