Showing posts with label wedding. Show all posts
Showing posts with label wedding. Show all posts

Monday, March 31, 2014

DIY Paper Bag for My Wedding

Assalamualaikum,

Ehem, feeling sorang-sorang kejap bila terbayangkan my future wedding day. Kalau ikut plan memang macam-macam nak buat. Tapi, tapi dan tapi..tak semua apa yang kita rancangkan akan menjadi. Betul tak.? So, ecah serah pada takdir. 

Ok, back to the main topic. DIY paper bag. Hmm, macam mana yer agakmya rupa dia nanti? 

Macam ini kah?

Ke macam ni?

Hmm, macam ni kot..

Masa sebelum wedding tu dalam pertengahan tahun ecah sibuk mewarna dolly paper. Hmm, macam mana nak warnakan? Mudah jer. 

  1. Beli dolly paper yang sebungkus ada dalam 250 keping. Ecah beli harga dia 4.50 tak silap
  2. Beli pewarna pilihan tema anda. Macam ecah, ecah beli warna pink dan hijau.
  3. Celupkan dolly paper tadi dalam loyang/apa-apa bekas yang besar supaya boleh buat dalam kuantiti yang banyak
  4. Dan akhir sekali, keringkan dia.
  5. Tunggu je kering dan siap!!
Ramai yang bertanya Ecah warnakan dolly paper tu pakai apa. Maaf Ecah lupa nak tulis. Ecah pakai perwarna yang orang buat kek tu. Ikut suka korang hendak buat pekat atau tidak. Campurkan sekali dengan air ok. Lepas tu budget lah sendiri.

Jom tengok paper bag Ecah yang dah siap.


Tengah-tengah dia Ecah letak sticker yang ditempah dari stikerku.com

Saturday, June 8, 2013

DIY Photo Booth for Wedding

Dear Readers,

Getting married soon? Have you plan your photo booth for your lovely wedding? Me? Currently I'm working on it. Getting excited day by day. Hehehe..So, any idea? Yeah, trying to ask Uncle Google. Maybe you all can find something by this words "diy photo booth wedding" or "download free printable photo booth props". 

This one is super duper cute right?

Posing with greenish background will brighten up the scenery right?

Nice combination color

Ok, this want used the same concept as the first picture

Props for photo backdrops

Ok, then we go to the DIY props. Did you know that we can get the free printable DIY wedding props? Sound nice right? I'll give you the link and what is your next step? Just download and print. Simple isn't? Maybe I'll make my own DIY wedding props. Got to start it from now. Hehehe.



Ok then, check on below link.



Saturday, January 19, 2013

Lovely Lace & Beads by Darni Heejab

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Ada tak rakan-rakan dekat luar tu yang nak kahwin or tunang? Kalau ada mesti ada yang tengah mencari or menempah baju dan shawl korang kan? Dah jumpa tak mana-mana tailor yang boleh jahit baju idaman korang? Macam mana pulak dengan shawl or veil korang? Ok, jom tengok ni. Ecah nak show something yang sangat awesome dari Darni Heejab.

Photo: Assalam dan selamat ptg dears!! Semalam Darni baru siapkan set simple shawl with veil for customer engagement..kali ni shawl Darni buat design manik (low cost design) with veil ada lace n beads...Darni buat design ni sbb tuannye pon comel n kecik je...hihi..hope u like it!:)
Photo: Assalamualaikum beautiful ladies!! Yg ni gmbr shawl halfmoon color light grey with lace...so cute color dia:)
Photo: Salam dears! Arini Darni update lg 1 custom made halfmoon lace utk kak diana...dah lama anta just bru nk update..hihi...kain tiffany blue lace biru...

Jika berminat boleh pm Darni ye...:)
Photo: Salam dears, arini nk update custom made halfmoon lace...warna shawl coklat dan lace warna gold...:)
Photo: Salam Isnin n morning!! 31/12/2012 hari terakhir utk tahun ini...arini Darni nk share gambar custom made halfmoon warna off whitewith lace warna baby blue...utk tempahan tahun 2013 bln januari dah full yer...februari n march a few shj open for tempahan ok dears!! Tq for this year ramai jgk yg sudi custom made utk big day anda..tq so much! :) smile~~
Photo: Alhamdulillah...selesai jugak custom made shawl utk wedding customer Darni...warna shawl emerald green lace krim n beads peach light yellow n soft pink...utk order custom made bln 12 dah close yer..available utk thn depan shj..pm darni for price! Utk bln 3 thn hadapan tggl a few seats left..:)
Photo: Assalamualaikum, gmbr ni custom made 2 pieces selendang design lace + beadings utk customer darni, lynnn yusof..ramai plak customers nama lyn..hihi..ni cth jika customer nk design lace tu melekap pada dahi..owh ini gmbr beliau tunang hujung bln 11 lepas..bru skang darni dpt share..tq lyn yusof :)
Photo: Selamat pagi dan assalamualaikum, malam semalam Darni baru je dpt gmbr majlis nikah eishah dan pasangan..gmbr dr photographer blom dpt lg katanya...btw ktorg share ari sanding yg sama ok..16hb sept haritu :)...so ni hasilnya...
Photo: Assalamuaikum, dah lama Darni menyepi sebab busy dgn persiapan kahwin Darni...now dah official jd isteri org :) hihi...Darni nak update sedikit.. after a few times buat set tudung n veil utk customer..now darni nak wat promotion utk bakal pengantin kt luar sana...sesiapa yang berminat boleh pm Darni ok.. Kami akan buatkn set tudung n veil exclusive utk anda :) pada sesiapa yang nk Darni custom made shawl manik pon boleh..now it on! gmbr bwh ni on going shawl for kak lyn yg baek hati :) at same time tgh settlekan lace shawl kak diana...almost done..tggu utk pos ye :) - ADMIN
Photo: Kak Lyn Fauzi wearing shawl custom made dari Darni..tq kak trusting Darni utk buat selendang utk majlis nikah akak...Selamat pengantin baru...oppsss!gmbr Darni curi kt fb akak yer :)

Cantik kan shawl dan veil yang Darni Heejab buat ni. Ada satu lagi yang Ecah rasa lagi awesome which is baju kurung moden yang dihiasi manik dan lace. Fyi, Darni Heejab tak ambil tempahan baju. Darni Heejab just ambil tempahan jahit lace dan beads. Watch this guys..


And, this is the owner of Darni Heejab. Shawl yang dia pakai ni time majlis pertunangan dia. See, simple but so lovely kan? Then, apa tunggu lagi. Jom tempah!!


Sunday, March 11, 2012

Memperkenalkan PVmoments







PVmoments "Capturing Your Moments - We offer coverage for your Wedding Events, Engagements, Outdoor Shoots and also Cinematic Save the Date Videos at a affordable price!!contact 014 - 6373317 and booking now!! More info visit PVmoments or Padvedia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails