Showing posts with label tunang. Show all posts
Showing posts with label tunang. Show all posts

Tuesday, March 12, 2013

My Engagement Day by Ecah Shafiee


Alhamdulillah selesai dah satu bahagian. 9 Mac 2013 ecah dah selamat bergelar tunang orang. Apa perasaan selepas bertunang.? Hurrmm jujur takde perasaan apa-apa. Hahaha boleh tak.? Rasa lain je lah kira pergaulan dah kena jaga, perbelanjaan pun dah kena control sikit. Tengok jari ada cincin dan secara automatik terlintas dalam fikiran 'oh aku dah jadi tunang orang'. 


Majlis tunang aku sangat simple ok. Tunang yang jenis budget. Semua sendiri. Makanan saudara mara gotong-royong masak. Baju pula, kainnya beli sendiri dekat Jakel. Kemudian tempah sendiri dekat Kota Damansara. RM70 sahaja ecah tempah tapi sebenarnya agak disappointed bila tengok baju yang dah siap. Sebabnya tak seperti yang diinginkan. Hantaran pula my sister yang siapkan. Oh dan lagi satu lace dan manik yang gorgeous tu my sister dan my mom yang buatkan. Cantik kan.? Ecah takde tempah pelamin. Just langsir dijadikan pelamin dan letak bantal-bantal buat props.

hantaran belah perempuan

version berdiri

version duduk

with adik-beradik

dengan bakal adik ipar

my sister and my abang ipar

dengan bini-bini orang

Saturday, January 19, 2013

Lovely Lace & Beads by Darni Heejab

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Ada tak rakan-rakan dekat luar tu yang nak kahwin or tunang? Kalau ada mesti ada yang tengah mencari or menempah baju dan shawl korang kan? Dah jumpa tak mana-mana tailor yang boleh jahit baju idaman korang? Macam mana pulak dengan shawl or veil korang? Ok, jom tengok ni. Ecah nak show something yang sangat awesome dari Darni Heejab.

Photo: Assalam dan selamat ptg dears!! Semalam Darni baru siapkan set simple shawl with veil for customer engagement..kali ni shawl Darni buat design manik (low cost design) with veil ada lace n beads...Darni buat design ni sbb tuannye pon comel n kecik je...hihi..hope u like it!:)
Photo: Assalamualaikum beautiful ladies!! Yg ni gmbr shawl halfmoon color light grey with lace...so cute color dia:)
Photo: Salam dears! Arini Darni update lg 1 custom made halfmoon lace utk kak diana...dah lama anta just bru nk update..hihi...kain tiffany blue lace biru...

Jika berminat boleh pm Darni ye...:)
Photo: Salam dears, arini nk update custom made halfmoon lace...warna shawl coklat dan lace warna gold...:)
Photo: Salam Isnin n morning!! 31/12/2012 hari terakhir utk tahun ini...arini Darni nk share gambar custom made halfmoon warna off whitewith lace warna baby blue...utk tempahan tahun 2013 bln januari dah full yer...februari n march a few shj open for tempahan ok dears!! Tq for this year ramai jgk yg sudi custom made utk big day anda..tq so much! :) smile~~
Photo: Alhamdulillah...selesai jugak custom made shawl utk wedding customer Darni...warna shawl emerald green lace krim n beads peach light yellow n soft pink...utk order custom made bln 12 dah close yer..available utk thn depan shj..pm darni for price! Utk bln 3 thn hadapan tggl a few seats left..:)
Photo: Assalamualaikum, gmbr ni custom made 2 pieces selendang design lace + beadings utk customer darni, lynnn yusof..ramai plak customers nama lyn..hihi..ni cth jika customer nk design lace tu melekap pada dahi..owh ini gmbr beliau tunang hujung bln 11 lepas..bru skang darni dpt share..tq lyn yusof :)
Photo: Selamat pagi dan assalamualaikum, malam semalam Darni baru je dpt gmbr majlis nikah eishah dan pasangan..gmbr dr photographer blom dpt lg katanya...btw ktorg share ari sanding yg sama ok..16hb sept haritu :)...so ni hasilnya...
Photo: Assalamuaikum, dah lama Darni menyepi sebab busy dgn persiapan kahwin Darni...now dah official jd isteri org :) hihi...Darni nak update sedikit.. after a few times buat set tudung n veil utk customer..now darni nak wat promotion utk bakal pengantin kt luar sana...sesiapa yang berminat boleh pm Darni ok.. Kami akan buatkn set tudung n veil exclusive utk anda :) pada sesiapa yang nk Darni custom made shawl manik pon boleh..now it on! gmbr bwh ni on going shawl for kak lyn yg baek hati :) at same time tgh settlekan lace shawl kak diana...almost done..tggu utk pos ye :) - ADMIN
Photo: Kak Lyn Fauzi wearing shawl custom made dari Darni..tq kak trusting Darni utk buat selendang utk majlis nikah akak...Selamat pengantin baru...oppsss!gmbr Darni curi kt fb akak yer :)

Cantik kan shawl dan veil yang Darni Heejab buat ni. Ada satu lagi yang Ecah rasa lagi awesome which is baju kurung moden yang dihiasi manik dan lace. Fyi, Darni Heejab tak ambil tempahan baju. Darni Heejab just ambil tempahan jahit lace dan beads. Watch this guys..


And, this is the owner of Darni Heejab. Shawl yang dia pakai ni time majlis pertunangan dia. See, simple but so lovely kan? Then, apa tunggu lagi. Jom tempah!!


Monday, March 26, 2012

Irma Hasmie Bertemu Jodoh di Depan Kaabah


Kalau dulu kita dihebohkan dengan kisah percintaannya dengan Nabil, kini kita lebih kenali Irma Hasmie yang baru. Bertudung, menutup aurat dan segalanya baru bagi Irma. Manis sungguh raut wajahnya dengan mengenakan hijab di kepalanya. Kita juga digemparkan dengan ikatan pertunangannya pada 24 Mac yang lalu. Alhamdulillah bertemu juga jodohnya.

Apa yang lagi menarik ialah pertemuannya dengan Rezza Syah Azmeer Datuk Radzuan, 31 dikhabarkan bertemu jodoh di depan Kaabah. Bagi Irma inilah jodoh yang terbaik buat dirinya.

“Saya bersyukur sangat-sangat kerana bertemu jodoh di depan Kaabah ketika menunaikan umrah. Bagi saya, jodoh ini satu anugerah terbesar buat diri saya daripada Allah. Memang pertemuan kami dan hubungan kami berlangsung dalam waktu yang cukup singkat,” ungkapnya.

Tiga sebab mengapa hatinya terbuka untuk menerima Rezza Syah Azmeer Datuk Radzuan. Ikuti kisah di kosmo online.

Monday, January 23, 2012

Tunang Vs Kahwin

Ambil berkat pengantin ^_^

Alhamdulillah. First of all aku nak ucapkan tah-ni-ah di atas pertunangan dan perkahwinan kawan-kawan aku. Sabtu lepas aku pergi serbu konvoi kahwin salah sorang eh 2 orang kawan aku. Kenapa 2 orang yer.? Haaa, sebabnya pasangan pengantin dua-dua kawan sekolah aku. Wah2, perkenalan dari bangku sekolah ke jinjang pelamin terus kan.? Alhamdulillah dan aku harap semoga hubungan keyrul dan amy berkekalan selama-lamanya ok.

Sekumpulan Geng Budak Sekolah
Antara yang masih bergelar anak dara ^_^

Next week insyaallah aku ke wedding member sekolah aku yang seterusnya. Haaiii, semua beratur ni nak kasi kad kahwin masing-masing. Aku.? Baru 24  tahun. Ohh, muda lagi ok. Setakat ni aku serbu kenduri kendara kawan-kawan aku je lah. Dah rezeki diorang kahwin awal kan.? Awal ke.? Awal lah jugak ok. Tahniah korang.

Tup-tup aku login facebook aku tetiba. . . 

Biar betik.? Naz Cahaya Cinta Ilahi tempek gambar pertunangan dia dengan salah sorang kawan sekelas aku time di universiti. Kelas kau Naz. Ribut takde, apa pun xde tau-tau dah jadi tunangan orang kau yer.? Btw, tahniah kat Naz dan tahniah juga dekat Zack. Aku doa-doakan hubungan korang berkekalan jugak yer. Naik pelamin jangan lupa jemput aku ok!!

Cantik Naz di hari pertunangannya.
Alololo sweetnya korang!!

Tuesday, January 3, 2012

Bila Aen Shafiee Bertunang

make up session
 
Bila Aen Shafiee bertunang, kitorang yang menyibuk ber'posing' sana sini. Biasalah, memang pantang tengok kamera. Laju je mem'inteprem' kan diri depan kamera. Lagi-lagi memang ada real photographer depan mata kan. Hehehe. Anyway, siapa Aen Shafiee.? Dialah kakak aku. Anyway, selamat bertunang yer along. Cantik my sister bila lah dah makeup. Ala-ala make over lah kan.? Huhuhu. .

By the way, tanggal 31/12/2011 menjadi titik bersejarah buat kakak aku. Dengan berdulangkan 15 dulang hantaran dari pihak perempuan dan dibalas 7 dulang hantaran bagi pihak lelaki. Wah, meriah lah rasanya. Baru bertunang, belum lagi kahwin kan along.? Anyway, hari tu aku ada shoot video dan ingat nak buat video untuk my sis tapi tak berkesempatan lagi hendak mengadap semua tu. Later on lah yer sister. Aku sembang banyak pun kompem korang bosan kan.? So, jom lah layan gambar.
 
my sis dan hantarannya
my sis and future husband

sesi bergambar ( inter-frame )
bunga yang my sis buat sendiri. beautiful!!
home made shawl juga by my sis. Ok, ada sesiapa berminat nak buat tempahan.? Hehehe
 memori daun pisang
sempat berposing di dalam dusun
 my dad and my uncle
our photographer. Azzirul Fahmi. Masih bujang (siapa berminat.? Hehehe)
My HAPPY FAMILY!! Love them

Friday, August 5, 2011

"Saya langsung tidak tahu dia mahu putuskan pertunangan kami" Aimie & Khairul Fahmi


“Saya langsung tidak tahu dia mahu putuskan pertunangan kami. Saya hanya mengetahuinya melalui akhbar (Metro Ahad) hari ini (semalam),” kata Aimie Harmelia Mohd Hashumi, 22, tunang penjaga gol nombor satu negara, Khairul Fahmi Che Mat.

Apa perasaan korang bila perkara macam ni jadi kat hubungan korang.? Ada yang akan think positive dan ade juga yang akan berfikiran negative. Kalau aku mula-mula memanglah akan think negative but lama-lama mesti akan jadi postive balik. Sebab.? Sebab dah rasa memang dah takde harapan untuk perbaiki hubungan tersebut. Betul tak.? Err, tak betul eh.? Okay2, let think it twice ok.? Hehehe

Tak eloklah kan kalau kita nak berprasangka buruk dekat Khairul Fahmi atau pun Aimie sendiri. Masing-masing ada alasan tersendiri. Itu kan masalah diorang. Buat apa kita nak campur tangan kan.? Just doakan yang terbaiklah buat diorang berdua. Kepada Khairul Fahmi, jangan sebab perkara ni corak permainan dekat bola sepak merundum ok. Dan kepada Aimie ataupun Elia, banyakkan bersabar dan think positive ok.?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails