Showing posts with label sunway pyramid. Show all posts
Showing posts with label sunway pyramid. Show all posts

Sunday, February 26, 2012

Aktiviti di Shopping Complex One Utama Damansara

Old school lah pulak kan


Hye viewers sekalian, hari ni actually ecah takde idea sebenarnya nak story apa. So, jom lah layankan apa yang ecah nak mengarut dalam entry kali ni ok.? Ecah nak tanya korang lah kan. Apa yer aktiviti yang korang akan buat kalau lepaking di shopping complex.? Haaaa, aku tahu tempat ni merupakan antara tempat favorite untuk dating, lepaking, shopping, makan dan sebagainya kan.? Antara banyak-banyak shopping complex, mana yang korang paling suka.? Bagi ecah yang hanya main area-area Shah Alam, Subang dengan Damansara tempat yang paling boleh masuk Sunway Pyramid dengan OU aka One Utama.

Jom share-share apa yang ecah buat kalau ada kat dua tempat ni. Ok, antaranya lah kan ecah akan shopping, bowling, tengok wayang, arena game yang kena pakai token tu dan macam-macam lagi lah. Ada satu lagi aktiviti best kitorang iaitu melenguhkan kaki dekat Toy's r US. Haaa, jadi kanak-kanaklah kitorang sekejap. Syok weh jadi budak-budak.

Hahaha, suka hati kitorang je kan.?
Yey, kami sangat happy!!
Ok, maafkan daku. Jeng jeng jeng. . .

Selain itu, tempat shopping ni yang best bila bergambar. Ada hari tu siap kena tegur denga orang kat kedai baju tu. "No camera please". Haaa, angguk-angguk geleng geleng terus blah. Daripada elok-elok memang nak beli baju terus cancel. Peace. . . 

Monday, December 12, 2011

Merayau di Sunway Pyramid Lagi, Lagi, dan lagi!!

Inilah kehidupan remaja zaman sekarang. Berjalan je keghojenyer. Idokler nak dok rumah mengemas ke, basuh baju ke, ngait baju ke. Hahaha, kalau teman dok dekat rumah, inilah ayat pedas yang teman mesti kena kalau meghayap keluor rumah. Btw, teman ni ha bukan saja-saja lah pergi Sunway. Teman pergi neman my sister beli barang for her engagement. Tapi, sambil-sambil tu teman ajak lah kawan-kawan teman pergi melepak sama. Udoh lame kami tak jumpe weh. Idok lah ramai pun kawan teman yang join. Haaa, udoh cakap Perak pulak dah.

Winkk. . .
Ok, bertukar ke bahasa asalku. Hehehe, lame tak cakap Perak macam tu lah jadi nya. Tengah seronok-seronok pusing-pusing ada pulak benda yang comel-comel dekat tengah-tengah Sunway tu. Haaaa, kan ke nak christmas ni. Adalah salji tipu, kereta santa claus, rusa, dan macam-macam lagi lah. Kalau tak comel tak boleh ke ha.? Sekarang ni aku taksub tengok benda-benda comel ni. Jom usha apa yang ada kat sana.





Punyalah ramai manusia kat situ sampai background aku tangkap sama je semua. Anyway, thanks to Ijat untuk gambar-gambar ni yer. Jangan nangis-nangis gambar kau tak de. Uweekk, btw aku terasa macam makhluk kecil duduk sebelah kawan aku tu. 

#Hewhewhew, bila lah aku nak membesar ntah. 

Monday, August 22, 2011

Berbuka Puasa di Sunway Pyramids

Tengah syok-syok melayan bulan Ramadhan ni, perut aku mulalah nak mengidam macam-macam makanan. So, ke mana pula destinasi aku untuk berbuka puasa kali ini.? Jeng jeng jeng. Aku merayap-rayap sampai ke Sunway Pyramids untuk mencari sesuap nasi. Hahaha, apa pula makanan yang aku cuba kali ini.? Yeah, korean food meh. Oh yer, time merayau-rayau terserempak pulak dengan blogger aka model part time Ikeen Lollipop. Rindu dama kamu sehh..Jom, layan gambar jom!!

apa benda ntah chicken fire-fire nama dia ntah

kimbab weh

my meal nasi apa ntah + BBQ chicken +kimchi

Itu kawan saya. Nisa nama dia. Eh, bukan Nisa Kay yer. hehe

tadaaa, jemput makan kawan-kawan. Bismillah..

Sunday, January 9, 2011

Voucher Sunway Ice Skating RM10 Sahaja

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Click image to enlarge

Nampak tak.? See that. Wow, voucher ice skating RM10 only okayh. Damn murah sesangat. Tapi, tapi, tapi..Tak semudah ABC. Why.? Ini hanyalah weekdays punyer means Isnin sampai Jumaat. Kalau Sabtu and Ahad kena RM15. Tapi, tapi, tapi hanya RM10 or RM15 pada yang dah ada glove dgn socks only. Kalau yang tiada kenalah beli. Ada je jual kat kaunter tu RM8 untuk glove and RM5 untuk socks. Voucher ni untung pada yang dah ada dua benda tu la macam aku.

Tapi, tapi, tapi..Semalam aku and kengkawan ade sikit malang.Why.? Kitorg memang dah tahu pasal RM10 ni then menonong je pergi sana dengan niat dpt la ticket harga 10 hengget. Sekali pergi kena rate biasa RM15. Hahaha, menonong semua then nak tak nak beli je la. So, kesimpulannya korang pergi kat web ni then korang register. Pastu korg booking la satu ticket. Kat sunway tunjuk je voucher ni. Aku pun macam nak pergi lagi sekali. Yolah, dah dapat RM10 sape tak nak kan.?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails