Showing posts with label sains. Show all posts
Showing posts with label sains. Show all posts

Friday, March 23, 2012

Pusat Sains Negara


Kalau zaman sekolah dulu seronok kan dapat pergi tempat-tempat macam ni.? Tengok semua benda mulut asyik cakap 'wahhh' takpun 'fuiyoo'. Lagi-lagi bila pergi ramai-ramai. Dah macam playground dah aku rasa. So, semalam aku tak lepaskan peluang berposing sakan kat Pusat Sains Negara. Berposing sakan uolss.. Hahahaha

Sekarang feel dia tak berapa nak teruja sangat. Ada 3 benda yang buat aku teruja semalam. First, ada alat music yang hanya mnggunakan konsep angin. Gerak je jari2 pada angin terus boleh buat lagu. Siyes seronok. Satu lagi main piano gergasi. Tak reti main piano tahu main lagu ewah bulan je. One more thing is aku teruja naik alat yang kasi kita experience berjalan atas bulan. Memang tak boleh nak jalan. Kena lompat-lompat. Kelakar pulak aku rasa. Hajat hati nak tengok actroid tapi dah takde dan robotic exhibition pun tutup semalam. 

Jom layan gegambor myols..



So, kepada adik-adik yang nak pergi harga tiket dia kat bawah ni ok :
RM6.00 setiap seorang. ( 13 tahun dan ke atas )
RM3.00 setiap seorang. ( 7 tahun - 12 tahun )
RM3.00 setiap seorang. ( 55 tahun dan ke atas )



Thursday, June 16, 2011

Bahayanya Salah Faham di Sekolah

Di suatu pagi yang indah, satu lagi pembelajaran subjek sains diajar di sekolah rendah. Pagi itu cikgu sains mengajar anak muridnya tentang betapa bahayanya minuman keras dalam hidup kita. Seperti biasa cacing akan menjadi mangsa dalam ujikaji kali ini. Sebagai sampel air, kita akan guna air arak dan air mineral.

"Baiklah murid-murid. mari kita lihat apa yang akan berlaku"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails