Showing posts with label rakan niaga. Show all posts
Showing posts with label rakan niaga. Show all posts

Monday, November 8, 2010

Blackberry Haram??Kerajaan Malaysia Haramkan Penggunaan Blackberry??

Terkejut ngan Statement tu??Aku pon at first terkejut gak..
Betul ke haram?Habis tu mcm mana pada yang dah beli BB??

BB 150x150 BlackBerry Diharamkan Di Malaysia ?

Terkini Blackberry diharamkan di negara-negara Arab macam di UAE sebab BB ni mampu beri ancaman keselamatan negara.

Macam mana pulak tu ek??
  • Tepon lain semua pakai provider tapi x mcm blackberry yang ada server tersendiri. 
  • Kalau phone lain kerajaan leh detect apa yang rakyat dok sibuk layari. So, kalau pakai BB mcm mana dorang nak tawu/hack?
  • Lebih ditakutkan kalau ade komunikasi antara pengebom berani mati contohnyer la. Inilah sebab nape sesetengah kerjaan mengharamkan blackberry.

Ni yang berlaku kat Algeria

Algeria sedang mengkaji penggunaan telefon BlackBerry dan akan mengharamkan penggunaannya jika boleh mengancam keselamatan negara.

“Kami sedang melihat isu ini. Jika kami mendapati ia mendatangkan bahaya kepada ekonomi dan keselamatan kami, kami akan menghentikannya,” kata akhbar El Khabar yang memetik Menteri Telekomunikasi Moussa Benhamadi semalam.

Algeria muncul negara terbaru memperlihatkan kebimbangan berhubung ciri-ciri Blackberry yang mendapat perhatian ramai sejak awal minggu ini khususnya di kalangan negara Teluk.

Dalam pada itu Amerika Syarikat mahu mengadakan perbincangan teknikal dengan Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan beberapa negara lain berhubung pertimbangan untuk mengharamkan komponen Blackberry Messenger.

Tapi jgn risau..Kerajaan Malaysia x war-warkan lagi perngharaman Blackberry ni kat Malaysia. Tp x tahulah pulak after ni mcm mana.

p/s : Giler arh..x semena-mana perkakas mcm BB ni leh jadi satu fenomena kat dunia ni. Ni yang ragu-ragu nak guna BB. Lagi-lagi bila ada yang pertikaikan BB ni Yahudi yang punya. Dorang buat mmg ade agenda-agenda lain yang tersembunyi. Mcm mana pulak tu??

Monday, September 27, 2010

Wahh..Anak Sosilawati Warisi Harta 155.5 juta!!Wallaweh..

Nama anak@pewaris harta Datuk Sosilawati:
Erni Dekritawati Yuliana atau Rita, 25
Erwan Suwari Ridzuan, 24
Erwan Nasri, 23
Erni Erinawati Sofia, 21
Erni Reenilawati, 19
Siti Nur Fatimah, 13

Harta dan khazanah Sosilawati :

300 rangkaian dan cawangan perniagaan kosmetik Nouvelle Visages di seluruh negara = RM11.4 juta


Bangunan Nouvelle Beauty Centre di Kampung Baru, Kuala Lumpur = RM1.5 juta

Wisma Nouvelle yang baru dibangunkan di Cyberjaya = RM20 juta


50 rumah yang disewakan = RM20 juta
Harta dalam bidang hartanah dan pembangunan = RM100 juta
Butik pengantin di sekitar Kuala Lumpur = RM1 juta
Automobil (jual beli kereta) secara kecil-kecilan = RM1 juta
Rumah banglo di Taman Harmonis, Gombak = RM1 juta


Anggaran Keseluruhan = RM155.5 juta

p/s : Juta beb, bukan riban..Tapi ingat..duit hanyalah duniawi yang boleh melalaikan umat Nabi Muhammad S.A.W..Kerana duit jugalah manusia berkelakuan seperti binatang!!

Friday, July 23, 2010

Memperkenalkan Kashfee Anggun Butik


Berbalik pada new entry aku ni plak aku telah ditugaskan sebagai cousin yang beribawa dan sayang-menyayangi di antara cousin-cousin ku yang lainyang berkehendakkan aku mempromot blogshopping nya.
Ok, cube korang klik blogshopping ni : http://kashfeeanggun.blogspot.com/


Ok, dah klik? 1st impression korang aku tawu dah mesti korang ckp wow!!Bapak mahal??
Jangan salah sangka lak. Mahal pada kualitinya. Aku cakap terus terang lah yer perbezaan kain songket ini ngan kain songket yang lain :
  • Warnanya x luntur
  • Kain sangat berkualiti, tidak mengecut atau mengembang selepas dibasuh. Kalau hantar dry cleaning kain lagi nampak berseri-seri.
  • Kat Masjid India mmg byk tp tu sume kalau dibasuh kompem turun color beb and kain akan mengembang.
Aku xnak story lebih-lebih. Korang try la satu. Aku da beli satu..anda??
Sebab itulah pemilik blogshop ini ada menyatakan Hanya untuk pembeli yang serius!





-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails