Showing posts with label outdoor. Show all posts
Showing posts with label outdoor. Show all posts

Monday, March 31, 2014

DIY Wedding Dress

Assalamualaikum,

DIY lah sangat. Design je on me. Diam tak diam dah 3 bulan Ecah bergelar isteri. Baru 3 bulan. Hehe orang tua-tua kata masih dalam honeymoon lagi. So, abaikan bab kahwin ni. Ni nak story berkenaan baju wedding Ecah. Ecah tempah dekat KL. Harga? Ok, jangan cakap lah memang mahal. Terkejut gak bila dengar. Tapi disebabkan Ecah just bayar pakej punya harga kira boleh tutup sebelah mata je lah. Pakej Ecah ambil tu hanya tambah RM200 untuk request baju baru. Murah kan? Of course..and if uols berminat boleh lah berkunjung ke DVazz Studio.

So, ni lah Ecah punya baju :


Kain + Manik : Kedai tu yang punya
Lace by Dvazz Studio





Sunday, February 26, 2012

Aktiviti di Shopping Complex One Utama Damansara

Old school lah pulak kan


Hye viewers sekalian, hari ni actually ecah takde idea sebenarnya nak story apa. So, jom lah layankan apa yang ecah nak mengarut dalam entry kali ni ok.? Ecah nak tanya korang lah kan. Apa yer aktiviti yang korang akan buat kalau lepaking di shopping complex.? Haaaa, aku tahu tempat ni merupakan antara tempat favorite untuk dating, lepaking, shopping, makan dan sebagainya kan.? Antara banyak-banyak shopping complex, mana yang korang paling suka.? Bagi ecah yang hanya main area-area Shah Alam, Subang dengan Damansara tempat yang paling boleh masuk Sunway Pyramid dengan OU aka One Utama.

Jom share-share apa yang ecah buat kalau ada kat dua tempat ni. Ok, antaranya lah kan ecah akan shopping, bowling, tengok wayang, arena game yang kena pakai token tu dan macam-macam lagi lah. Ada satu lagi aktiviti best kitorang iaitu melenguhkan kaki dekat Toy's r US. Haaa, jadi kanak-kanaklah kitorang sekejap. Syok weh jadi budak-budak.

Hahaha, suka hati kitorang je kan.?
Yey, kami sangat happy!!
Ok, maafkan daku. Jeng jeng jeng. . .

Selain itu, tempat shopping ni yang best bila bergambar. Ada hari tu siap kena tegur denga orang kat kedai baju tu. "No camera please". Haaa, angguk-angguk geleng geleng terus blah. Daripada elok-elok memang nak beli baju terus cancel. Peace. . . 

Wednesday, May 18, 2011

Outdoor [Pengalaman Aku Mendaki Gunung]


Amacam.? Apa yang korang rasa bila click link aku ni.? Sekarang ni aku nak share dengan korang sedikit pengalaman aku mendaki gunung. Nak kata master dalam pendakian gunung tidaklah. Lagipun sekarang aku dah bersara dah. Antara gunung yang aku dah daki macam Gunung Tahan, Gunung Benum, Gunung Bubu, Gunung Irau, Gunung Brinchang, Gunung Inas, Gunung Yong Yap, Gunung Batu Putih, dan Gunung Gerah. Haaa, banyak tak.? Tak banyak lagi ni kalau nak dibandingkan dengan kawan-kawan aku. Setakat ni aku dah lepas G11 tapi G7 ke laut. Trans Titiwangsa pun ntah bila nak habiskan. Gunung Kinabalu.? Tunggu berduit lah. Mahal lah mahu naik Gunung Kinabalu.

So, sekarang nak bercerita pasal pengalaman aku. Macam-macam pengalaman pahit, manis, kotor, jijik dan sebagainya. Kalau korang rasa korang boleh buang air besar dan air kencing merata tiada hal lah. Bunyi macam kotor kan.? Habis nak buat macam mana.? Takkan nak tahan kan.? So, dengan berbekalkan tisu lembap dan air sebotol korang bolehlah buang hajat korang tu. 

"Hah.? Nak membuang time malam-malam macam mana.?"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails