Showing posts with label nuffnang. Show all posts
Showing posts with label nuffnang. Show all posts

Sunday, September 28, 2014

Setelah Sekian Lama Blog & Nuffnang Bersarang

Assalamualaikum readers,

I hope you guys in a pink of health. Cewahh, speaking macam nak buat karangan surat tak rasmi rasanya. Sambil menghadap News Feed facebook, terbaca salah satu status Abang Ben Ashaari yang berbunyi begini :



Tetiba teringat nak buka Nuffang tengok apa yang ada. Blog pun dah lama tak hidup. Update pun jarang-jarang. So, let's check it out!


Alhamdulillah, ada lah juga dari takde kan? Nak cash out ke nak biarkan je? Biarkan je la. Cash out pun mesti sehari boleh habis duit tu. So, berbalik kepada persoalan Abang Ben tu, berbaloi ke? It's depends on the situation and own's perspective. Kalau blogger tu rajin, memang nak buat duit atau income dari blog, then I think it's not worth it. Sebabnya memang kena rajin dan selalu join aktiviti yang dianjurkan oleh Nuffnang, then need to know how to tackle their's interest.

Kalau blogger macam saya ni yang suam-suam kuku dan tak mengharapkan sangat income dari blog then it should be ok. Kalau rajin sikit, banyak lah masuk. Malas?? Hmm, ada ke kerja yang senang kat dalam donia ini? Fikir-fikir sendiri lah yer.

Tuesday, August 14, 2012

Terlepas Nuffnang Premiere Screening of ParaNorman

Ok, ni gara-gara aku dah lama tak buka email dan baru hari ni tangan gatal nak bukak email. Satu hari jer buat aku terlepas nak buat confirmation attendance. Sedih jugaklah sebab apa.? Sebab benda free kan. Just kena comment je dekat Nuffnang Premiere Screening tu yang tiap-tiap minggu pun ada. Venue nak tengok wayang tu pun dekat GSC 1 Utama yang sememangnya antara tempat yang aku selalu pergi untuk tengok wayang.


Baru je nak click untuk confirmation dan see..


Haihh, siapalah blogger bertuah yang digantikan dengan kelewatan aku buat confirmation. Tidak mengapalah. Anggap bukan rezeki. Lain kali aku cuba lagi.

#Malas nak buka email sebab tak dapat Premiere Screening Bourne Legacy. So frust dah sebab fikir next mesti susah nak dapat jugak


Sunday, September 18, 2011

5 Buffered Earning Dapat Serentak

Assalamualaikum, 

Apa khabar korang hari ni.? Diharapkan korang sihat selalu. Perghh, starting dah macam pangkal surat dah ni. Belum lagi tambah 'kehadapan sahabatku bla bla bla'. Hehehehe. Dah dekat seminggu ni aku rasa aku tak hupdate blog. Bloh dah bersawang tebuan dah ni. So, hari ni dengan sedikit kerajinan (sebenarnya excited sebab dapat 5 Buffered Earning). Ngeh3. 

Baru je kejap tadi aku bukak Nuffnang dan terima 5 BE terbaru. Antara BE yang aku dapat :


Dah lama aku tak dapat BE sekali dapat sampai 5. Terkejut pulak. Thanks Nuffnang for the BE, aku anggap BE ni sebagai hadiah birthday aku la. Ops, birthday.? Oh yeah, pada tanggal 18 September aku dilahirkan. Jadi genap 18 September 2011, termaktublah bahawa umurku dah cukup 23. 23 baru.? Muda tuuuu, boleh enjoy-enjoy lagi tu. Hehehe. Enjoy, enjoy jugak kan.? Jangan dilupakan pada yang memerlukan. Hahaha. Nah, aku tepek gambar huduhku ini buat tatapan korang. ;p

Sunday, June 26, 2011

Nuffnang Kasi Invitation to Blogger Sports Carnival With City Golf


Wah, lama tak update bog rasa kekok pula nak menaip. So, kita proceed pada agenda seterusnya. Hari tu aku saja-saja lah join kasi komen paling kreatif untuk dapatkan 2 invitation untuk ke Blogger Sports Carnival with City Golf. Wahh, tak sangka pula boleh terpilih antaara 50 komen paling kreatif. Benda ni berlangsung dekat Bangsar Shopping Centre. So, siapa lagi 49 bloggers yang terpilih tu.? Leh la jumpe dekt sana nanti ok.

Sunday, May 15, 2011

Earning Grapevine Aku Naik Mendadak


Mesti sekarang ramai yang tengah promote link masing-masing kan.? Tapi semua blogger akan dapat ke link ini.? Macam mana nak tahu kita dapat.? Siapa yang dah dapat redeem grapevine ni.? Ahfat dah dapat sekitar RM13.74 untuk satu hari. Hebat tu. Aku.? Alahai, ciput je. Aku tak promot sangat pun. Nak tahu aku punya berapa.?

Kalau korang nak tahu semua mesti dapat lah. Macam mana nak tahu.? Ok korang ada dapat tak iklan macam dekat bawah ni. Read more lah apa lagi. =)

Tuesday, April 26, 2011

Perkara Yang Kita Patut Tahu Pasal Buffered Earning Nuffnang

Sambil berjalan-jalan dekat alam maya ni aku sempat merayap dekat blog Naz Cahaya. Kalau korang nak tahu Naz memang selalu sangat dapat Buffered Earning. Bila dah jadi metered earning ada sahaja buffered baru yang dia dapat. Puas lah aku fikir macam mana Naz boleh selalu sangat dapat BE eh.? So, aku pun layankan je lah blog dia. Kalau korang nak tahu sangat banyak entry dia yang mengaitkan Buffered Earning. Aku rasa ni salah satu penyebab Naz selalu dapat BE kot. So, siapa-siapa yang teringin nak dapat BE tu rajin-rajinlah buat entry pasal Nuffnang eh. Mana tidaknya cuba kalau orang duduk cakap dan puji-puji pasal kita. Apa kita rasa.? Sukalah kan then kalau dah suka apa kita buat.? Kasi reward lah sikit dekat si pemuji tu.

Thursday, April 21, 2011

Kelebihan Memilih Nuffnang

Birthday wish from Nuffnang
dari blog akubiomed.com

Mesti ada yang terfikir-fikir kan.? Apa kelebihannya join Nuffnang ni.? Selain dapat income boleh dapat apa lagi.? Hadiah..yes, hadiah. Bukan aku yang dapat hadiah tapi para blogger yang lain and aku memang sangat-sangat iri hati dengan diorang. Ticket wayang free la, makan-makan free la..Haish, bila lah aku nak dapat semua tu.? Sebelum ni pernah gak join nuffnang punya contest. Tapi nasib tak berapa nak baik lah. Tandus di medan peperangan. Sedih ='(

Tuesday, April 5, 2011

Katakan Tidak Pada NUFFNANG

Merajuk gila-gila punya lah dekat Nuffnang. Jangan ditanya kenapa sebab aku baru nak explain ni. Hehehe, memang sangat-sangat terkejut bila tengok earning updated. Sudah sebulan lebih kot earning aku tak berubah. Masih pada rate yang sama then semalam seorang rakan blogger merangkap kawanku jugak, Ahfat bagitau earning dah update. Bapak bergegas aku pergi usha earning. Hahaha, nampak sangat gila duit. Ok, siapa tak nak duit kan.?
Tengok je earning aku cakap kat diri sendiri. "Eh, tak berupdate pun. Kenapa Ahfat punya dah update aku belum". Then aku pergi tengok dekat current earning updated RM0.25 sahaja. Sedih gila sebab tunggu dah sebulan lebih then updated earning 25 sen je.? Takkan gara-gara aku hantar ticket kat Nuffnang 2 hari lepas terus di cut habis.?


Nampak tak tu.?Last 12 March, then updated 23 March ke 26 March 2011 itu pun bernilai RM0.25 je.? Gila tak gila. Dah lah berhabis duit dekat projek fyp, sekali nuffnang buat palat pulak kan.? Ke takde orang dok lawat blog aku ni.? Isk, gila kesian dekat blog aku yang kusam ni. Isk, kesian, kesian, kesian..

Sunday, March 6, 2011

Buffered Earning Kenapa Kau Muncul??

Time aku tengah busy dengan 
FINAL YEAR PROJECT 
Baru engkau nak datang??

Ahhhhh, aku tekanan..
Kawan-kawan silalah berkunjung di blog usangku ini. 
Terima Kasih daun keladi lain kali datang lagi

Wednesday, February 23, 2011

Apa Itu Nuffnang Click Fraud.?


Ok, maybe ramai yang tidak tahu click fraud ni tapi aku syorkan dan aku war-warkan korang mesti ambil tahu. Lebih-lebih lagi pada blogger yang kat mata diorang ada lambang ini ($$). Hahaha, aku nak share sebab aku pun pernah terkena and burn dalam RM150++ earning yang dah cashout. Banyak tak.? Agak banyaklah bagi blogger biasa-biasa macam aku ni. Ok,entry ni aku buat pada blogger yang amik kira pasal income blog. Pada yang berblog bukan untuk duit silalah mengambil langkah secara drastik untuk klik pangkah entry aku ini.

Wednesday, January 12, 2011

Akhirnya Melekat Juga Satu Buffered Earning

Status : Yosh, mission successful. 


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


Akhirnya tajuk seperti di atas bersinar-sinar menerangi header aku yang tak berapa nak bersinar tuh. I got 1 BE dari Maxis Om Nom Nom Roadtrip LB. Excited.? Hello, haruslah. Sudah lame bermimpi kot. Asyik-asyik dapat BE kat blog artis aku tu jerk (mybeautifulkasih). Haruslah myol jelous. Ops, myol.? Ergh ini semua gara-gara coursemate aku si DEWI KHARYAWATI. Ok dewi myol mention nama uol di sini. Bangga tak dear.? Hahaha, bangga for what.? Nak tengok gambar si manis dewi.? Ops, kene ask her permission first. Kang tak pasal-pasal dia menangis sampai inner shawl dia jadi pelangi buatan. Hahhaa,  perli dia lagi. Sorry dear..because i sayang u. Ok off topic pula. Maybe perasaan excited dapat BE macam ni kot. Hello ecah, diz is your 1st time got BE.? Heehhehehe..

Saturday, December 25, 2010

Aku Jelous Dengan Blog Gosip Artis Malaysia


I said, I jealous.! Is it clear for u.?Jelous, jelous, jelous. Triple jelous for u der. Apa lah yang aku jelous kan sangat ni.? Ok, aku bukan jelous dekat Abg Nara, Izyan, mygosip, ohartis, zonartis, or budiey. Aku jelous dengan blog gosip artis aku sendiri which is mybeautifulkasih. Oh my dear darling I really hate u. Ops, but u kasi I income BE from nuffnang so not really benci lah.

create your own banner at mybannermaker.com!

Blog mybeautifulkasih one of my blog lah jugak selain blogcaripasal ni. Aku dirikan blog tu lebih kurang sama dengan blog aku yang ni. Nak dijadikan cerita aku lagi banyak promote blogcaripasal ni. Yelah sebab blog ni kalau tak dipromote tak laku. Macam blog gosip artis aku tu aku tak promote pun still ada visitor. 

create your own banner at mybannermaker.com!

Thursday, October 28, 2010

My 2nd Cashout

Akhirnya, setelah beberapa minggu x aktif dunia blogging dan skrg baru ade confident nak cashout buat kali kedua..
Actually kali ke3..
Tapi yang buat kali kedua cashout ku telah di 'reject' oleh pihak nuffnang atas sebab-sebab tertentu..Sob3..ikotkan da agak banyak la aku dpt dr nuffnang ni..
Lebih 20sen kire banyak la gak tu kan..ahahha..
Yang 1st punye cek da smp tp aku x kuar2 kan lagi..
lex lu..takot terguna jerk..

i LOVE nuffnang

Tuesday, October 26, 2010

Contest : I Want BlackBerry Torch 9800, Celcom Exec Postpaid Plans

INTRODUCING.....





For more information about this contest visit this link :


Wednesday, September 8, 2010

Viewes & Unique Visitor Blogcaripasal Outstanding Ke??


Dah dekat seminggu x blogwalking kot..
Da naik gila x mengadap blog aku ni..Rindu sangat seh!!
Terpakasa lepak di CC utk update blog..
So, update mane yang termampu jerk lah..

So, nak story sikit la visitor blogcaripasal ni dalam seminggu ni..
Makin lame makin naik..Sangat2 memberangsangkan la plak..
Mule 100 naik ke 200..Naik lagi up to 500++ per day..
Tapi sayang x dapat nak blogwalking..
So, kesempatan ni aku nak ucapkan..

Selamat Hari Raya Aidilfitri 
kat semua blogger-blogger yang menyambut aidilfitri yang bakal menjelma ni okeh!!Esok dah last puasa..Sedey gak, happy pon jugak..
Jom kumpul duit raya!!Yey..

*p/s : Aku baru pas main mercun..syhhhh..hehehe ;p

Friday, September 3, 2010

Beraya Bersama Nuffnang, SEO Keywords e-kad raya meletup!!


Sejak 2 menjak ni jarang blogwalking..
So, perasaan bila tengok rating traffik minggu ni mesti sangat sedih..

Tapi segalanya berlaku sebaliknya..
Bila tengok analytics untuk minggu ni melebihi had kunjungan yang blog aku ni selalu dapat..
Alhamdulillah sangat-sangat..Semuanya gara-gara entry mengenai e-kad raya..
Yelah nak dekat raya ni ramai la peminat-peminat cyber cari kad-kad berbentuk elektronik camtu..

Mule-mule x mendapat sambutan, yelah mood belum nak ada lagi kan..
Now??Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi..Ni je la yang mampu aku ucapkan..
Harap-harap lepas ni traffik maintain..Tapi, mmg kene kerja keras lah..
Lagi sekali aku nak say thankz utk pengunjung-pengunjung blogcaripasal

Thursday, June 24, 2010

youthsays sememangnya competitor nuffnang



Okey, uol..
Aku de satu lagi benda nak share ni..Suka plak aku bab-bab nak share2 ni..
Sharing is loving and caring



Aku sangat-sangat sedey bile usha membership status aku ordinary balik. Wattaheyyy??
Ni yang x puas ati ngan nuffnang ni. Mula ar pi ngadu kat kekasih hati and aku pon tanyer la kekasih hati aku tuh..Abg Nuffnang oh abg nuffnang..

Why ha my status jadi oradinary balik??
Dengan slumber and relaksnyer dia ckp..
Darling2, u punyer blog ada links youthsays la darling..
Ape ni, u duakan i..ahhaha..bak kate kekasih hati aku ni la..

Wow, x sangka ar plak youthsays dah jadi competitor tegar nuffnang skrg..
So, adoiyai..dengan sedeynye terpaksa la aku meleraikan iklan-iklan youthsays aku ni..

Dalam hati aku : Susahnyer nak jage hati kekasih hati aku ni...Majuk sesaje kejenyer..Skali majuk ordinary dikasinyer kat aku..Wahhh, oke2 i dengar ckp u ek abg Nuffnang..


-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

Monday, June 21, 2010

Hari Ini Hari Isnin = Update Gaji dari Nuffnang

Bismillahirrahmannirrahim..

Pagi Isnin macam ni kalau dapat khabar berita gembira memang teramatlah bermakna hidup ni kan?Akhirnya, setelah aku dihukum dek kerana innity iklan yg main aci nyorok ngan aku akhirnya berjaya gak aku buang. Then, semalam status aku bertukar kembali ke glitterati. Sangat-sangatlah gembira. Pagi ni tengok current payment, Alhamdulillah..

Not bad lor..ingat sikit sebab mggu lepas x rajin nak blogwalking sebab xde semangat because of ordinary status. Dengan blog aku x update. So, pagi ni baru tergerak hati dan naluri nak update blogcaripasal ni.

So, ni je la rentetan dak hingusan ni pepagi buta camni.

Rakan-rakan blogger!!

Bangun lah kawan-kawan ku..pagi isnin siapa punya??Kita punyer..yeah!!

Sekian..(ahahha, dah macam tulis surat dah..FINE!!)

-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

Saturday, June 12, 2010

Status dari Glitterati ke Ordinary(non-exclusive)

Okey, so petang-petang ni ecah dok blogwalking sekejap then g usha movie sekejap.
Then, saje pause jap usha "You're Beautiful" and g tengok traffik kat nuffnang. Ape yang memeranjatkan ecah is bile usha status nuffnang ecah dari glitterati ke ordinary.


ecah : "OMG!!Why??", terkedu jap and cube relax.


I started to think back.


ecah : "Ade ke aku letak ads dari mane-mane competitors nuffnang??", aku dok tanye diri sendiri.
ecah : "xdek pon!!!", aku cakap sorang-sorang lagi..


Hmph..mundari-mandir jap..Asal eh?Rilex2..pikir-pikirr..
ecah : "Ape yang aku dah buat jap tadi eh??Ade bende baru ke aku update/upgrade/install??".


Satu ni jerk la..wibiya widget..xkan sebab ni kot??


Ape tu wibiya widget??Ok, aku screen shot kasi korg usha..






xkan la kot..??Ni jerk yg aku dok main-main dari tadi. HAHahhaha..bengong jap..
Agak-agak nape ek??

Thursday, June 10, 2010

Ada Blog Tanpa Nuffnang = Makan Nasi Putih Tak Berlauk


Nasi Putih Tanpa Lauk?? Korang pernah try x?? Mestilah pernah kan..Tapi kalau ade lauk korg amik x lauk?? Kompem korg akan makan nasi lauk kan?? Aku pon mesti balun abes lauk-lauk yang ade..Dapat lak cam menu kat atas tu. Nasi + Kerabu Mangga + Sotong Goreng + Sambal Belacan. Pergh, x terkata nikmat nak makan tuh. Silap-silap tambah lagi nasi.

So, kat sini actually bkn nak ckp pasal Nasi berlauk ni. Just aku nak buat relationship dia jerk la. Ok, skang ni cube korang bayangkan Blog Korang (xde nuffnang) sbg nasi putih tuh and nuffnang sbg lauk-pauk yang sedap2. So, kirenyer cam blog korg tu x masyuk la kalo xde NUFFNANG ni.

Sejak aku join nuffnang ni aku rase sangat-sangat ler best. Why?? 
  • Dulu aku malas nak update entry and now aku jadi rajin+excited
  • Dulu aku anggap buat blog ni just sekadar suka-suka but now aku da leh buat duit
  • Dulu aku mane ade geng-geng di kalangan blogger but now blogger pon ade kelab sendiri
  • Dulu aku ade dengar sal income di blog tp skrg aku dah berani mencuba and ianya best!!
Aku buat entry ni bukan pe sekadar nak beritahu pasal Nuffnang ni. Dengan sikit ilmu yang aku bekalkan dan dicampur dengan ilmu-ilmu nuffnang yang aku tuntut dari sifoo aku : ahfat aku dah berjaya cash out kali pertama. Masih x berminat lagi? Ok, aku tunjuk something kt korg tp ni kire sikit ni kalau nak dibanding ngn blogger yg lagi power~
So, uol berminat x?
Kalau berminat join Nuffnang secara PERCUMA.

  1. Register dulu eh.
  2. Jawab survey simple gedabak ni. (wajib jawab k)
  3. Then, g kat Blog Manager and add url blog korg (link blog korang la cth : http://mybeautifulkasih.blogspot.com)
  4. G kat ads, ade 3 iklan yang perlu anda copy. Tgk tutorial kat bahagian ni :

      5. Done!!

Then, upkan je la traffic korg dan peringatan yer. Waktu-waktu iklan akan kuar ade time dia. Slalu aku usha time pagi around 11.30pg - 2ptg. Then belah ptg macam kol 5-6++ptg. Malam lak dalam pukul 11.30mlm - 2pg. So, waktu-waktu ni korang jangan lah dok diam. Lawat blog-blog yang lain dan tinggalkan jejak korang kt shoutmix/shoutbox dorg k. Kt blog korang lak kene ade kotak jerit ni jugak k.

Selamat Mencuba and marilah kite jana duit bersama-sama dengan Nuffnang.

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails