Showing posts with label mini guitar. Show all posts
Showing posts with label mini guitar. Show all posts

Sunday, October 30, 2011

Pakai Tudung, Main Gitar, Nak Jadi Yuna Lah Tu

 
Assalamualaikum semua pembaca blogcaripasal ni. Makin hari rating page view makin jatuh ni. Ah, abaikan. Hari ni aku nak kupas sikit isu perempuan bertudung main guitar ni. Macam aku, aku main guitar just for fun dengan niat bukan nak show off kan. Tapi sekarang ni aku tengok da jadi trend kat Youtube. Mane yang boleh dilayan aku layan. Mane yang aku rasa cannot go, aku tutup terus. So, apo ado hal kan.?

Sekarang ni orang sibuk persoalkan..
"eleh, nak jadi macam Yuna jugak lah tu"
"Pakai tudung dah macam yuna dah, pegang guitar, perghh"
"siap upload video ni kat youtube, nak lawan najwa latif plak ke.?"
"trend dak2 bertudung skg- main gitar nyanyi kat youtube bagi org komen pastu yg komen gaduh2 smpai lebam dan akhirnya x de sape yg untung pun"

Hahahaha, kadang-kadang nak tergelak aku membacanya. Sabar je la eh korang yang terlibat. Kalau rasa diri tu ada bakat tunjukkan. Tapi kalau boleh cuba tunjuk kelainan. Contohnya macam Najwa Latif main guitar dalam kereta. Pelik lah tu kan.? Hahaha, yang penting ori bukan cap ayam. Kira jauhkan diri dari di cop Yuna, Najwa Latif and so whatever la kan.? Jom layan video klip artis-artis youtube kita ni.


Ainan Tasneem

Najwa Latif

Thursday, September 22, 2011

Mini Guitar - Smallest Guitar Ever


Perasaan keterujaan aku tak boleh dibendung lagi bila usha video mamat budget cool ni main guitar terkecik di dunia. Bapak kecik wei. Macam mana dia boleh plucking lagi guitar yang bapak kecik tu.? Masalahnya tangan dia sangat gedabak kot. Hehehehe. Tu yang buat aku teruja sangat tu. Korang teruja tak.? Power kan.?

 
Antara lagu-lagu yang dimuatkan dalam video ni :

1. Every Breath You Take (Sting and The Police)
2. Hey There Delilah (Plain White T's)
3. I'm Yours (Jason Mraz)
4. Send Me On My Way (Rusted Root)
5. Wake Me Up When September Ends (Green Day)
6. Tears In Heaven (Eric Clapton)

Amacam.? Teruja tak.? Wa cakap sudah sama lu der. Aku sekarang ni dalam proses nak berlembut-lembut dengan guitar. Youtube je la jadi cikgu aku buat masa ni. Bapak best kalau ada yang sudi nak mengajar. Hahahahakkktuuiii. Ada ke yang sudi.? Ok fine. Aku tak nampak pun sape-sape angkat tangan kat luar sana nun. Hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails