Showing posts with label masa lapang. Show all posts
Showing posts with label masa lapang. Show all posts

Friday, June 17, 2011

Si Miskin Yang Pemurah

Sikap dan budaya menderma. Mak aku, cikgu aku, ustazah aku semua cakap kalau nak menderma biar ikhlas. Duit boleh dicari, hati yang suci sukar dicari. Haaa, korang ingat tak ni ayat dari iklan mana.? Pikir sampai dapat tau aku taknak kasitau. Hahahaha. Ikhlas yer..ikhlas..hurm..

Monday, May 30, 2011

Karnival ICT Perak bersama Upin & Ipin ( 3-5 Jun 2011 )

Anda minat Upin & Ipin.? Atau anak-anak anda gilakan Upin & Ipin.? Haaaa, korang jangan lepaskan peluang bergembira di Karnival ICT Perak Bersama Upin & Ipin di Stadium Indera Putra Ipoh, Perak. So, jom kita meriahkan karnival ni beramai-ramai.


Saturday, December 25, 2010

Aku Jelous Dengan Blog Gosip Artis Malaysia


I said, I jealous.! Is it clear for u.?Jelous, jelous, jelous. Triple jelous for u der. Apa lah yang aku jelous kan sangat ni.? Ok, aku bukan jelous dekat Abg Nara, Izyan, mygosip, ohartis, zonartis, or budiey. Aku jelous dengan blog gosip artis aku sendiri which is mybeautifulkasih. Oh my dear darling I really hate u. Ops, but u kasi I income BE from nuffnang so not really benci lah.

create your own banner at mybannermaker.com!

Blog mybeautifulkasih one of my blog lah jugak selain blogcaripasal ni. Aku dirikan blog tu lebih kurang sama dengan blog aku yang ni. Nak dijadikan cerita aku lagi banyak promote blogcaripasal ni. Yelah sebab blog ni kalau tak dipromote tak laku. Macam blog gosip artis aku tu aku tak promote pun still ada visitor. 

create your own banner at mybannermaker.com!

Friday, December 24, 2010

Karnival Upin & Ipin di SACC Convention Center Shah Alam


Sempat juga aku menapak kat Karnival Upin & Ipin tadi. Bukan apa nak merasa suasana di sana saja. Kepada ibu bapa yang bawa anak semestinya meriah lah. Bagi budak-budak karnival ni mmg suatu kepuasan lah. Kiri kanan barang mainan. Maybe buat remaja yang agak ‘kureng’ dengan kids dielakkan lah datang. Tadi yang menjadi tarikan aku booth Gempak Starz. Tak bawak wang saku lebih kalau tak aku dah borong dah. Mana tak nye ada diskaun kot. Bukan senang nak dapat.

So, kepada parents bawalah anak-anak ke karnival ni sebab karnival ni berlangsung dari 24hb hingga 28 Disember 2010. Untuk maklumat lanjut korang leh layari www.kelabupindanipin.com. Oh, tak terlupa juga tadi ada persembahan dari kumpulan Padi yang didatangkah khas dari Indonesia. Dorang bawak lagu sahabat selamanya. Nice one lah.

Cuba tengok ni pulak :

Thursday, December 23, 2010

Aktiviti 21st and 22nd of Disember 2010 Bersama Ujang Si Anak Monyet

21st of Disember 2010 – Aku and rakan2 aku ke Perak. Seronok rasanya sebab dah lama sangat aku tak hang out ngan kawan-kawan diploma aku time kat UiTM Perak dolu-dolu. Then, utk habiskan masa bersama kitorg plan ke UiTM Perak tujuan utama nak jumpa pegawai-pegawai and staf-staf UiTM Perak. Diorang dah anggap kitorg macam ank buah diorang. Memang sangat-sangat rindu moment dolu-dolu.

Kat Perak kitorg gi Seri Iskandar, Tronoh, Kuala Kangsar and Manong. Tak sempat nak ke Ipoh jumpa kenalan lain dek kekangan masa. So, kitorg plan jadual sepadat-padatnya. 2 hari je kitorg pergi and belah malam we ol tido kat Kuala Kangsar. So, aku letak beberapa gambar utk tatapan rakan-rakan blogger aku yang sempat menyinggah kat blog aku ni. Lama dah rasanya aku tak selitkan entry pasal life aku. Sesekali apa salahnya kan.?

DSC09275
En Zam (Pegawai Koko yang paling disayangi)

DSC09251DSC09315
Aku membelek-belek gambar dolu-dolu                                       Rakan-rakan seperjuangan

DSC09293DSC09336
                                      Bersama ‘junior’ kami’                                                            Cik munge

DSC09579DSC09587DSC09597DSC09557
DSC09600
Bersama Ujang si anak monyet


Sunday, December 19, 2010

Video Peserta Detik Bersama HandyCam | Juara Azizul


Finalist Detik Bersama HandyCam : Azizul dan Faz.



Aku tahu program ni lama dah tapi aku baru tahu rancangan macam ni ada. Nampak sangat dah lama tak layan astro kan.? Papehal pun aku recap balik pasal program ni sebab mesti ada geng yang seangkatan aku tak tahu pasal program ni kan.

Friday, December 10, 2010

Ngangkung Pecah Rekod 10 Juta

Ngangkung. Korang dah tengok??Tengok jangan tak tengok. Memang layan lah ini cerita. Aku tengok memang tak duduk diam. Gelak tak ingat orang kiri kanan. Sori kak yang dok belah kiri aku. Tapi kak sempoi la tak tegur pun gelagat saya yang menjengkelkan itu..terima kasih banyak-banyak kak. Wah, dah boleh masuk segmen terima kasih blog ben ni..ahahaha..

filem ngankung

Sumber : beautifulnara
Bercakap mengenai David Teo, ada satu perkara yang menarik yang dikatakan olehnya baru-baru ini. Kata David Teo, cabaran paling besar bagi penerbit filem seperti dia ialah “godaan” daripada artis-artis (sudah tentu wanitalah) yang muda dan seksi-seksi yang sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan slot menjadi pelakon utama. Perghhhhhh. Apakah jenis godaannya? Itu kami tak dapat huraikan. Korang fikirlah sendiri.

Sunday, December 5, 2010

Macam Mana Nak Duduk Sebaris Dengan Fatin Liyana, Cik Epal, Hanis Zalikha, Irine Nadia

MEREKA BLOGGER WANITA PILIHAN MALAYSIA




Fatin
Liyana
Hanis 
Zalikha

Cik 
Epal


Irine
Nadia
Top Blogger Wanita kat  Malaysia. Kalau pergi blog diorang followers mak aii gilo ramai kalah sesetengah blog pilihan hatiku. Jenuh aku pikior. Pusing sana pusing sini. Macam mana la ek nak jadik macam diorang ni. Tadi aku ada terbaca entry kat blog eyriqazz cerita pasal Haniz Zalikha, Cik Epal dengan Irine Nadia. Ada satu ayat eyriqazz "tips untuk jadi blogger popular = be unique dan carilah aura anda tersendiri macam mereka bertiga ni". 

Thursday, December 2, 2010

Kerajaan Haramkan Pakai Tudung di Kepala??

Berita Tergempar ni!!

Apa nak jadi??
Tak mungkin haram??
Sumber dari mana ni??
Dunia nak kiamat dah ke??
Ah aku x percaya!!





Kerajaan Malaysia mengharamkan pemakaian :

Tudung Periuk
Tudung Saji

kahkahkahkah




pssstt : ada gak artis malaysia pakai tudung saji..x percaya??

   =   

Wednesday, December 1, 2010

Review Penjagaan Kulit Artis | Syafinaz


  • Syafinaz tak diet dan masih makan nasi, cuma dalam kuantiti yang sedikit. Dan untuk kekalkan berat badan, Syafinaz akan peruntukkan masa seminggu hanya untuk makan sayuran saja.
  • Pastikan mekap dimuka telah dibersihkan. Syafinaz gunakan produk kecantikan Shiseido.
  • Menu makanan berasakan sayuran.
  • Makan nasi dan daging kerana mahu mengurangkan jumlah karbohidrat dan lemak.
  • menggunakan produk antipenuaan yang menghilangkan kedutan wajah. Kesannya sangat baik.

Tuesday, November 30, 2010

Entry Blog Tutorial Tapi Tak Boleh Copy | WTF


Pernah x korang masuk blog-blog entry lebat cerita pasal tutorial itu ini..
Code HTML berterabur sana sini..
Mestilah pernah kan?

Nak dijadikan cerita kalau diorang disable copy (ctrl+C)!!

Ape kejadahnya entry suh copy code tapi dia disable copy!!
Menyusahkan orang tahu x?
Kalau tahu dah disable menatang tuh xyah la buat entry yang suh org copy code segala..



x suke benda-benda yang menyusahkan aku. Tanda 'X' ni lah alamatnya aku klik

Budak Sekolah Melayu Bertudung Beraksi


cantik ke dek??

Sunday, November 21, 2010

Songket Moden | Saya Sudah Cuba Bagaimana Pula Dengan Anda??


Songket Moden.
          Aku nak korang try jugak.
Sesekali bergaya mewah apa salahnya kan??

  • Kain dia x keras mcm songket dulu-dulu..
  • Tak rimas. Aku ni jenis penggeli and perimas, so pilih baju agak chosy!!Tapi songket moden ni aku selesa pakai.
  • Orang ckp kain songket panas??Ok, yang ni x panas pun..
  • Boleh pakai utk pergi apa-apa event.
  • Nak pakai pergi kerja, kelas pun boleh jerk

Nak try??Ok klik je gambar kat bawah ni :

Thursday, October 28, 2010

My 2nd Cashout

Akhirnya, setelah beberapa minggu x aktif dunia blogging dan skrg baru ade confident nak cashout buat kali kedua..
Actually kali ke3..
Tapi yang buat kali kedua cashout ku telah di 'reject' oleh pihak nuffnang atas sebab-sebab tertentu..Sob3..ikotkan da agak banyak la aku dpt dr nuffnang ni..
Lebih 20sen kire banyak la gak tu kan..ahahha..
Yang 1st punye cek da smp tp aku x kuar2 kan lagi..
lex lu..takot terguna jerk..

i LOVE nuffnang

Wednesday, September 29, 2010

Soal Jawab TV3 Ulas Pasal Blogger di Malaysia!!


Alamak!! 
SOrry2, x sempat nak tengok tarikh and waktu bile disiarkan kat TV3..
Tapi yg pasti diorg dok ulas sikit pasal blogger kat Malaysia ni..

Perghh..mase dorg tnyer pendapat masyarakat pasal blogger kat Malaysia ni mulalah dorg komen macam2..
X bagus lah..ade buruknyer lah..macam-macam lah..

OK, bagi aku manusia ni macam-macam perasaannya. Semua x sama!!!Maybe yg diorg nampak just buruknyer..Diorg x pandang kebaikannya juge jd seorang blogger ni..
Maybe gak la ade sesetengah blogger yang entry nyer kadang2 mmg melampau and mcm lahanat..
So, bile dah dok cite buruk2 then dok wat citer mulalah org dok percaye ngn cerita si polon-polon tuh..
So, sebagai rakyat Malaysia yang bijak, jgn lah tertumpu pada satu resource jerk..
Cube google isu2 yang berkaitan..Tengok ape komen blogger-blogger lain mengenai sesuatu isu.

Aku pon kalau nak post something aku akan carik dulu entry-entry yang berkaitan then baru olah ayat sendiri. Maybe sometimes aku 'tercopy paste' la jugak..
Well, manusia kan..


Wednesday, September 8, 2010

Viewes & Unique Visitor Blogcaripasal Outstanding Ke??


Dah dekat seminggu x blogwalking kot..
Da naik gila x mengadap blog aku ni..Rindu sangat seh!!
Terpakasa lepak di CC utk update blog..
So, update mane yang termampu jerk lah..

So, nak story sikit la visitor blogcaripasal ni dalam seminggu ni..
Makin lame makin naik..Sangat2 memberangsangkan la plak..
Mule 100 naik ke 200..Naik lagi up to 500++ per day..
Tapi sayang x dapat nak blogwalking..
So, kesempatan ni aku nak ucapkan..

Selamat Hari Raya Aidilfitri 
kat semua blogger-blogger yang menyambut aidilfitri yang bakal menjelma ni okeh!!Esok dah last puasa..Sedey gak, happy pon jugak..
Jom kumpul duit raya!!Yey..

*p/s : Aku baru pas main mercun..syhhhh..hehehe ;p

Monday, August 23, 2010

Blogger.com DAH TAK BOLEH MASUK!!


dan jadi......



Hahaaha..Lex dulu..
Kalau x boleh masuk mcm mana plak aku post entry ni kan?

Aku just nak tawu pe perasaan korang kalo blogger.com xleh nak access slama seminggu??
Hahaha..mawu x dok diam. Dah mcm lipas kudung jerk nanti!!

Jgn kate seminggu, sehari pon dah ade yg mengamuk and nanges2 wo0oo..
Begitulah besarnya tamparan uncle blogger.com ni..



psst : jangan kata korang, aku pon same xleh duk diam!!

Sunday, July 11, 2010

Pagi Ahad = Duduk Termenung Depan Laptop



Tiada tutorial, Tiada Iklan Free, Tiada Info, Tiada Isu..

So, entry kali ini tiada lah perkara-perkara seperti di atas.
Aku juz nak sembang kosong share walhal dan perilaku ku diz weekend.
Arini Ahad, Semalam??Jumaat..ape ke bengong..semlm SABTU!!

Sepanjang ari aku tiada di rumah. Ikuti tentatif aku ni :

Pagi (7.30am) : Aku dikejutkan member aku Nadirah tok teman dia g pasar seksyen 16. Kenapa kena g pasar??G beli haiwan tok dijadikan BBQ di malam hari.

Pagi(8.45am) : Nad sampai and ktorg gerak g pasar bersama dengan Gjiey Ehsan. Merayau-rayau dlm pasar. List dikeluarkan (ayam, udang, sotong, kerang, daging kamben, daging lembu, brg2 perapan, sos dll)

Tgh ari ( 12.10pm) : Selesai membeli belah. Bukan di pasar seksyen 16 sahaja. Merayap sampai ke tesco dek kerana mencari DAGING KAMBENG!! Pulang je rumah aku  and nad melakukan kerja-kerja penerapan. Kekuningan jari kami dek kerana KUNYIT!!

Petang (5.00pm) : OMG!!Marathon Benci Bilang Cinta. Layan sat.

Petang (6.30pm) : Kami bersiap2 dan terus gerak ke rumah Gjiey and pick up Gjiey and Nabil. Ke mana??Shoot ke Cyberjaya untuk amik one of kawan kami Nana Eva di MMU. Perkara yang x disangka..Kereta milik Nadirah si bumblebee kancil itu meragam. Enjin tersengguk-sengguk and akhirnya kami decide nak kasi itu bumblebee rest and kasi dia minum. Tekak dia kering kot sehingga kan temperature nyer naik. Akhirnya. kami tiba di MMU (wuhuuu..dpt gak masuk MMU - 1st time)

Malam ( 8.30pm) : Gerak ke Shah Alam semula. Kami dikejutkan pula dengan hujan monsun timur tgh. Masing-masing da menggelabah carik tempat utk BBQ. Plan asal kami di Tasik Seksyen 7. Hujan la pula..xpe2, kite lepak dulu.

Malam (10.30pm) : Hujan berhenti then kami meneruskan dengan plan asal. Terus shoot ke tasik and prepare set BBQ. Adoi!! Salah beli Arang pula. Arang keras kematu yang sukar terbakar. Nasib ade zul selaku leader bakar membakar (baru je lantik..heheh). Then, kami start memanggang haiwan-haiwan tersebut. Da masak masing-masing pelahap makan.

Pagi ( 12.10am) : POP!! Tibe-tibe tasik bergelap. Ok, For your information, kol 12 mmg tasik tu bergelap secara automatiknyer. Pasang lilin la ape lg ( budget romantik).

Pagi buta (1.45am) : Semua keletihan. So, kami kemas2 then pulang ler. Sampai jerk umah area kol 2pg aku dah x pikir pe..Cuci muke and ape yg patot trus kroOohhh3!!


Sekian sketsa ku di pagi Ahad ini. Petang-petang sikit aku update lagi blog aku.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails