Showing posts with label malaysia. Show all posts
Showing posts with label malaysia. Show all posts

Saturday, April 5, 2014

Kelmarin Punya Cerita - Seoul Garden


My first and maybe the last time being to Seoul Garden. Why its for the last time? Maybe because tak menepati cita rasa sangat. Overall, not a good place to spend your money. Maybe Seoul Garden's lover will getting angry on me. Hahaha, chill guys. It's Ok lah, not too bad. Luckily I'd bought the voucher from Groupon Malaysia. It's save RM12.80.




The menu? Ahhh, tak sempat tangkap lah. Terus grep the food and start to cook like a real chef.


My husband awaiting with full of patience. Sabar yer, belum masak lagi ni.




Sunday, August 5, 2012

Aiskrim Baskin Robbins Percuma Pada 8 Ogos 2012


Excited pula bila dengar benda free ni kan.? Apa yang free.? Siapa nak kasi.? Macam mana boleh free.? Ok, kalau nak tahu aiskrim kegemaran ramai (Baskin Robbins) akan melancarkan giveaway besar-besaran di seluruh cawangan 1 Malaysia kecuali di Pantai Hospital dan Genting Theme Park. Baskin Robbins nak kasi aiskrim percuma sekiranya Malaysia menang 1st Olympic Gold Medal. Kita dah macam dapat bau emas dari sukan badminton kan.? Diharapkan Datuk Lee Choong Wei dapat menggegarkan kita dengan membawa pulang emas pertama dalam sukan Olympic. 


Alert with the event ok.!!

Giveaway date: 
8 August 2012 (Wednesday)

Giveaway time: 
8pm - 10pm

Location: 
All Baskin-Robbins outlets nationwide (excluding two kiosks at Pantai Hospital & Genting Theme Park) 

Wednesday, July 25, 2012

Top 10 Rude Malaysian Habit

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/549053_438964986143041_1821413171_n.jpg 

Pagi tadi nak pergi kerja dengar radio era dalam kereta. Tengah drive Johara yang kaki mengarut pepagi buta tu membincangkan topik berkenaan  "Top 10 Rude Malaysian Habit". Tapi diorang amik yang top 3 di mana habit berkenaan cilok parking orang, menggunakan handphone semasa memandu dan lagi satu berkenaan isu tukar lane tanpa bagi signal.

Bagi aku lah kan, kadang-kadang aku pun tak terlepas dari membuat habit yang sebegini rupa. Bukan apa, manusia ni cepat lupa dan leka. Bila dah leka tu mulalah macam-macam kesalahan dibuatnya. Tapi takde lah selalu sangat aku buat. Jarang-jaranglah kan. Lagi satu penyebablah aku rasa sebab keadaan dalam kereta kita tu sendiri. Kalau tak selesa, mula lah stress. Cubalah selesakan diri sendiri bila berada dalam kereta. Macam aku letak perfume wangi-wangi dan letak sikit accessories dalam kereta yang nampak cool di pandangan mataku ini.

So, bersama-sama lah kita bertimbang rasa apabila berada di jalan raya.

Thursday, May 24, 2012

Oh My English in Malaysia



Hei guys, how are you.? So, did you guys heard about 'Oh My English' program published in Astro recently.? When some of my friends jokes about 'oh my english' in front of me then I started to feel weird. Oh, what did they said.? And why it's sound like that. Then, I tried to search in google and also youtube then I found several video about this program. I think it's good for those who want to start learning english. Why.? As we know our culture love with the word 'rojak' or 'manglish' which means we combined together english words with malay words. So, how do we want to make our english sounds like an international.? Let's join and start english education with Oh My English.

#Btw, Henry is so handsome in this program.. =)











Thursday, May 10, 2012

Jawatan Kosong di Careeron9.com & Sertai Contest RM200 Bersama Careearon9.com

Penganggur A : Ate mike buat apa tu yop.?
Penganggur B : Teman tengah tanam anggur.
Penganggur A : Aih, bila agak-agaknya dapat kita kaut untung yer yop.?
Penganggur B : Bila-bila pun boleh. Tunggu time je ni.
Penganggur A : Ahh, sudahlah. Dah 2 tahun teman dengar ayat yang sama je dari mike. Sampai sekarang habuk pun takde.
Penganggur B : Haaaa, itulah kamu. Teman ni senyap-senyap dok usha line dekat Careeron9.com ni.
Penganggur A : Apa jadahnya susah bebenor nak nyebut namanya yop.?
Penganggur B : Haih, idok ngape lah. Meh teman cerita sikit. Toink. toink. toink. Blaa, bla, blaaaa..@$%@#&@@!!(##$$*..

Assalamualaikum readers sekalian.? Haaa, dah baca kisah penganggur-penganggur kat atas.? Secara ringkasnya, tak susah nak mencari pekerjaan. Peluang kerja memang banyak cuma janganlah memilih. Apa yang ada depan mata kita kaut je. Selagi jawatan tu sesuai dan kita pun layak. Kalau yang kaki internet tu aku cadangkan korang sergah laman web Careeron9.com.


Banyak iklan jawatan kosong yang di post admin dari masa ke semasa dan semuanya up-to-date. Korang rajin tak rajin je. Apa yang bestnya siap boleh search job by state. Haaaa, senanglah kita nak buat pencarian kan.? Siapa-siapa yang nak bekerja dalam kerajaan, Careeron9.com memang satu-satunya tempat yang sesuai. Aku pun dah cuba cari kerja kat site tu dan harap-harap ada yang melekat. Kalau ada tu aku nak ucapkan ribuan terima kasihlah pada admin.

Lagi satu yag menarik, Careeron9.com juga sedang menganjurkan satu contest. Contest apa.? "Sertai Contest RM 200 bersama Careeron9.com". Dengan slumber badak aku pun terjoin lah contest ni. At first nak story pasal site ni tapi tetiba tengok ada contest. Alang-alang menyeluk pekasam kan.? Nak tahu hadiahnya.?


Tapi ada syaratnya :

1.'LIKE'  di Fanpage Careeron9-> http://www.facebook.com/careeron9
2.Menjadi Followers Careeron9
3. Membuat satu artikel menarik mengenai Iklan Jawatan Kosong di Blog Careeron9 supaya pengunjung mengunjungi blog Careeron9.
4. Memasukkan widget careeron9 di Blog anda ( Sila Copy code html di bawah dan paste di blog anda). Widget korang boleh ambil dekat sini : copy widget


Kalau korang nak tahu lebih lanjut bolehlah usha line dekat Careeron9.com

Saturday, April 28, 2012

Gambar Sekitar Bersih 3.0, 28 April 2012

Apa pula cerita sekitar Bersih 3.0 kali ni.? Jom kita layan gambar yang agak ok.


ini pula gambar dari mynewshub
perghh, ramainya manusia!!
Ini lagi ramai. Gambar dari abgteror.com

dan tak ketinggalan juga........
.
.
.