Showing posts with label kesihatan. Show all posts
Showing posts with label kesihatan. Show all posts

Monday, June 25, 2012

Tahukah Anda Mayonnaise Berkalori Tinggi?

116
 
Hye kawan-kawan, info sihat hari ni aku nak share mengenai mayonnaise. Tidakkah anda tahu mayonnaise sebenarnya bukan salah satu makanan yang menyihatkan.? Semalam aku menonton TVIQ di astro dan ada slot cara-cara membuat mayonnaise. Memang simple nak buat tapi yang mengejutkan aku ialah kandungan minyak yang dicampurkan bersama telur. Banyaknya.!!

Setelah membuat kajian (ceh, kajian lah sangat kan.?) di google, aku pun baca banyak yang mengatakan makanan seperti burger, sandwich tidak menyihatkan jika tidak memilih mayonnaise yang rendah lemak. So, kepada kawan-kawan bijaklah memilih pemakanan anda untuk kekal sihat ok.

Haaa, aku rasa lagi elok jika kita buat sendiri mayonnaise. Sekurang-kurangnya kita boleh kurangkan penggunaan minyak. Di sini aku jumpa resepi membuat mayonaise tanpa menggunakan minyak. Pssst, ni bukan resepi aku tau. Aku google je ni sebab tu 'oh my english'. Hehehehe. Selamat mencuba.

Ingredients:

2 Tablespoons sugar
1 Teaspoon salt
2 Teaspoons plain flour
1 Dessertspoon mustard
1 egg
1 cup water
1/3 cup vinegar
1 Dessertspoon butter

Method:

In a saucepan, mix all dry ingredients.
Add beaten egg, water, vinegar and butter.
Stir until mixture boils.
Cool, bottle and refrigerate.

Monday, December 5, 2011

Jom Shopping Etude House

Akhirnya, dapat jugak aku buang duit aku dekat Etude House. Aku memang tahan keinginan nak beli sejak bulan lepas. Tahan je bile nak hujung bulan kan.? Hehehe. Ops, aku bukan kaki shopping tapi bila dapat shopping tu memang tak hengat lah kan. So, lepas je balik kerja tadi dengan kelajuan 110kms aku memecut kereta kuda merahku ke Sunway Pyramid semata-mata nak pergi Etude House.



Ok, apa yang aku nak cari sangat.?? Actually, aku nak beli eye liner dia je sebab hari ni pergi office mataku tanpa eye liner sampai kena tegur dengan office mate aku. "Asal ko nampak suram je hari ni??" Eye liner aku dah habis wei and thanks to my sister miss aen sebab perkenalkan kat aku eye liner ni. Aku memang sangat-sangt puas hati. Sebab apa.?? Kalau eye liner lain aku pakai lama-lama mesti lebam mata aku. Tapi Etude liquid eye liner tak lebamkan mata aku. Wink3..

Compact powder dengan pencuci muka aku cari yang sesuai untuk muka aku lah kan. Sebab muka aku ni very the oily so cari yang sesuai lah kan. Hahaha. Anyway korang nampak tak pinky bag yang cute miut tu?? Dapat present maaa dari Etude. Suka-suka.


Monday, June 27, 2011

Anda Patut Cuba Ceragem Free Sahaja

CERAGEM MALAYSIA PENANG SDN BHD (GVN) - Click Image to Close
Kecik sangat.? Klik lah to enlarge!!

Ok, aku bukan nakjual produk atau nak buat MLM. Langsung tiada kaitan dengan urusan jual beli. Benda ni free sahaja. Kenapa aku kata free.? Sebabnya aku dah try tempoh hari. Sempat pergi sehari je sebab kesibukan yang melampau. Oh yer, kenapa aku suruh korang join.? Sebab memang bestlah masa diurut. Ops, diurut.? Perempuan ke lelaki yang urut.? Hehehe, korang jangan nak gatal aku cuak ok sebab katil yang mengurut.

Syarikat ini beribu pejabat di Korea dan menjual hanya satu produk iaitu Automatic Thermak Massager atau ceragem master. Telah beroperasi di Malaysia selama 5 tahun dengan membuka sekurang-kurangnya 4 centre di lembah Kelang. Di setiap centre terdapat banyak unit ceragem master yang disediakan oleh syarikat untuk di cuba secara percuma. Kita akan diajar oleh guru2 yang berpengalaman untuk menggunakannya hari-hari. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails