Showing posts with label kes-kes. Show all posts
Showing posts with label kes-kes. Show all posts

Friday, June 17, 2011

Si Miskin Yang Pemurah

Sikap dan budaya menderma. Mak aku, cikgu aku, ustazah aku semua cakap kalau nak menderma biar ikhlas. Duit boleh dicari, hati yang suci sukar dicari. Haaa, korang ingat tak ni ayat dari iklan mana.? Pikir sampai dapat tau aku taknak kasitau. Hahahaha. Ikhlas yer..ikhlas..hurm..

Tuesday, May 10, 2011

"Kalau Nak Nikah Ikut Cara" Alahai Rakanku

Yana atau Nur Illyana

Terkejut, terkedu and semualah 'ter' bila baca paper Harian Metro hari ni. Nampak tak perempuan dalam gambar berjubah ketika konvokesyen UiTM.? Ok, that girl kawan aku yang boleh dikatakan ex-classmate dan ex-roomate aku time kitorang degree. Tapi disebabkan sesuatu perkara dia terpaksa extend satu semester. Aku pun pada mulanya tak sure sangat sebab apa dan yang pasti dari dulu memang aku curiga dengan pakwe member aku ni. Aku tak kenal pun lelaki ni tetapi selalu juga lah terserempak dengan diorang. Asalnya tak lah syak apa-apa sampailah bila family diorang sendiri call aku tanyakan pasal yana.

Tuesday, December 7, 2010

Watch Out Dengan Kaki Penipu di mudah.my

Bila dunia makin canggih otak manusia pun makin canggih. Canggih ke arah yang betul takpe lah jugak. Kalau canggih ke arah nak jadi kaki penipu, kaki pembelit or whatever baik tak payah duduk dalam alam siber lah.This is not what we called Malaysia negara maju dan bebas. Pemikiran manusia ni belum cukup merdeka lagi. Erti kata lain diorang merdeka ke arah lain. 

Tuesday, November 30, 2010

Budak Sekolah Melayu Bertudung Beraksi


cantik ke dek??

Thursday, November 25, 2010

Saiful Bukhari Azlan Tidak Membasuh Dubur | Akibat Tak Basuh Dubur

Selepas kejadian liwat dengan Anwar Ibrahim beliau tak basuh duburnya kerana taknak bukti terhapus!
WTF?
info

Gambar hiasan

Gila geli aku!!

Monday, November 8, 2010

Blackberry Haram??Kerajaan Malaysia Haramkan Penggunaan Blackberry??

Terkejut ngan Statement tu??Aku pon at first terkejut gak..
Betul ke haram?Habis tu mcm mana pada yang dah beli BB??

BB 150x150 BlackBerry Diharamkan Di Malaysia ?

Terkini Blackberry diharamkan di negara-negara Arab macam di UAE sebab BB ni mampu beri ancaman keselamatan negara.

Macam mana pulak tu ek??
  • Tepon lain semua pakai provider tapi x mcm blackberry yang ada server tersendiri. 
  • Kalau phone lain kerajaan leh detect apa yang rakyat dok sibuk layari. So, kalau pakai BB mcm mana dorang nak tawu/hack?
  • Lebih ditakutkan kalau ade komunikasi antara pengebom berani mati contohnyer la. Inilah sebab nape sesetengah kerjaan mengharamkan blackberry.

Ni yang berlaku kat Algeria

Algeria sedang mengkaji penggunaan telefon BlackBerry dan akan mengharamkan penggunaannya jika boleh mengancam keselamatan negara.

“Kami sedang melihat isu ini. Jika kami mendapati ia mendatangkan bahaya kepada ekonomi dan keselamatan kami, kami akan menghentikannya,” kata akhbar El Khabar yang memetik Menteri Telekomunikasi Moussa Benhamadi semalam.

Algeria muncul negara terbaru memperlihatkan kebimbangan berhubung ciri-ciri Blackberry yang mendapat perhatian ramai sejak awal minggu ini khususnya di kalangan negara Teluk.

Dalam pada itu Amerika Syarikat mahu mengadakan perbincangan teknikal dengan Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan beberapa negara lain berhubung pertimbangan untuk mengharamkan komponen Blackberry Messenger.

Tapi jgn risau..Kerajaan Malaysia x war-warkan lagi perngharaman Blackberry ni kat Malaysia. Tp x tahulah pulak after ni mcm mana.

p/s : Giler arh..x semena-mana perkakas mcm BB ni leh jadi satu fenomena kat dunia ni. Ni yang ragu-ragu nak guna BB. Lagi-lagi bila ada yang pertikaikan BB ni Yahudi yang punya. Dorang buat mmg ade agenda-agenda lain yang tersembunyi. Mcm mana pulak tu??

Tuesday, November 2, 2010

Entry Untuk Lelaki | Kenapa Perempuan Suka Nak Kahwin Macam Wedding of The Year?

Wohoo..
Sebenarnya ni entry pasal pompuan tapi ade lelaki yang mintak aku kupaskan sikit hal ni dekat blog aku ni..
Betul x gugurl sekalian?
Setuju x dengan tajuk entry aku ni??
Haruslah setuju kan??Pompuan mana yang xnak dpt wedding yang sangat-sangat gah and chumel2..


Ok, bagi aku lak kalo ade org tanye wedding mcm mana yang aku nak..
My answer is one.."Garden Concept"
marbeles..

Tapi..kalo concept garden ni kne pikir backup plan kot2 ujan kan..??ahhh..peduli ape..usha dulu weather forecast!!
Ok, now aku nak kasitau pendapat kawan-kawan laki aku..

Ecah : Weh, aku nak tanya la..Pe konsep wedding korg nanti ek??English style ke..classic..garden...ouchh
Guy : Ni lah pompuan..pikir nak yang grand-grand jerk..Cube la kalo xyah wat majlis2 yang gah-gah ni..Simple-simple sudah..Nanti after kawen dua-dua pikir cmne nak settle utang..
Ecah : Perghh..kantoi!!Nak kawen pon berutang ke kawan??ahahha..
Guy : Oklah..aku nak tanya..Kenapa ek korang nak berconcept-concept ni??
Ecah : Menurut pakar-pakar perempuan..menurut eh..bukan aku yang cakap.."Kahwin skali seumur idup dear..why not kite buat yang grand-grand"
Guy : Tapi kalau x mampu macam mana??
Ecah : Kumpul duit la..menabung..Jangan tawu nak kawen jerk..Poket kiri masuk..poket kiri bocor..pe kes??
Guy : (termenung..)

So, macam mana kawan??

Wednesday, September 29, 2010

Soal Jawab TV3 Ulas Pasal Blogger di Malaysia!!


Alamak!! 
SOrry2, x sempat nak tengok tarikh and waktu bile disiarkan kat TV3..
Tapi yg pasti diorg dok ulas sikit pasal blogger kat Malaysia ni..

Perghh..mase dorg tnyer pendapat masyarakat pasal blogger kat Malaysia ni mulalah dorg komen macam2..
X bagus lah..ade buruknyer lah..macam-macam lah..

OK, bagi aku manusia ni macam-macam perasaannya. Semua x sama!!!Maybe yg diorg nampak just buruknyer..Diorg x pandang kebaikannya juge jd seorang blogger ni..
Maybe gak la ade sesetengah blogger yang entry nyer kadang2 mmg melampau and mcm lahanat..
So, bile dah dok cite buruk2 then dok wat citer mulalah org dok percaye ngn cerita si polon-polon tuh..
So, sebagai rakyat Malaysia yang bijak, jgn lah tertumpu pada satu resource jerk..
Cube google isu2 yang berkaitan..Tengok ape komen blogger-blogger lain mengenai sesuatu isu.

Aku pon kalau nak post something aku akan carik dulu entry-entry yang berkaitan then baru olah ayat sendiri. Maybe sometimes aku 'tercopy paste' la jugak..
Well, manusia kan..


Monday, September 27, 2010

Wahh..Anak Sosilawati Warisi Harta 155.5 juta!!Wallaweh..

Nama anak@pewaris harta Datuk Sosilawati:
Erni Dekritawati Yuliana atau Rita, 25
Erwan Suwari Ridzuan, 24
Erwan Nasri, 23
Erni Erinawati Sofia, 21
Erni Reenilawati, 19
Siti Nur Fatimah, 13

Harta dan khazanah Sosilawati :

300 rangkaian dan cawangan perniagaan kosmetik Nouvelle Visages di seluruh negara = RM11.4 juta


Bangunan Nouvelle Beauty Centre di Kampung Baru, Kuala Lumpur = RM1.5 juta

Wisma Nouvelle yang baru dibangunkan di Cyberjaya = RM20 juta


50 rumah yang disewakan = RM20 juta
Harta dalam bidang hartanah dan pembangunan = RM100 juta
Butik pengantin di sekitar Kuala Lumpur = RM1 juta
Automobil (jual beli kereta) secara kecil-kecilan = RM1 juta
Rumah banglo di Taman Harmonis, Gombak = RM1 juta


Anggaran Keseluruhan = RM155.5 juta

p/s : Juta beb, bukan riban..Tapi ingat..duit hanyalah duniawi yang boleh melalaikan umat Nabi Muhammad S.A.W..Kerana duit jugalah manusia berkelakuan seperti binatang!!

Thursday, September 23, 2010

Dompetku Kene Curi!!

Tengok tajuk mesti da tawu kan bengang x sedeynyer hidop aku skrg..
Purse yg aku dah gune sejak zmn diploma ilang begitu jerk..
Sangat sedey..

Kejadian tempat kecurian berlaku : Surau beb!!

Astaghfirullahalazim..
Wahai si pencuri, nak duet dlm purse aku tu amikla..
Tp, harta2 lain dlm purse tu plz pulangkn..

1) IC
2) Lesen
3) Kad Bank
4) Kad-kad lain

Tawu x ni dah kire kali ke2 purse ku dicuri..
Ini bermkna aku kne renew IC kali ke2..
Bayarannya.?

RM210.00

OMG, dah la malang purse ilang..
Kerugian nak renew lesen tu.?
Adoi..plz lah..terseksa idop..
Nak withdraw duit kad xde..Nak mkn terpksa pau mem dgn alasan nnti aku byr lik..
Apela yg korg(pencuri) dpt.?
Mkn duit haram..DUIT HARAM!!
Dilaknat Allah..Subhanallah..
Ya Allah..Kuatkan lah semangatku dan tingkatkanlah kesabaranku..

Sunday, September 12, 2010

Polis Sahkan 4 Mayat yang Ditemui


Berita 1.30 ptg tadi pihak polis dah sahkan 4mayat yang ditemui dekat pantai Morib tu merupakan mayat Datuk Sosilawati dan 3 yang lain.
Ni ade screenshot amik kt blog DukeLuce



Dari screenshot ni mayat yang dah disahkan Ahmad Kamil Abd Karim iaitu Peguam Peribadi Dato' Sosilawati.

Confirmation :




 Mohd 'Azim Kamaruzzaman said...



Mayat yg ditemui mmg SAH mayat 4org yg hilang tu..
kazen kpd peguam Sosilawati tu baru inform me at facebook just now..

Berita Sebelum : Datuk Sosilawati dan 3 Lagi Mati Dibunuh??

Datuk Sosilawati dan 3 Lagi Mati Dibunuh??


Korang ada baca kosmo x??
Aku baru terbace..
4 mayat ditemui rentung dekat Pantai Morib, Selangor semalam.
Keputusan ujian DNA belum lagi dikeluarkan.
Kemungkinan hari ni akan dapatlah keputusannya. Pukul 1.30 ptg kang menurut berita TV3.
Kalau betullah 4mayat tu diorang, ucapan takziah lah.
Mayat dibunuh dengan kejam sebelum dibakar dan abu mereka dicampak ke dalam laut.
Dahsyat dunia sekarang ni.
Nyawa manusia macam xde nilai.

Wednesday, June 16, 2010

Akibat Curi Kabel

Haii, apalah nak jadi kan??





Harimau mati meninggalkan belang, 
manusia mati meninggalkan ??


-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails