Showing posts with label kereta terbaik 2010. Show all posts
Showing posts with label kereta terbaik 2010. Show all posts

Friday, February 24, 2012

Proton P3-21A Menjadi Bualan

Yeah, mula-mula ayah aku yang bersuara. "Angah, kamu dah tengok dah kereta Proton yang baru.?" Aku pun jawab. "Aih, Proton ada nak keluar kereta baru ke.?". Proton P3-21A kata ayah aku. Wah, nama macam no resit je aku dengor ni. Terus aku menerjah Uncle Google.

Sumber : arenakereta

Wah, cantik menarik tertarik jugak aku tengok kereta proton terbaru ni. Ada juga aku terbaca-baca dekat Fb pasal kereta ni. Ada tu aku baca, "Aih, rugilah sapa yang beli Persona masa mula-mula dulu". Haha, bagi aku tadelah rugi sebab kereta semua ada zaman kegemilangan masing-masing. Kalau nak kira macam tu jangan beli kereta sampai tahun 2020. Haaa, tengok macam mana rope lak kereta zaman tu kan. Hehehe.

Nak bercakap pasal harga pula dikhabarkan kereta ni dalam RM60k ke Rm70k seunit. Haaa, not bad lah kan.? So, siapa yang nak booking dah boleh dah ni kumpul duit. Hehehe. Aku.? Hanya mampu tengok je lah orang pakai. Jadilah pakai kereta kodok merah tanpa logo aku tuh.


Sunday, December 26, 2010

Top 10 Kereta Pilhan di Malaysia 2009 2010 2011


Sekarang ni ramai kan bercerita pasal kereta. Pergi mana-mana sebut pasal automatif. Sedangkan aku sendiri kalau dapat bersembang dengan golongan LELAKI mesti selit sekali bab-bab ni. Aku memang suka cerita pasal kereta lebih-lebih lagi my dad yang memang addicted dengan cars. Tukar kereta, jual kereta, beli kereta dah macam habit. Asal aku balik je ada kereta baru aku tengok menempek depan rumah.Sekarang ni dah slow sikit maybe budget lari lah tu. Bagus, bagus, bagus.

Ok, aku nak buat review sikit pasal top 10 pilihan kereta di Malaysia tahun 2009. 2009 okey bukan 2010. Kalau kereta tempatan :

Tuesday, December 14, 2010

Semak Saman Anda Astaghfirullah.

Saturday, December 4, 2010

Siapa Nak Beli PERODUA Bezza | Enjin Hijau

bezza 1 new
bezza 1
bezza 2
bezza 3
bezza 3 new
DSC_4999
DSC_4996
DSC_5015


Monday, November 22, 2010

Pilih Kereta Terbaik 2010

Penganjur : NST-Maybank COTY2U
Tempat : Pusat Konvensyen dan Pameran Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE). 
Tarikh : Bermula dari 20 November 2010 (10pagi - 9 malam)

Penganjur memperkenalkan sistem undian dengan membuat pemilihan kereta terbaik dan sebab pemilihan kereta tersebut tidak melebihi 20 patah perkataan.
Bayaran masuk RM5 (pengunjung dewasa)

Antara kereta yang dipamerkan :

Volkswagen GOlf GTi Mk6
Passat CC dan Scirocco GT
Ford Fiesta
BMW 535i F10
Volvo C30 T5 dan V50
Renault Laguna Coupe
Mitsubishi ASX
Range Rover Sport
Jaguar XJ
Mercedes-Benz E200 CGI

Audi Coupe

Alahai, kan best kalau salah satu dapek kek den..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails