Showing posts with label kad. Show all posts
Showing posts with label kad. Show all posts

Sunday, March 24, 2013

Mari Survey Kad Kahwin

Assalamualaikum,

Seronok kalau bab-bab survey barang ni. Al maklumlah. Nama pun perempuan kan? Masalahnya perempuan ni bila dah mula survey mula lah rambang mata kan? Itulah yang terjadi dekat Ecah. Waahh, semua cantik dan murah tapi tak tahu nak pilih yang mana satu. So, pada yang sedang mencari kad kahwin jom cari sama nak? Hehehe..

Sebelum ini Ecah ada survey dekat Kanda & Dinda Wedding Cards. Memang cantik juga lah design dia. Contoh yang buat Ecah menarik, murah dan simple adalah yang ni :


B. IvoryCard / ArtCard 230gsm
KUANTITIHARGA SEUNITJUMLAH
2000RM 0.29RM 580.00
1800RM 0.30RM 540.00
1500RM 0.32RM 480.00
1300RM 0.33RM 429.00
1000RM 0.35RM 350.00
900RM 0.37RM 333.00
800RM 0.40RM 320.00
700RM 0.45RM 315.00
600RM 0.49RM 294.00
500RM 0.55RM 275.00


So, kalau anggaran Ecah dalam 500 keping. Harga sekeping jadi 55sen. Tapi lagi berbaloi buat 1000 keping. Jadi 35sen sekeping sahaja. Boleh buat untuk dua belah pihak.

Ecah juga baru terjumpa satu promotion ni dari Nadiah Shamsir Art & Design. Ok, apa yang menarik pula promotion dari Nadiah ni?


Kalau mengikut perkiraan yang ni pula. Kalau Ecah ambil 500 keping, harga sekeping dalam 70sen. Errkk, mahal lagi. Tapi dapat 1 free bunting. Kalau Ecah ambil 1000 keping pula, harga sekeping jadi 55sen. Ok, memang mahal lagi tapi dapat 2 free bunting. Hurm, memang ada keinginan nak buat bunting. Orang cakap lah bukan Ecah cakap. Bunting ni ada harga yang murah mencecah RM50 sekeping. Tapi bergantung pada size dan design dia. Antara kad yang cantik di mata adalah yang ni :


Hurm, rambangnya mata ni. So, pada pendapat anda mana yang patut Ecah pilih ya? 

Friday, December 10, 2010

Sistem Pesan Pizza Tahun 2030


Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2030.

Operator : Terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu... .

Pelanggan : Heloo, saya nak pesan Pizza.

Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.

Pelanggan : OK, sekejap, No nya : 900615-08-5331

Operator : Ok Encik Rahmat, berumur 40 tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.16 Seksyen 18/34D Shah Alam. Nombor telefon rumah : 03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit : anda 016-6666222, encik menelefon dari mana?

Pelanggan : Dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?

Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.

Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family.

Operator : Itu bukan idea yang bagus encik.

Pelanggan : Kenapa pulak?

Operator : Dari medical record encik, encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolestrol yang berlebihan dari paras normal.

Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?
Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza.

Tuesday, December 7, 2010

Watch Out Dengan Kaki Penipu di mudah.my

Bila dunia makin canggih otak manusia pun makin canggih. Canggih ke arah yang betul takpe lah jugak. Kalau canggih ke arah nak jadi kaki penipu, kaki pembelit or whatever baik tak payah duduk dalam alam siber lah.This is not what we called Malaysia negara maju dan bebas. Pemikiran manusia ni belum cukup merdeka lagi. Erti kata lain diorang merdeka ke arah lain. 

Thursday, September 23, 2010

Dompetku Kene Curi!!

Tengok tajuk mesti da tawu kan bengang x sedeynyer hidop aku skrg..
Purse yg aku dah gune sejak zmn diploma ilang begitu jerk..
Sangat sedey..

Kejadian tempat kecurian berlaku : Surau beb!!

Astaghfirullahalazim..
Wahai si pencuri, nak duet dlm purse aku tu amikla..
Tp, harta2 lain dlm purse tu plz pulangkn..

1) IC
2) Lesen
3) Kad Bank
4) Kad-kad lain

Tawu x ni dah kire kali ke2 purse ku dicuri..
Ini bermkna aku kne renew IC kali ke2..
Bayarannya.?

RM210.00

OMG, dah la malang purse ilang..
Kerugian nak renew lesen tu.?
Adoi..plz lah..terseksa idop..
Nak withdraw duit kad xde..Nak mkn terpksa pau mem dgn alasan nnti aku byr lik..
Apela yg korg(pencuri) dpt.?
Mkn duit haram..DUIT HARAM!!
Dilaknat Allah..Subhanallah..
Ya Allah..Kuatkan lah semangatku dan tingkatkanlah kesabaranku..

Friday, August 27, 2010

e-KAD RAYA


Sempena nak menyambut Hari Raya ni mesti ramai yang nak cari contoh-contoh e-kad raya kan??
So, ecah nak share sikit e-kad raya yang ecah carik merata kat kedai google..




























LinkWithin

Related Posts with Thumbnails