Showing posts with label jalan-jalan. Show all posts
Showing posts with label jalan-jalan. Show all posts

Wednesday, July 25, 2012

Top 10 Rude Malaysian Habit

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/549053_438964986143041_1821413171_n.jpg 

Pagi tadi nak pergi kerja dengar radio era dalam kereta. Tengah drive Johara yang kaki mengarut pepagi buta tu membincangkan topik berkenaan  "Top 10 Rude Malaysian Habit". Tapi diorang amik yang top 3 di mana habit berkenaan cilok parking orang, menggunakan handphone semasa memandu dan lagi satu berkenaan isu tukar lane tanpa bagi signal.

Bagi aku lah kan, kadang-kadang aku pun tak terlepas dari membuat habit yang sebegini rupa. Bukan apa, manusia ni cepat lupa dan leka. Bila dah leka tu mulalah macam-macam kesalahan dibuatnya. Tapi takde lah selalu sangat aku buat. Jarang-jaranglah kan. Lagi satu penyebablah aku rasa sebab keadaan dalam kereta kita tu sendiri. Kalau tak selesa, mula lah stress. Cubalah selesakan diri sendiri bila berada dalam kereta. Macam aku letak perfume wangi-wangi dan letak sikit accessories dalam kereta yang nampak cool di pandangan mataku ini.

So, bersama-sama lah kita bertimbang rasa apabila berada di jalan raya.

Sunday, February 26, 2012

Aktiviti di Shopping Complex One Utama Damansara

Old school lah pulak kan


Hye viewers sekalian, hari ni actually ecah takde idea sebenarnya nak story apa. So, jom lah layankan apa yang ecah nak mengarut dalam entry kali ni ok.? Ecah nak tanya korang lah kan. Apa yer aktiviti yang korang akan buat kalau lepaking di shopping complex.? Haaaa, aku tahu tempat ni merupakan antara tempat favorite untuk dating, lepaking, shopping, makan dan sebagainya kan.? Antara banyak-banyak shopping complex, mana yang korang paling suka.? Bagi ecah yang hanya main area-area Shah Alam, Subang dengan Damansara tempat yang paling boleh masuk Sunway Pyramid dengan OU aka One Utama.

Jom share-share apa yang ecah buat kalau ada kat dua tempat ni. Ok, antaranya lah kan ecah akan shopping, bowling, tengok wayang, arena game yang kena pakai token tu dan macam-macam lagi lah. Ada satu lagi aktiviti best kitorang iaitu melenguhkan kaki dekat Toy's r US. Haaa, jadi kanak-kanaklah kitorang sekejap. Syok weh jadi budak-budak.

Hahaha, suka hati kitorang je kan.?
Yey, kami sangat happy!!
Ok, maafkan daku. Jeng jeng jeng. . .

Selain itu, tempat shopping ni yang best bila bergambar. Ada hari tu siap kena tegur denga orang kat kedai baju tu. "No camera please". Haaa, angguk-angguk geleng geleng terus blah. Daripada elok-elok memang nak beli baju terus cancel. Peace. . . 

Saturday, December 24, 2011

Otak Otak Place Destinasi Seterusnya


Pernah tak korang dengar Otak-Otak Place.? Aku pun baru tahu ada kedai makan macam ni. Tu pun sebab aku pergi melepak dekat Tropicana City kat TTDI.  Asalnya nak tengok wayang tapi boleh pulak semua seat penuh. So, kitorang batalkan niat tengok wayang dan pergi cari tempat untuk melantak. Dalam banyak-banyak kedai macam mana kitorang boleh tertarik nak makan dekat situ.? Semuanya sebab decoration dia yang sangat klasik dan menarik. Kitorang sampai boleh open topic pasal kanak-kanak yang lahir era 80an.

Apa yang kitorang sembang kan.? Haaa, ingat lagi tak kad happy family.? Askar kecil warna hijau, penutup botol, gasing, dan macam-macam lagi lah. Mesti yang lahir tahun-tahun 80an ingat lagi pasal benda-benda macam ni. Kedai ni lah yang mengembalikan nostalgia kitorang masa kecil-kecil dulu. Sebabnya, decoration dia sangat klasik dan menarik. Tak percaya.? Jom tengok ni.

 

Comel kan.? Ni pulak apa yang kitorang order. Sayangnya aku kurang sihat this time so aku makan pun tak habis. Arghh, rugi-rugi.

nasi lemak otak-otak

roti jala

nasi lemak special

mee bandung
So, pada yang belum pernah merasa lagi makan kat sini aku cadangkan korang pergi try ok. Harga dia not bad lah. Bawah RM10 pun dah boleh dapat makan sedap-sedap. Next time kita pergi lagi yer kawan-kawanku. Mari join kami makan. Bismillah..



Friday, December 16, 2011

Island BBQ Steamboat Kg Melayu Subang


Mari kita bercakap pasal makanan pulak sekarang ni. Malam semalam aku dan 6 lagi kawan aku pergi try makan steamboat versi grill dekat Kg Melayu Subang. Memang dah macam Amazing Race aku nak pergi ke tempat tu. Salah aku jugak main redah je dengan takde map. Apa lagi jadi macam pelancong luar negara lah tanya orang kampung. 

Sampai-sampai je sana memang takde orang lagi. Yes, kitorang antara yang terawal sampai. Untung sampai awal-awal ni sebab boleh makan dengan tenang. Tapi, bila dah masuk lepas Maghrib, manghai ramai gila manusia. Memang fully booked la semua meja. Lagi satu yang best sebab situ customer dia majoriti orang melayu je. 

Kalau korang nak pergi aku sarankan ambil makanan basah dulu sebab kalau ambil yang macam mr bola-bola cepat kenyang nanti. So, ambil lah macam daging, ayam, sotong, udang dll dulu ok. Memang best lah lagi-lagi di grill. Bunyi dengan bau dia pergh terangkat beb. Jom layan gambar jom.

antara makanan yang ada
me and food
mari-mari meng'grill'
antara kegemaran cik munge

kuah tom yam
ini pulak sup
sebelum dipanggang, nampak basah je si udang, daging dan ayam ini
daging yang siap dipanggang, yummy!!
it's time to eat. Bismillah. . .

Lokasi : 
Lot 3370, Jalan Kemboja, Seksyen U5, Kampung Melayu Subang, 40150 Shah Alam.

Harga :
BBQ Steamboat Buffet : 
Adult – RM19.90 nett 
Children (Ages 6-12) – RM9.90 nett

Masa :
6.30 petang - 11.00 malam

More info :

Monday, December 12, 2011

Merayau di Sunway Pyramid Lagi, Lagi, dan lagi!!

Inilah kehidupan remaja zaman sekarang. Berjalan je keghojenyer. Idokler nak dok rumah mengemas ke, basuh baju ke, ngait baju ke. Hahaha, kalau teman dok dekat rumah, inilah ayat pedas yang teman mesti kena kalau meghayap keluor rumah. Btw, teman ni ha bukan saja-saja lah pergi Sunway. Teman pergi neman my sister beli barang for her engagement. Tapi, sambil-sambil tu teman ajak lah kawan-kawan teman pergi melepak sama. Udoh lame kami tak jumpe weh. Idok lah ramai pun kawan teman yang join. Haaa, udoh cakap Perak pulak dah.

Winkk. . .
Ok, bertukar ke bahasa asalku. Hehehe, lame tak cakap Perak macam tu lah jadi nya. Tengah seronok-seronok pusing-pusing ada pulak benda yang comel-comel dekat tengah-tengah Sunway tu. Haaaa, kan ke nak christmas ni. Adalah salji tipu, kereta santa claus, rusa, dan macam-macam lagi lah. Kalau tak comel tak boleh ke ha.? Sekarang ni aku taksub tengok benda-benda comel ni. Jom usha apa yang ada kat sana.





Punyalah ramai manusia kat situ sampai background aku tangkap sama je semua. Anyway, thanks to Ijat untuk gambar-gambar ni yer. Jangan nangis-nangis gambar kau tak de. Uweekk, btw aku terasa macam makhluk kecil duduk sebelah kawan aku tu. 

#Hewhewhew, bila lah aku nak membesar ntah. 

Sunday, September 11, 2011

Seharian di Mid Valley

Kalau korang perasaan sekarang ni aku makin suka update entry pasal aku kan.? Hahaha, over lah kau ni ecah. Bukan apa, aku dapat kurang update mengenai perkembangan semasa. Kasihan pulak dekat blog aku ni ditinggalkan macam tunggul  tak bertuan. So, at least aku ada update buat korang cuci-cuci mata. Mana yang tak suka tu sorry sangat-sangat. Tutup je terus blog aku ni. Pasal photoshop tutorial lak aku mintak maaf sangat-sangat tak sempat nak update yang baru. Masa tidak mengizinkan dan aku pun dah jarang edit gambar. Semua gambar original baru keluar dari phone buruk aku ni.

So, pagi Sabtu aku hang out dengan rakan-rakan aku melepak dekat Mid Valley. Sampai-sampai je sana aku cari Takoyaki. Siyes, memang terbaiklah benda ni. Nak belajar lah buat takoyaki ni. Dengan ham, cheese, octopus dia. Wahhh, meleleh weh makan. Alamak, ni yang rasa nak pergi cari takoyaki jap lagi ni. Tapi semalam dah mengidam nak makan nasi kukus Seksyen 7, Shah Alam (area komersial). Kedai nasi kukus yang baru bukak kat pusat komersial ni. Siyes sedap.!! U guys should try lah.

Ni lah rupe takoyaki tu.

Sebelum pekena takoyaki, aku pergilah toilet dalam Jaya jusco kat Mid Valley tu. ceh kau ni ecah, pergi toilet pun nak beritahu satu dunia kah.? Hahaha, bukan apa aku terkedu weh masuk dalam toilet dia tu. Bapak best dah macam aku masuk dalam Ikea dah ni. Siap boleh tidur dengan berehat-rehat lagi. Teruja aku. Tanpa segan silu aku amik gambar dalam tu. Peduli apa orang nak cakap kan.? Janji aku layan feel dalam tu. Hehehe.
Toilet untuk budak kecil. Comel gila weh.
Tempat persalinan baby. Smart gila.
Bilik yang penuh dengan cermin.
Posing lagi. Cakkk
Aku dengan Salwani Munge (housemate kesayangan aku ni)
Ruang rehat dia. Amacam.? Menarik tak.? Teruja tak.?
Time ni dekat dunia Barbie. Auww, comel sangat.
Dalam dunia muzik ni. 
Dari pandangan atas. 

Agak-agak dah habis satu Mid Valley tu kitorang pusing. Masin-masing dah tak larat. Aku rasa aku paling tak larat kot. Hahaha, penat weh. Ok guys, that's all.

Monday, January 17, 2011

Jalan-Jalan Cari Pasal kat Jalan Tar and Masjid India

Ni bukan aku yg shoot, gambar ni kredit kat uncle google

Ahad lepas aku and few of my friends pergi memenuhkan Jalan Tar and Masjid India. Ok, aku tahu ada yang tanya kenapa pergi hari Ahad.? Sabtu lagi best sebab ada pasar right.? Tiada rezeki kamilah tu lagipun ok what pergi Ahad tak crowded. Kalau pergi hari Sabtu sesak tak hengat lah. Contohnya hari Ahad tempat yang sangat crowded adalah di SOGO. Adoi.!! Sale kanan kiri depan belakang.! Probs nya ialah aku tak dapat nak memilih pening sangat tengok orang yang sangat ramai tu. So, aku decide untuk tidak membeli apa-apa di Sogo.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails