Showing posts with label ipad. Show all posts
Showing posts with label ipad. Show all posts

Saturday, September 24, 2011

Jom Follow Up Gadget Terbaru

Huwaaa, rasa bodoh sangat bila ketinggalan dalam dunia gadgetan ni kan.? Lagi-lagi bila ada orang tanya kita lepas tu buat-buat pandai padahal jawapan salah. Pastu sedap kena perli kan.? Hahahaha. Bodoh sombong orang panggil kita nanti. So, jom ikut aku study sikit info gadget-gadget yang terbaru. At least korang tahu lah kan sikit-sikit.
overview_smartcover_gallery1_20110302.jpg
Ok, first gadget yang buat aku teringin nak angkat adalah ipad. Ipad 2 dah release kat Malaysia 7 bulan yang lalu yakni bersamaan 29-April-2011. Lepas tu kita boleh subscribe nak Wifi sahaja atau Wifi + 3G. Aku letak sekali rate harga dia kat Malaysia ni.
WiFi :
• iPad 2 16GB (RM 1499)
• 
iPad 2 32GB (RM 1799)
• 
iPad 2 64GB (RM 2099)
WiFi + 3G:
• iPad 2 16GB (RM 1899)
• 
iPad 2 32GB (RM 2199)
• 
iPad 2 64GB (RM 2499)
Nak tahu specs dia yang mantap-mantap tu korang boleh usha dekat sini : MORE
samsung-galaxy-s2.jpg
Next gadget haruslah smartphone kan.? So, dalam banyak-banyak smartphone korang rasa aku berkenan yang mana.? Jeng jeng jeng. Ada 2 phone yang berputar-putar dalam kotak pemikiran aku ni. Yang pertamanya Samsung Galaxy S 2. Kenipisan dia lengkap dengan other specs macam skrin dia 4.3-inch 800x480, camera 8Mp, 1.2GHz dual-core processor, Android 2.3.1 (Gingerbread) yang boleh update ke Android 2.4 untuk masa depan. Huhuhuhu. Full review korang boleh baca dekat sini : MORE
mainImage.altImageText
Review untuk second sartphone yang menjadi idaman kalbu ialah Sony Ericsson Xperia Arc S. Lagi-lagi dengan design color putih. Memang smart habis lah kan. Harga dia boleh dapat area RM 2099. Bapak mahal dah lebih kurang harga laptop ni. Apa yang membuatkan aku tertarik adalah spesifikasi dia yang sememangnya marvelous habis lah. Antaranya, 1.4GHz processor, kamera ia 8.1 Mp, ada reality display dan boleh convert image dari 2D ke 3D. Huiyoooo, awesome!! Nak info lagi lengkap dan padu korang boleh usha dekat sini : MORE.

Force feedback Sekarang jom join aku selami dunia laptop kejap. Nak bercerita sedikit pasal laptop terbaru dn terkini pula. Tapi aku cerita laptop idaman aku lah tau. Nak review semua laptop memang sampai raya haji tahun depan pun tak habis kan.? So, 1st laptop aku rasa yang oAcer Aspire AS4755G-2434G64.
Ni plak specs dia tapi aku rasa dekat Mid Valley haritu aku tengok lgi murah kot. Ni harga online Rm2249. Intel® Core™ i5-2430M-2.4GHz,  4GB DDR3 RAM, 640GB HDD, NVIDIA® GeForce® GT 540M, .Windows® 7 Home Premium 64.

Second laptop yang aku teringin nak angkat lenovo . Harga boleh dapat Rm 1900. Specs dia lak macam kat bawah ni :

CPU : INTEL I5-2410M (Turbo 2.9GHz) FAST!!!
RAM : 2GB + (FREE 1 GB!!) = 3GB DDR3 TOTAL!!!
HDD : 640GB
LED Display : 14"
Optical : SDVD
Connection : BluTooth & Wifi
Operating System : Windows 7 Home Premium




Susah sebenarnya nak usha kalau online ni. Bolehlah kalau sekadar nak survey sebab apa kalau kita aim satu barang then pergi kedai nak beli. Last-last mesti angkat yang lain punya. Betul x.? So, selamat membeli ok.?

Friday, June 10, 2011

Beli iPhone Jual Buah Pinggang


Info aku kutip tepi jalan je. Hehehe, info dari sahabat blogger aku jugaklah si azizbos. Banyak info dekat blog dia korang boleh terjah. Pergi terjah cepat!! Oh, malas nak terjah.? Ok layan kat sini dulu then kalau nak tambah info terbaru klik link tu dengan sepantas gambit. 

Sanggup tak korang beli apa-apa gadget dengan menjual organ dalaman korang.? Sanggup tak.? Siapa sanggup baik lupakan cepat. Kita sebagai umat islam mana boleh jual organ dalaman kita kalau tanpa sebab yang sah. Semua anggota badan kita ni pinjaman semata-mata. Mana boleh suka-suka hati mak tiri laki tiri adik beradik bapak mak korang je nak jual. Ada paham.? Tak paham.? Ok, sila bertanyakan pada yang pakar ok. Cakap pun tak guna kan.? Jom kita layan gambar.

Friday, May 20, 2011

How iPad Turn To Phone??


Guys, did you have an iPad or iPod Touch.? 
Did you satisfied with your gadget.? 
I heard that ipad can turn to phone. 
Want to make it into a mobile device? 


How.?
Reveal it NOW

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails