Showing posts with label gadget. Show all posts
Showing posts with label gadget. Show all posts

Thursday, March 21, 2013

Pentingnya Gadget Search Dalam Blog Anda

Assalamualaikum w.b.t,

Ada tak Search Button di dalam blog anda. Apa itu search button? 


Ok, contoh dia macam gambar dekat atas lah. Kenapa Ecah cakap benda ini penting? Sebabnya, bila ada readers hendak mencari sesuatu di dalam blog kita tidak mungkin lah dia akan review post by post. Ok, ada orang cakap "Archive kan ada?" Yes, dear. Memang ada archive tapi readers tahu ke bulan berapa dan tahun bila kita post tajuk itu kan? So, to play save kita tambah sahaja widget Search dalam blog kita. Mudah bukan?

Oh, ada yang tidak tahu mana nak dapatkan widget itu.? Ok, mari Ecah tunjukkan.

1. Pergi Dashboard blog anda. Kemudian, Layout > Add a gadget


2. Kemudian pilih gadget Search Box


3. Siap. Placing sahaja gadget itu pada kedudukan yang anda inginkan.

So, ada sebarang pertanyaan komen sahaja ok. Nanti free Ecah balas. Selamat mencuba.

Wednesday, March 28, 2012

Viki for Android User

Tajuk nak english tapi adakah description aku english juga.? Hahaha..

Memang tak lah nak english kan. Berterabur sana sini. Kena gelak je nanti dengan readers blog ni. Anyway, aku baru je install apps ni dekat dalam phone aku. Eh sebelum tu meh aku perkenalkan Viki ni. Firstly kita usha logo dia.
Menarik kan.? Apa yang best.? Dari segi quality resolution dia memang tiptop. Then streaming tak lacking woo. Walaupun speed internet aku macam siput tapi still boleh layan. Aku baru je habis tengok 16 episode cerita korea tajuk Hero. Malangnya phone aku tak sebesar galaxy tab. Kalau tak mesti lagi best nak layan.

Viki merupakan laman web video yang memenangi anugerah antarabangsa. Mudah je untuk akses. Anda hanya perlu ada internet!! Antara video yang ada ialah  TV terbaik, filem di dunia dan berita hiburanvideo percuma, berkualiti tinggi, termasuk drama Korea yang paling hangat, anime Jepun dan banyak lagi. 
Ni pulak interface dia..

     

Ni pulak antara komen users dari viki yang dah pun try viki ni...


Komen aku pulak..

"Terbaik bro, time lunch sorang-sorang pun aku boleh layan drama korea. Tak perlu nak download-download. Watch online je sekarang ni. Gelak sorang-sorang, nangis sorang-sorang. Aku dah try, korang bila lagi. Thanks to yang memperkenalkan apps ni kat aku iaitu my dearest sista - Aen Shafiee"

Friday, May 20, 2011

How iPad Turn To Phone??


Guys, did you have an iPad or iPod Touch.? 
Did you satisfied with your gadget.? 
I heard that ipad can turn to phone. 
Want to make it into a mobile device? 


How.?
Reveal it NOW

Saturday, December 4, 2010

Smartphone Terbaik | Android, Apple, iPhone, BlackBerry

Smartphone

Next Desired Smartphone Operating System
Aku tengah selidik smartphone mana yang menjadi kegilaan sekarang. Kalau nak ikutkan rate kat gambar atas tu Apple OS yang memonopoli diikuti dengan android, balckberry and others windows mobile. Aku rasa untuk yang gila gamers Apple OS memang sesuailah. Tapi sedia maklumlah Apple OS punyer smartphone harga dia berapa kan? Market 2010,2011 aku nampak Android OS makin mendapat tempat. Mungkin x dapat dan lawan Apple OS. Android ni lebih murah lah kalau nak dibandingkan dengan Apple. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails