Showing posts with label dresslover. Show all posts
Showing posts with label dresslover. Show all posts

Monday, March 31, 2014

DIY Wedding Dress

Assalamualaikum,

DIY lah sangat. Design je on me. Diam tak diam dah 3 bulan Ecah bergelar isteri. Baru 3 bulan. Hehe orang tua-tua kata masih dalam honeymoon lagi. So, abaikan bab kahwin ni. Ni nak story berkenaan baju wedding Ecah. Ecah tempah dekat KL. Harga? Ok, jangan cakap lah memang mahal. Terkejut gak bila dengar. Tapi disebabkan Ecah just bayar pakej punya harga kira boleh tutup sebelah mata je lah. Pakej Ecah ambil tu hanya tambah RM200 untuk request baju baru. Murah kan? Of course..and if uols berminat boleh lah berkunjung ke DVazz Studio.

So, ni lah Ecah punya baju :


Kain + Manik : Kedai tu yang punya
Lace by Dvazz Studio





Sunday, December 16, 2012

Maxi Dress

Assalamualaikum,

Bila agaknya last post yer.? Ahhh, abaikan..Hehehehe

Apa agaknya fashion terkini yer? Maxi dress.? Peplum dress.? Ouchh, sweet sangat kan.? So, agaknya korang suka maxi dress yang macam mana yer.? Kalau ecah, ecah lagi prefer maxi dress yang ade lengan panjang. Why.? Because it looks simple and not heavy and kalau pakai dengan cardigan I think macam berat pulak penampilan I. Tapi, tapi, tapi..tak kata kalau pakai maxi dress dengan cardigan nampak tak cun. Cun ok!! Tapi tengok pada si pemakai juga lah. Jom survey mata jom. Take a note ok, dress kat bawah ni bukan ecah yang jual. I'm just sharing..

 
Price : RM 130
Material: Mixed Cotton + Polyester  

 
Price : RM 279
Material: Sleek silky material. Soft, smooth, neatly tailored.

Ophelia Maxi Dress - Mustard 
Price : RM 69
Material: Jersey material

Penny Chiffon Maxi Dress - Navy Mini Polka 
Price : RM 69
Material: Chiffon material

Thelma Maxi Dress - Beige
Price : RM 89
Material: Jersey material

Price : RM 72
Material: Jersey material

Lucy Chiffon Maxi Dress - Beige
Price : RM 76
Material: Chiffon material, fully lined

Dan ada juga di antara kita yang lebih gemar memakai maxi dress dengan cardigan. Nice juga penampilan mereka kalau kena gayanya.

Alice Maxi Dress - Blue
Price : RM 79
Material: oft silky material, pleated details at bust

Taylor Maxi Dress - Brown
Price : RM 79
Material: Chiffon material, crimped details at skirt

TALL Matilda Maxi Dress - Peach
Price : RM 86
Material: Silky material

Jess Chiffon Maxi Dress - Beige Grape
Price : RM 47.40 (promotion)
Material: Chiffon material

TALL Pleat Maxi Dress - Dark Purple
Price : RM 69
Material: Jersey material

Mari lihat apakah jadinya kalau kita gayakan maxi dress with cardigan. Tadaaaaaaa



Sekarang jom usha Peplum Dress aka Saloma Dress..

Price : RM 220 (Nego)
Material : Lycra

Sunday, October 7, 2012

Saya Suka Dress! 1st Giveaway



Assalamualaikum
Sudah lama rasanya Ecah tak cot cet dekat blog ni. Tiada sebab ok. Haha, boleh terima tak alasan ini.? Ok, so di sini Ecah nak join lah giveaway dar Saya Suka Dress. Ouh, comel sungguh banner dia. Eh sekejap, Ecah kena tag dekat 3 orang kawan lah. Siapa agaknya yang bertuah yer.?


Kalau korang nak join bolehlah tengok syarat-syarat dia dekat sini. Oh yer, tarikh tutup penyertaan 21 Oktober 2012. So, apa tunggu lagi.?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails