Showing posts with label dressing. Show all posts
Showing posts with label dressing. Show all posts

Monday, March 31, 2014

DIY Wedding Dress

Assalamualaikum,

DIY lah sangat. Design je on me. Diam tak diam dah 3 bulan Ecah bergelar isteri. Baru 3 bulan. Hehe orang tua-tua kata masih dalam honeymoon lagi. So, abaikan bab kahwin ni. Ni nak story berkenaan baju wedding Ecah. Ecah tempah dekat KL. Harga? Ok, jangan cakap lah memang mahal. Terkejut gak bila dengar. Tapi disebabkan Ecah just bayar pakej punya harga kira boleh tutup sebelah mata je lah. Pakej Ecah ambil tu hanya tambah RM200 untuk request baju baru. Murah kan? Of course..and if uols berminat boleh lah berkunjung ke DVazz Studio.

So, ni lah Ecah punya baju :


Kain + Manik : Kedai tu yang punya
Lace by Dvazz Studio





Thursday, December 27, 2012

Dress Qoma by Yasalma

Hye peeps, sihat kah ini hari.? Kalau tak sihat pergi jumpa doktor ok jangan jumpa uncle McD mintak ice cream pulak. Hehehe, so hari ini yang penuh berbahagia ecah nak share satu design DRESS yang ku rasakan awesome!! Dress apakah.? 

 

Tuuu diaa, dress terbaru dari Qoma. Actually I like the crumple yg dekat bawah tu..waaaa, very gorgeous uols. Kalau lah ecah pakai.? Hurmm, ok jangan bayangkan. Harga dia.? Tengah promotion ni haa.. RM299 but I still berkira-kira lagi. Ikutkan murah dah tu sebab kalau tempah sendiri pun memang mahal. Dengan nak beli kain lagi walaupun dekat Jakel sekarang tengah SALE gila-gila kan.?

Anyway, kalau Qoma keluarkan design ni before ecah tempah baju dekat mamat Bangladesh kan bagus. Haishh, watch out ok bila nak pergi tempah baju. Jangan jadi macam saya!! Habis baju tunangku tak menjadi as what I expected. Ok, cepat-cepat usha page Qoma.

Sunday, December 16, 2012

Maxi Dress

Assalamualaikum,

Bila agaknya last post yer.? Ahhh, abaikan..Hehehehe

Apa agaknya fashion terkini yer? Maxi dress.? Peplum dress.? Ouchh, sweet sangat kan.? So, agaknya korang suka maxi dress yang macam mana yer.? Kalau ecah, ecah lagi prefer maxi dress yang ade lengan panjang. Why.? Because it looks simple and not heavy and kalau pakai dengan cardigan I think macam berat pulak penampilan I. Tapi, tapi, tapi..tak kata kalau pakai maxi dress dengan cardigan nampak tak cun. Cun ok!! Tapi tengok pada si pemakai juga lah. Jom survey mata jom. Take a note ok, dress kat bawah ni bukan ecah yang jual. I'm just sharing..

 
Price : RM 130
Material: Mixed Cotton + Polyester  

 
Price : RM 279
Material: Sleek silky material. Soft, smooth, neatly tailored.

Ophelia Maxi Dress - Mustard 
Price : RM 69
Material: Jersey material

Penny Chiffon Maxi Dress - Navy Mini Polka 
Price : RM 69
Material: Chiffon material

Thelma Maxi Dress - Beige
Price : RM 89
Material: Jersey material

Price : RM 72
Material: Jersey material

Lucy Chiffon Maxi Dress - Beige
Price : RM 76
Material: Chiffon material, fully lined

Dan ada juga di antara kita yang lebih gemar memakai maxi dress dengan cardigan. Nice juga penampilan mereka kalau kena gayanya.

Alice Maxi Dress - Blue
Price : RM 79
Material: oft silky material, pleated details at bust

Taylor Maxi Dress - Brown
Price : RM 79
Material: Chiffon material, crimped details at skirt

TALL Matilda Maxi Dress - Peach
Price : RM 86
Material: Silky material

Jess Chiffon Maxi Dress - Beige Grape
Price : RM 47.40 (promotion)
Material: Chiffon material

TALL Pleat Maxi Dress - Dark Purple
Price : RM 69
Material: Jersey material

Mari lihat apakah jadinya kalau kita gayakan maxi dress with cardigan. Tadaaaaaaa



Sekarang jom usha Peplum Dress aka Saloma Dress..

Price : RM 220 (Nego)
Material : Lycra

Sunday, October 7, 2012

Saya Suka Dress! 1st Giveaway



Assalamualaikum
Sudah lama rasanya Ecah tak cot cet dekat blog ni. Tiada sebab ok. Haha, boleh terima tak alasan ini.? Ok, so di sini Ecah nak join lah giveaway dar Saya Suka Dress. Ouh, comel sungguh banner dia. Eh sekejap, Ecah kena tag dekat 3 orang kawan lah. Siapa agaknya yang bertuah yer.?


Kalau korang nak join bolehlah tengok syarat-syarat dia dekat sini. Oh yer, tarikh tutup penyertaan 21 Oktober 2012. So, apa tunggu lagi.?

Tuesday, January 3, 2012

Bila Aen Shafiee Bertunang

make up session
 
Bila Aen Shafiee bertunang, kitorang yang menyibuk ber'posing' sana sini. Biasalah, memang pantang tengok kamera. Laju je mem'inteprem' kan diri depan kamera. Lagi-lagi memang ada real photographer depan mata kan. Hehehe. Anyway, siapa Aen Shafiee.? Dialah kakak aku. Anyway, selamat bertunang yer along. Cantik my sister bila lah dah makeup. Ala-ala make over lah kan.? Huhuhu. .

By the way, tanggal 31/12/2011 menjadi titik bersejarah buat kakak aku. Dengan berdulangkan 15 dulang hantaran dari pihak perempuan dan dibalas 7 dulang hantaran bagi pihak lelaki. Wah, meriah lah rasanya. Baru bertunang, belum lagi kahwin kan along.? Anyway, hari tu aku ada shoot video dan ingat nak buat video untuk my sis tapi tak berkesempatan lagi hendak mengadap semua tu. Later on lah yer sister. Aku sembang banyak pun kompem korang bosan kan.? So, jom lah layan gambar.
 
my sis dan hantarannya
my sis and future husband

sesi bergambar ( inter-frame )
bunga yang my sis buat sendiri. beautiful!!
home made shawl juga by my sis. Ok, ada sesiapa berminat nak buat tempahan.? Hehehe
 memori daun pisang
sempat berposing di dalam dusun
 my dad and my uncle
our photographer. Azzirul Fahmi. Masih bujang (siapa berminat.? Hehehe)
My HAPPY FAMILY!! Love them

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails