Showing posts with label download. Show all posts
Showing posts with label download. Show all posts

Wednesday, May 30, 2012

Download Boboi Boy Musim Baru Full Episode


Boboi boy Musim Baru Episode 1

Boboi boy Musim Baru Episode 2

Wednesday, January 25, 2012

Apa Itu SOPA dan PIPA


Isu hangat ni lagi-lagi aku tengah makan nasi goreng yang pedas!! So, topik hangat ke hangit kita hari ini ialah SOPA dan PIPA. Well, tahukah korang apa benda semua ni.?? Pernah ke korang ambil port tentang ini semua.?? Thanks to my sister, Aen Shafiee sebab dah share benda ni dekat aku. So, aku rasa sudah menjadi tanggungjawab untuk share dekat rakan blogger yang lain supaya lebih berhat-hati.

SOPA (Stop Online Piracy Act) dan PIPA (Protect IP Act) adalah akta yang digubal untuk membanteras isu-isu curi, ciplak, copy dan seangkatan dengannya terhadap muzik, software, video, dan semua barang digital. Sekaligus memelihara hak cipta terpelihara artis juga. Dah banyak kan rakan-rakan kita yang buat video tanpa dikredit kepada penyanyi asal. Tup-tup lagi meletop dari penyanyi asal. Isk2, kasihan. . .

Kita dengar macam bagus juga kan ada akta macam ni.? Tapi, tapi, tapi. . .
Korang para blogger sedar tak yang ianya akan bakal menutup periuk nasi korang sebagai blogger yang sememangnya gemar aktiviti sharing is caring, loving and so whatever kan.?? Haaa, padan muka siapa suruh share tanpa kredit pada founder asal kan.? (Ok, aku pernah buat jugak ok. Rajin pergilah selongkar archive aku). Baru-baru ni kecoh Megaupload kena saman dan founder nya pun kena tangkap. Betul ke.? Bukan megaupload sahaja. Jom tengok list uploader kita yang bakal disaman.


MegaUpload - Closed.
FileServe - Closing does not sell premium.
FileJungle - Deleting files. Locked in the U.S.
UploadStation - Locked in the U.S.
FileSonic - The news is arbitrary (under FBI investigation).
VideoBB - Closed! would disappear soon.
Uploaded - Banned U.S. and the FBI went after the owners who are gone.
FilePost - Deleting all material (so will leave executables, pdfs, txts)
Videoz - closed and locked in the countries affiliated with the USA.
4shared - Deleting files with copyright and waits in line at the FBI.
MediaFire - Called to testify in the next 90 days and it will open doors pro FBI
Org torrent - could vanish with everything within 30 days "he is under criminal investigation"
Network Share mIRC - awaiting the decision of the case to continue or terminate Torrent everything.
Koshiki - operating 100% Japan will not join the SOPA / PIPA.
Shienko Box - 100% working china / korea will not join the SOPA / PIPA
ShareX BR - group UOL / BOL / iG say they will join the SOPA / PIPA

List ni aku ambil dari www.syokdownload.com. Dikhabarkan juga Google, Yahoo, Youtube, Facebook, Twitter dan banyak lagi tengah mogok untuk tunjuk protes diorang dekat SOPA dan PIPA ni. Kalau nak ikutkan negara kita tak amalkan pun akta ni. Tapi, sekiranya ada pautan dari site Malaysia yang link ke server AS tak pun hosting website dari server-server kat sana secara tak langsung boleh terkena tempias SOPA dan PIPA ni. Waahh, takutnya.!! Mediafire pun tengah start delete file-file copyright protected dan hanya tinggal personal files sahaja. Haii, pendownload tegar lepas ni kita download cerita melayu je lah ok. Hehehe. . .





#Dalam hati aku. . .baiklah takde teknologi internet kalau dah akta macam ni digubal. Dah macam katak bawah tempurung jer aku rasa. . .

Saturday, July 9, 2011

Download Link Tahajjud Cinta TV3 Mediafire & Hotfile Full Download



Fazura, Fouziah Gous, Eman Manan, Remy Ishak, Shahz Jaszle, Tiz Zaqyah, Aaron Aziz, Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsudin dan Neelofa, Turut berlakon Norish Karman, Datuk Ahmad Tamimi Siregar, Dira Abu Zahar, Ziela Jalil, Azizah Mahzan, Fazreen, Heryanto, Fadhilah Mansor, Melissa Saila dan ramai lagi.

SINOPSIS 


Cerita bermula dengan kisah mengenai sahabat iaitu Citra Maisarah (lakonan Fazura), Seri (Fouziah Gous) tidak dapat lari dari cinta dan kasih sayang. Citra telah jatuh cinta dengan Azihan (lakonan Shah Jazle) seorang lelaki yang sangat berpegang teguh kepada agama. Emelda (kakak kepada Citra ) ada masalah dengan teman lelakinya dan dia sangat lemah untuk mengahadapi masalah dalam percintaan.Citra dan Seri pulang ke Malaysia dan Citra berjanji kepda dirinya untuk membela hak hak kaum wanita dari ditindas kaum lelaki. Citra ingin membukti jugak kepada keluarganya yang dia akan berjuang demi hak kaum wanita yang tertindas di zaman sekarang ni. Citra jugak ingin memperjuangkan hak kakaknya yang ditindas oleh abang iparnya.Manakala Seri yang telah jatuh cinta buat pertama kali tapi entah macam mana dan dia telah berkorban untuk berkahwin dan menjadi isteri keempat kepada seorang ustaz. Ustaz ni pulak bapa kepada Solahudin (Remy).Dapatkah Citra dan Solahudin, menyelamatkan Seri ( Fouziah Gous) dari menjadi isteri keempat. Solahudin tidak mahu menjadi anak derhaka. Sampai bila Solahudin sanggup melihat ayahnya hidup dlm kemungkaran, menggunakan agama untuk kepentingan nafsu.

DOWNLOAD LINK


Episode 1 | Mediafire : Part 1 | Part 2
Episode 2 | Mediafire : Part 1 | Part 2 | Hotfile
Episode 3 | Mediafire : Part 1 | Part 2
Episode 4 | Mediafire : Part 1 | Part 2

Tuesday, June 21, 2011

Download Stanza Cinta Episode 1 - 13 Mediafire Hotfile


Drama Stanza cinta adalah cerita yang diadaptasi daripada novel Stanza Cinta, terbitan Grand Brilliance, arahan Along Kamarudin. Drama ini bakal bersiaran pada hari Ahad, jam 9 malam mulai 19 Jun 2011. Dikhabarkan ada 13 episod semuanya. Kisah Stanza Cinta ni dilakonkan oleh para pelakon terkenal seperti Nur Fathia, Fizz Fairuzz dan Aaron Aziz. Drama ni jugak berkisar tentang cinta 3 segi antara Amni, Taufik dan Irfan. Amni akhirnya bertunang dengan Irfan pemuda kaya raya, sedangkan hati dan cinta pertamanya untuk Taufik, pemuda alim. 

Download Stanza Cinta Episode 1
Password : gamepoint@cracksevens
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile 

Download Stanza Cinta Episode 2
Password : teamaryzs.com
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2Mediafire FLV | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 3
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 4
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 
Hotfile Part 1 | Hotfile Part 2 | Hotfile Part 3 | Hotfile Part 4 | Hotfile Part 4

Download Stanza Cinta Episode 5
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 

Download Stanza Cinta Episode 6
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile Part 1 | Hotfile Part 2

Download Stanza Cinta Episode 7
Mediafire | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 8
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 9
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 10
Mediafire | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 11
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 12
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 13
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

info :  cracksevens.co.cc


Monday, June 20, 2011

Juvana Mediafire Full Download Eps 1 - 13 (Akhir)



Thursday, June 16, 2011

Nora Elena Full Download Link Mediafire Episode 1 - 24


Friday, May 20, 2011

Download, Watch, Sinopsis Sinetron Cinta Melody Full Episode dan Trailer


Cast
Cast Chelsea Olivia, Randy Pangalila, Poppy Bunga, Rheana Dea, Afifa Shahira, Feby Febiola, Febby Lawrence, Amara, Zidni Adam, Marini Burhan, Krisna Murti Wibowo, Ferry Salim, Derry Drajat, Niniek Arum

Episode 1

Elang baru pulang belajar dari Amerika Syarikat dan diarahkan oleh ayahnya untuk bertugas daripada bawah. Oleh itu dia ditugaskan dibawah pekerja cemerlang syarikat iaitu Melody.


Part 1
Part 2
Part 3

Friday, May 6, 2011

Download Mantera Anjasmoro TV3 Hotfile Link

mantera anjasmoro tv3 download lagu tema mediafire 4shared

Sinopsis :

Drama ini menampilkan Adi Putra sebagai Zahid dan Eja sebagai Sabrina, isteri kepada Zahid. Mereka merupakan pasangan suami isteri yang berjaya dalam karier masing-masing. Malangnya selepas beberapa tahun berkahwin, mereka masih belum dikurniakan anak dan hubungan menjadi dingin sehingga Sabrina tidak sedar suaminya menjalinkan hubungan dengan rakan sekerja Sabrina iaitu Suria (Fouziah Gous). Pada suatu hari, Sabrina didatangi oleh wanita bernama Ramona (Raja Norbaizura) dan dia sering terpukau dengan wanita itu yang kononnya pemilik salun kecantikan.

Download Full Episode :

Sunday, May 1, 2011

Download Boboi Boy Full Episode


Download Boboi Boy Full Episode Here

Sunday, March 20, 2011

Download Lagu, Lirik Dadali Band - Disaat Aku Mencintaimu Mediafire Link


Mengapa kau pergi,
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
 berharap engkau jadi kekasih hatiku,
 Malah kau pergi jauh dari hidupku,
Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
 Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
 Di saat aku terbangun dari tidurku,
Aku inginkan diri mu,
 datang dan temui aku,
 Kan ku katakan padamu,
aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu,
 datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu,
aku sangat mencinta…….

Saturday, January 15, 2011

Download Intan Nuraini - Dilema Link Mediafire


ketika malam penuh bintang
di antara cahya temaram
kau beri aku kesejukan
tapi hatiku bimbang

aku ingin tapi ku tak bisa
apakah ini nyata atau mimpi belaka
ku takut rindu bila tak lagi bertemu
haruskah ku terima cinta yang dilema

Thursday, January 13, 2011

Download Tiramisu Slot Akasia TV3 (Ep 28 Updated-Last Episode)


Para pelakon drama Tiramisu ni adalah Sharifah Amani (Melur), Pierre Andre (Daniel Mirzan), Adik Mia Sara (Ayesha), Tania Hudson (Liana), Shiela Mambo (Puan Gai), Rahhim Omar (Pakcik Sam), Zain Ruffedge (Faris), Faizal Yusof (Alias), Dira Abu Zahar (Intan) dan Azzam Zamani (Nik). 

Episode 1

Episode 2

Sunday, January 2, 2011

Download Senarai Bloglist Januari 2011 by Blogcaripasal


Seperti yang dijanjikan aku dah pun siapkan bloglist Januari 2011. Terima kasih pada sesiapa yang dah tinggalkan link diorang kat link download bloglist 2010. Pada yang belum sempat tinggalkan link dia tunggulah yer blogcaripasal update untuk pertengahan tahun pula yer. Ok, aku tinggalkan link mediafire kat sini. Sesiapa yang nak download bolehlah download di link bawah ni :


Thursday, November 18, 2010

The Social Network - Apa Kata Anda?


Aku skrg tgh mendownload ini cerita!!
Orang kata best?
Apa kata anda?

Link Download 

Thursday, September 16, 2010

Download Tudung Ekspres Eps 1-9


Lakonan Lisa Surihani

Tudung Ekspres – Episod 01
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 02
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 03
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 04
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 05
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 06
Rapidshare
Megaupload
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 07
Rapidshare
Megaupload
Hotfile
Mediafire
FileServe

Tudung Ekspres – Episod 08
Megaupload
Hotfile
Mediafire
FileServe

Tudung Ekspres – Episod 09
Megaupload
Hotfile
Mediafire
FileServe


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails