Showing posts with label contest. Show all posts
Showing posts with label contest. Show all posts

Thursday, May 10, 2012

Jawatan Kosong di Careeron9.com & Sertai Contest RM200 Bersama Careearon9.com

Penganggur A : Ate mike buat apa tu yop.?
Penganggur B : Teman tengah tanam anggur.
Penganggur A : Aih, bila agak-agaknya dapat kita kaut untung yer yop.?
Penganggur B : Bila-bila pun boleh. Tunggu time je ni.
Penganggur A : Ahh, sudahlah. Dah 2 tahun teman dengar ayat yang sama je dari mike. Sampai sekarang habuk pun takde.
Penganggur B : Haaaa, itulah kamu. Teman ni senyap-senyap dok usha line dekat Careeron9.com ni.
Penganggur A : Apa jadahnya susah bebenor nak nyebut namanya yop.?
Penganggur B : Haih, idok ngape lah. Meh teman cerita sikit. Toink. toink. toink. Blaa, bla, blaaaa..@$%@#&@@!!(##$$*..

Assalamualaikum readers sekalian.? Haaa, dah baca kisah penganggur-penganggur kat atas.? Secara ringkasnya, tak susah nak mencari pekerjaan. Peluang kerja memang banyak cuma janganlah memilih. Apa yang ada depan mata kita kaut je. Selagi jawatan tu sesuai dan kita pun layak. Kalau yang kaki internet tu aku cadangkan korang sergah laman web Careeron9.com.


Banyak iklan jawatan kosong yang di post admin dari masa ke semasa dan semuanya up-to-date. Korang rajin tak rajin je. Apa yang bestnya siap boleh search job by state. Haaaa, senanglah kita nak buat pencarian kan.? Siapa-siapa yang nak bekerja dalam kerajaan, Careeron9.com memang satu-satunya tempat yang sesuai. Aku pun dah cuba cari kerja kat site tu dan harap-harap ada yang melekat. Kalau ada tu aku nak ucapkan ribuan terima kasihlah pada admin.

Lagi satu yag menarik, Careeron9.com juga sedang menganjurkan satu contest. Contest apa.? "Sertai Contest RM 200 bersama Careeron9.com". Dengan slumber badak aku pun terjoin lah contest ni. At first nak story pasal site ni tapi tetiba tengok ada contest. Alang-alang menyeluk pekasam kan.? Nak tahu hadiahnya.?


Tapi ada syaratnya :

1.'LIKE'  di Fanpage Careeron9-> http://www.facebook.com/careeron9
2.Menjadi Followers Careeron9
3. Membuat satu artikel menarik mengenai Iklan Jawatan Kosong di Blog Careeron9 supaya pengunjung mengunjungi blog Careeron9.
4. Memasukkan widget careeron9 di Blog anda ( Sila Copy code html di bawah dan paste di blog anda). Widget korang boleh ambil dekat sini : copy widget


Kalau korang nak tahu lebih lanjut bolehlah usha line dekat Careeron9.com

Sunday, August 21, 2011

Aku Join Contest LAGI

Rajin pulak kan nak join contest segala ni. Bukan apa semangat nak raya. So, ada plak yang buat contest mcm ni. Join lah sekaki kan.? Nak mintak tolong korang like weh. Tak dapat duit or kad raya dari korang pun takpe. Sapat sumbangan like ni pun dah cukup meriah dah. TQ weh!!

LIKE dulu page ni
Pastu, tolong like sini..

Thursday, July 21, 2011

Contest Mencipta e-Kad Raya 2011


Hari puasa bakal menjelma,
Lepas berpuasa kita beraya,
Kad raya diberi sebagai tanda,
Maaf dipinta, kasih dibina.

Amacam.? Bergaya tak pantun 4 kerat aku tu.? Hahaha, suka pulak kan aku berpantun-pantun sekarang. Bukan apa, dah lama sangat tinggal zaman persekolahan. Pantun-pantun pun dah tak main dah. So, tak salah rasanya kan.? Ok, back to the main title. Dengan ini, saya pemilik BlogCariPasal ingin membuka satu contest bersempena Hari Raya Aidilfitri. Wahh, puasa pun belum lagi dah sibuk nak suruh buat e-kad raya kan.? Bukan apa, aku bagi korang chance untuk memikirkan idea-idea kreatif nak buat e-kad raya ni. 

Ops, ada yang tak tahu e-kad raya tu apa.? Ok aku kasi contoh dekat link SINI. Dah klik.? Dah tahu dah e-kad raya tu apa.? Dah tahu boleh lah join kan. Ikut kreativiti korang lah nak design e-kad raya tu macam mana. Aku nak buat 2 kategori iaitu e-kad raya kategori formal dan satu lagi kategori kartun. Setiap satu kategori akan ada satu pemenang. Hadiahnya.? Dapat duit raya lah kan. Berapa.? Berapa.? Berapa.? Jeng jeng jeng...

Kategori Formal
Duit Raya : RM 50

Kategori Kartun
Duit Raya : RM 50

Kalau ada rezeki lebih aku akan beri something dekat semua contestant. "Kalau ada rezeki lebih ok.?" Sila take note ayat ini. Hehehehe, doa-doakanlah aku ada rezeki lebih. Lagi satu, ada syarat dia.

Syarat-Syarat Penyertaan :

  1. Sila follow blog usang aku ni
  2. Sila follow page Ecah BlogCariPasal di facebook
  3. Create 1/2 (sahaja) e-kad raya
  4. Buat satu entry mengenai contest aku ni dan nyatakan dekat situ "ECAH, aku dah join!!"
  5. Boleh hantar design korang by email (u_ecah189@yahoo.com) atau tinggalkan link korang dekat bahagian komen entry ini. (aku suruh korang hantar by email sebab nak mengelakkan 'penciplak' idea)
  6. Design e-kad raya itu mestilah design sendiri dan bukan copy and paste dari mana-mana carian google. (AWAS!! I'm watching you)
  7. Sila hantar design korang sebelum 30/8/2011 (11.59 pm)

Sesiapa yang tidak mengikut semua syarat di atas, kemungkinan besar aku boleh mengambil kuasa veto untuk me'reject' penyertaan korang. Hahaha, kejam tak.? Ok, tak kejam sangat kan.? Biasa lah ni kan.? That's all for now. Ada apa-apa update aku akan update dekat sini. So, please alert ladies & gentlemen. Peace, peace kacang peace!!


Sunday, June 26, 2011

Nuffnang Kasi Invitation to Blogger Sports Carnival With City Golf


Wah, lama tak update bog rasa kekok pula nak menaip. So, kita proceed pada agenda seterusnya. Hari tu aku saja-saja lah join kasi komen paling kreatif untuk dapatkan 2 invitation untuk ke Blogger Sports Carnival with City Golf. Wahh, tak sangka pula boleh terpilih antaara 50 komen paling kreatif. Benda ni berlangsung dekat Bangsar Shopping Centre. So, siapa lagi 49 bloggers yang terpilih tu.? Leh la jumpe dekt sana nanti ok.

Wednesday, June 1, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

banner mid-year GA

Mula-mula tengok entry blog Nisa Kay, komen dia baru sorang means baru sorang je yang dah join. Hari ni aku usha lagi tengok-tengok dah 411 komen. Wah, dapat sambutan hangat nampak giveaway Nisa kali ni. ok, aku pun taknak lepaskan peluang mencuba nasib dalam giveaway kali ni. Manalah tahu rezeki aku dapat baju dari aie darkbatman tu. Hehehehe..

So, syarat-syaratnya korang boleh lah tengok dekat sini. Klik cepat dengan masa tidak kurang dari 5 saat. Nak tengok hadiah dia korang boleh refer dekat sini. Yang uniknya giveaway Nisa kali ni ialah hadiah di sponsor!! Nak tahu para-para sponsor.? 

Monday, May 23, 2011

Remy Ishak Pun Tolong Aku LIKE!!

Sebelum papehal, tolong LIKE page ni ok.

KLIK LINK INI SEKARANG!!

**UPDATED : KALAU KELUAR GAMBAR YANG BUKAN GAMBAR MACAM DEKAT ATAS JANGAN LIKE YANG ITU!!

Pergi dekat TOP LIKES dan like pic macam dekat atas ni. Cop, korang tak percaya kan Remy Ishak pun tolong aku like kan.? Haaaa, tengok ni !!


Saturday, May 21, 2011

Blogger Tolong Aku LIKE Page Boleh.?

Rasanya sudah 4 hari aku join LIKE contest dalam IKEA BEDROOM STORY CONTEST. Bukan takat korang boleh LIKE page. Korang juga boleh buat entry pasal Ikea Bedroom Contest ni. Ok, aku nak straight to the point sahajalah. Tolong LIKE gambar aku dalam contest Ikea ni.

Ni words dalam dialog box tu---> Before I went to sleep my mind keep remind me "Dear, do you think your 'urine tank' empty?" Can you guess what happened on the next morning??

Misi membantu di sini :

Bantuan "LIKE" anda amatlah berharga..


2) KALAU BUKAN KELUAR GAMBAR AWEK PAKAI "HOOD" WARNA HIJAU JANGAN LIKE!! Klik Top Likes dan pilih contestant nama Noor Aishah Binti Shafiee.

3) Kalau betul korang LIKE ok..

4) Thanks dari ecah..TQ banyak-banyak



Baru ku tahu susah rupenya nak suruh org like..kalau kita fofular mmg cpt dpt kumpul likes..msuk la contest ape pun mesti mng. Dok merintih ni tlg like yer kawan2. Like pd gmbr yg betul. Ramai dah yang ngadu link aku kasi ni kuar gmbar orang lain kdg2. Aku pun xtau kenapa. Sedih bila diorang salah like. Bkn rezki aku maybe.

Friday, April 22, 2011

CONTEST : INNER TU SAYA PUNYA!

i\
klik pada gambar untuk direct ke page tuan tanah

Oklah kerana dipaksa,terpaksa, dan memaksa dari Aishah (rakan kembar namaku ini) aku pun terajin lah sikit nak join. Hehehe, tidaklah terpaksa sangat pun sebab aku takde idea pun lagi nak update entry terbaru. So, aku pun join lah contest ni. So, so, so, siapa penganjurnya.? Aku klik je terus jatuh hati kat blog beliau sebab,sebab,sebab Zetty si penganjur contest ini sangat-sangatlah cantik. Tak tipu punya. Ops, para lelaki jangan nak ambil kesempatan sebab she's married!! Oh, sangat sweet. Then, what i need to do to join this contest.? Silalah READ MORE bukan susah pun hanya sekali klik. Hehehe..

Thursday, April 21, 2011

Kelebihan Memilih Nuffnang

Birthday wish from Nuffnang
dari blog akubiomed.com

Mesti ada yang terfikir-fikir kan.? Apa kelebihannya join Nuffnang ni.? Selain dapat income boleh dapat apa lagi.? Hadiah..yes, hadiah. Bukan aku yang dapat hadiah tapi para blogger yang lain and aku memang sangat-sangat iri hati dengan diorang. Ticket wayang free la, makan-makan free la..Haish, bila lah aku nak dapat semua tu.? Sebelum ni pernah gak join nuffnang punya contest. Tapi nasib tak berapa nak baik lah. Tandus di medan peperangan. Sedih ='(

Saturday, April 16, 2011

Saya Sayang Ibu


Hye korang. Saya sayang ibu.? Saya tak sayang ibu saya sebab...

Monday, April 11, 2011

Terima Kasih Kashfee Anggun & Kawan-Kawan

Korang ingat lagi tak aku pernah promote satu link suruh korang LIKE and you know what.? I'm the lucky number 3. Yeay, menang hadiah. Oh yer pada siapa yang tak ingat tu meh sini aku nak kasi ingatan korang tu ingat balik. Klik SAYA!! Huh.? Tak ingat juga.? Ok, korang tak vote lah tu namanya. Hehehe, so entry ni khas pada my voters. Terima kasih kawan-kawan sebab sudi like picture tu. See, kan dah menang no 3. Apa hadiah dia.? Ni haaaaa..

Thursday, March 17, 2011

Pemenang Segmen BlogCariPasal Cari Mangsa Makeover Header Blogger

Alhamdulillah, sudah pun ada pemenangnya and nah hasil designku me'make over' blog korang. Suka tak.? Suka tak.? Tak suka sudah. So, siapa pemenang bertuah tu.? Ada dua orang pemenang actually. Then, aku pun gigihkanlah diri buat dua header untuk 2 orang blogger ni.

Pemenang Pertama : Popolita

Segalanya Tentang budak Perempuan Bernama Popolita

Pemenang Kedua : Fad


Korang nak jugak.? Tunggu aku buat second segment tapi tak tahu bila. Hehehhe

Friday, February 25, 2011

Aku, dia & vintage Contest

Aiyooo..contest lagi.? Okeh, aku addicted (addicted.? ok excited) gila nak join sebab hadiah dia fuiyoo terbaik wokkk. Tapi, sila tengok dulu contestant dia berapa ramai. More than 500.!! Gila banyak kan.? Takpe, aku cuba nasib je, tak dapat tak mengapalah. Lain kali aku cuba lagi. Kan.?Kan.?Kan.?

Ok, nak join korang klik je kat sini. So gambar yang aku pertaruhkan. Jeng..Jeng..Jeng..

Sebelum
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Saturday, January 8, 2011

Domain Hosting PERCUMA dari Penanti.Com

Salam petang Sabtu. Aku melaporkan dari blogcaripasal. Hehhehe konon pembaca berita (sudah lah kau ecah.!). Orite dah tengok tajuk entry tu.? Siapa pelopor Penanti.com.? Kalau korang dah tahu ok lah yang tak tahu meh aku nak kasitau. Pelopor dia Ceqla. Nak tahu lanjut pasal empunyer blog korang leh refer sini.

Aku taknak story panjang lebar. Just nak kasitau aku join segmen dari blog Penanti.com. Ape yang ditawarkan kalau kita join.? Dapat domain hosting percuma beb. Specs hosting dia macam kat bawah ni :

Mini Web Hosting
  • 100 – 500 MB Kapasiti Storan
  • 5 – 10 GB Bandwidth Bulanan
  • Tiada had Subdomain
  • Tiada had Email & MySQL
  • Personal Blog atau Web

Wednesday, December 29, 2010

GIVEAWAY eqbalzack "SERBA SATU"

Sudah lama rasanya blogcaripasal tak join contest. Tadi blogwalking sana sini sampai ke China (choiiiii) terjumpalah sorang mamat hensem lagi bergaya ni. Nama empunya blog eqbalzack. Ni nama komersial dia lah kan. Ok, contest apo lah gamaknya dianjurkan eqbalzack.? Aku tak harap dapat adiah pun sebab ramai gila contestant dia. Choiii, lagi sekali chooiii..

Orite..Aku kasi cara cemano nak join contest eqbalzack ni.

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

Orite sekarang aku nak cerita hadiah dia. 

Sunday, December 19, 2010

Saya Nak Masuk Bloglist Ellen


Testing 123..Sempat lagi tak.? Sempat lagi tak.?Sempat lagi kan. Ok, sekarang ni giliran blogcaripasal join segmen "Saya Nak Masuk Bloglist Ellen". Benda senang siapa tak nak kan geng. Buat satu entry lepas tu potpet potpet and tunggu response dari Ellen. Siap ada hadiah lagi tu. Clazz gitu..

  1. Buat entry pasal segmen ni...done
  2. Letak banner dalam entry...done
  3. Komen buat Ellen : header kot kene perbaiki lagi. Kalau xde idea or tak kreatif tempah je dekat siapa-siapa. Nak suruh ecah buatkan pun boleh..ehehe (mcm cun jerk header ko ecah oi!)...done
  4. Entry Ellen paling menarik title dia "kerana tuala wanita pelajar mengandung" . Ngeri myol...done
  5. Last sekali tinggalkan komen kat entry segmen Ellen...done

Ellen

Tuesday, October 26, 2010

Contest : I Want BlackBerry Torch 9800, Celcom Exec Postpaid Plans

INTRODUCING.....





For more information about this contest visit this link :


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails