Showing posts with label comel. Show all posts
Showing posts with label comel. Show all posts

Monday, March 31, 2014

DIY Paper Bag for My Wedding

Assalamualaikum,

Ehem, feeling sorang-sorang kejap bila terbayangkan my future wedding day. Kalau ikut plan memang macam-macam nak buat. Tapi, tapi dan tapi..tak semua apa yang kita rancangkan akan menjadi. Betul tak.? So, ecah serah pada takdir. 

Ok, back to the main topic. DIY paper bag. Hmm, macam mana yer agakmya rupa dia nanti? 

Macam ini kah?

Ke macam ni?

Hmm, macam ni kot..

Masa sebelum wedding tu dalam pertengahan tahun ecah sibuk mewarna dolly paper. Hmm, macam mana nak warnakan? Mudah jer. 

  1. Beli dolly paper yang sebungkus ada dalam 250 keping. Ecah beli harga dia 4.50 tak silap
  2. Beli pewarna pilihan tema anda. Macam ecah, ecah beli warna pink dan hijau.
  3. Celupkan dolly paper tadi dalam loyang/apa-apa bekas yang besar supaya boleh buat dalam kuantiti yang banyak
  4. Dan akhir sekali, keringkan dia.
  5. Tunggu je kering dan siap!!
Ramai yang bertanya Ecah warnakan dolly paper tu pakai apa. Maaf Ecah lupa nak tulis. Ecah pakai perwarna yang orang buat kek tu. Ikut suka korang hendak buat pekat atau tidak. Campurkan sekali dengan air ok. Lepas tu budget lah sendiri.

Jom tengok paper bag Ecah yang dah siap.


Tengah-tengah dia Ecah letak sticker yang ditempah dari stikerku.com

Sunday, October 7, 2012

Saya Suka Dress! 1st Giveaway



Assalamualaikum
Sudah lama rasanya Ecah tak cot cet dekat blog ni. Tiada sebab ok. Haha, boleh terima tak alasan ini.? Ok, so di sini Ecah nak join lah giveaway dar Saya Suka Dress. Ouh, comel sungguh banner dia. Eh sekejap, Ecah kena tag dekat 3 orang kawan lah. Siapa agaknya yang bertuah yer.?


Kalau korang nak join bolehlah tengok syarat-syarat dia dekat sini. Oh yer, tarikh tutup penyertaan 21 Oktober 2012. So, apa tunggu lagi.?

Friday, January 20, 2012