Showing posts with label cerita. Show all posts
Showing posts with label cerita. Show all posts

Monday, November 28, 2011

BMW di Tengah-Tengah Padang Pasir


- Apa pun cannot -

Tuesday, June 21, 2011

Single Tidak Bermakna Anda Tidak Laku

 
Sebelum aku membuka tirai entry ni nak amik vote sekejap untuk tengok readers aku ramai yang single or couple. Jujur lah kalau boleh kan. Siapa tipu haaaaa jaga-jagalah. Hahaha, cuak tak.? Tak.? Ok fine. Sila-sila vote sekarang!! Aku vote "Of course la SINGLE".

Anda Single atau Double?

Siapa dah vote jutaan terima kasih dari aku. Jom kita sembang sekejap pasal "Single Tidak Bermakna Anda Tidak Laku". Aku rasa dalam diri setiap indvidu mesti ada perasaan nak ber'couple' ataupun mempunyai pasangan. Jangan tipu diri sendiri cakap tiada niat sebab hamba Allah SWT memang dilahirkan berpasangan dan perasaan ingin bercouple memang ada dalam diri setiap individu. Mungkin tak rasa sekarang dan mungkin nanti. Lambat atau cepat tu je yang kita tidak tahu.

Ok, kenapa aku cakap single tidak bermakna anda tidak laku.? Banyak sebabnya ok. Antaranya :

Friday, June 17, 2011

Si Miskin Yang Pemurah

Sikap dan budaya menderma. Mak aku, cikgu aku, ustazah aku semua cakap kalau nak menderma biar ikhlas. Duit boleh dicari, hati yang suci sukar dicari. Haaa, korang ingat tak ni ayat dari iklan mana.? Pikir sampai dapat tau aku taknak kasitau. Hahahaha. Ikhlas yer..ikhlas..hurm..

Monday, May 30, 2011

Karnival ICT Perak bersama Upin & Ipin ( 3-5 Jun 2011 )

Anda minat Upin & Ipin.? Atau anak-anak anda gilakan Upin & Ipin.? Haaaa, korang jangan lepaskan peluang bergembira di Karnival ICT Perak Bersama Upin & Ipin di Stadium Indera Putra Ipoh, Perak. So, jom kita meriahkan karnival ni beramai-ramai.


Tuesday, May 10, 2011

"Kalau Nak Nikah Ikut Cara" Alahai Rakanku

Yana atau Nur Illyana

Terkejut, terkedu and semualah 'ter' bila baca paper Harian Metro hari ni. Nampak tak perempuan dalam gambar berjubah ketika konvokesyen UiTM.? Ok, that girl kawan aku yang boleh dikatakan ex-classmate dan ex-roomate aku time kitorang degree. Tapi disebabkan sesuatu perkara dia terpaksa extend satu semester. Aku pun pada mulanya tak sure sangat sebab apa dan yang pasti dari dulu memang aku curiga dengan pakwe member aku ni. Aku tak kenal pun lelaki ni tetapi selalu juga lah terserempak dengan diorang. Asalnya tak lah syak apa-apa sampailah bila family diorang sendiri call aku tanyakan pasal yana.

Saturday, December 25, 2010

Budak Bersunat Kami Meghoyan

Geng Budak Sunat

DSC08714

Kami pula Geng.?

Aku Jelous Dengan Blog Gosip Artis Malaysia


I said, I jealous.! Is it clear for u.?Jelous, jelous, jelous. Triple jelous for u der. Apa lah yang aku jelous kan sangat ni.? Ok, aku bukan jelous dekat Abg Nara, Izyan, mygosip, ohartis, zonartis, or budiey. Aku jelous dengan blog gosip artis aku sendiri which is mybeautifulkasih. Oh my dear darling I really hate u. Ops, but u kasi I income BE from nuffnang so not really benci lah.

create your own banner at mybannermaker.com!

Blog mybeautifulkasih one of my blog lah jugak selain blogcaripasal ni. Aku dirikan blog tu lebih kurang sama dengan blog aku yang ni. Nak dijadikan cerita aku lagi banyak promote blogcaripasal ni. Yelah sebab blog ni kalau tak dipromote tak laku. Macam blog gosip artis aku tu aku tak promote pun still ada visitor. 

create your own banner at mybannermaker.com!

Thursday, December 16, 2010

Pendidikan Seks Diterapkan di Sekolah | Perlu atau Tidak??


Baru-baru ni aku ada terbaca satu forum kat TV bangkitkan pasal isu pendidikan seks di sekolah. Pergh, sekali dengar terus tergamam aku. Gila kentang subjek macam ni pun ada kat sekolah ke.? Puas gak lah aku dengar diorang dok discuss pasal ni. Ok, bagi aku pendidikan seks kat sekolah kalau nak buat pun boleh tapi cara penyampaian tu biarlah sesuai. Sebab pengajian ni diorang terapkan dekat budak sekolah rendah.


Sunday, December 5, 2010

Macam Mana Nak Duduk Sebaris Dengan Fatin Liyana, Cik Epal, Hanis Zalikha, Irine Nadia

MEREKA BLOGGER WANITA PILIHAN MALAYSIA




Fatin
Liyana
Hanis 
Zalikha

Cik 
Epal


Irine
Nadia
Top Blogger Wanita kat  Malaysia. Kalau pergi blog diorang followers mak aii gilo ramai kalah sesetengah blog pilihan hatiku. Jenuh aku pikior. Pusing sana pusing sini. Macam mana la ek nak jadik macam diorang ni. Tadi aku ada terbaca entry kat blog eyriqazz cerita pasal Haniz Zalikha, Cik Epal dengan Irine Nadia. Ada satu ayat eyriqazz "tips untuk jadi blogger popular = be unique dan carilah aura anda tersendiri macam mereka bertiga ni". 

Sunday, November 21, 2010

Gambar Nabil - Qasha Cium Mulut Dinafikan Nabil

Tadi aku baru tengok Melodi.
Nabil menafikan gambar tersebut dan tak nak ckp byk dengan kasi jawapan "no komen"
Nabil dah tak nak kasi komen ape-ape sebab tak nak cerita ni berlarutan dari minggu ke minggu.
Memang betul lah pun, setiap minggu ada sahaja cerita pasal Nabil-Irma-Qasha keluar.
Biarlah diorang sendiri yang fikir baik buruk dan hidup mereka.

Gambar super imposed Nabil-Qasha
150377 161708280535073 106585492714019 292084 6203693 n (Gambar) Nabil Raja Lawak & Qasha Cium Mulut

Dikuatkan dengan post-mortem dari KopiMilo

bukti1 telinga (Gambar) Nabil Raja Lawak & Qasha Cium Mulut

Pendek cerita "Lu pikirlah sendiri"

Thursday, November 18, 2010

Saya Suka Blog Awak

Luahan hati ke hati ni. Bila tengah bosan-bosan mulalah masuk blog orang and bace benda-benda yang ku rasakan menarik perhatian..
Aku nak buat statement ni..

Saya Suka Blog Gugurl

ChybeeLila


Kenapa aku suka blog pompuan?
Sebab aku lesbo!!Hahah..siapa percaya angkat tangan!!
Lesbo??X mungkin..

Blogger Pening : Habis tu kenapa kau suka blog gugurl??

Sebab blog dorang cute-cute..I Like..
Aku tengok jerk aku nak jadik cute sekejap..Ape masalahnya kalau aku nak jadik cute?
Ada masalah?Ada sesape rase menyampah??
Hahhaaha..janji den sonang hati..

Kenapa aku rase blog pompuan ni cute?

  • Penulisan diorang tu yang kadang-kadang comelnyer..
  • Lagi-lagi kalau ditambah dengan pic-pic yang comel..Baik pic sebenar atau pic anime
  • Sebab pompuan ni kalau menulis sesuatu 'fairy tale' sungguh
  • Colouring blog diorang tu menarik


So, should I or shouldn't I change my blogging style?
Answer : Maybe not..Why??Because this is my style..

Berhati-hati Kalau Post Entry, Pandang Kiri Kanan

Pernah x korang main post jerk entry tanpa usul periksa?
Aku pernah. Main post jerk x tengok kiri kanan..
Mmg kene attack lah wei..Tp tu semua jadi time aku muda-mudi dalam dunia blogging ni..
Memang xde niat pun sebenarnya kan??
Nasib x kene teruk sangat..Kira entry aku masih beradab lah..


Tapi berhati-hati lah wahai rakan blogger..
Jangan kerana nak kejar traffic sana-sini korang menjaja cerita x sepatutnya.
Selidik dulu..Lagi-lagi jangan post entry yang melibatkan perkauman, negeri dan sewaktu dengannya.
Bukan apa..sorang member aku (blogger juga) dah terkena.
Dia xde niat pon (maybe ade sikit). Tapi kaw-kaw kene kutuk..
Yang menyedihkan bila melibatkan family dan salasilah keturunan.
Kalau yang jenis hati tegar mmg x kisah orang maki dia dipersilakanlah post yang sebegitu rupa.
Ada orang mmg jenis hidup x segan janji dorang dapat ape yang dorang nak.
Kalau orang jenis ni mmg aku pon no komen la..

psst: Walaupun nama blog aku ni blogcaripasal..xde lah aku nak carik pasal pon..ehhehe..

Monday, November 8, 2010

Blackberry Haram??Kerajaan Malaysia Haramkan Penggunaan Blackberry??

Terkejut ngan Statement tu??Aku pon at first terkejut gak..
Betul ke haram?Habis tu mcm mana pada yang dah beli BB??

BB 150x150 BlackBerry Diharamkan Di Malaysia ?

Terkini Blackberry diharamkan di negara-negara Arab macam di UAE sebab BB ni mampu beri ancaman keselamatan negara.

Macam mana pulak tu ek??
  • Tepon lain semua pakai provider tapi x mcm blackberry yang ada server tersendiri. 
  • Kalau phone lain kerajaan leh detect apa yang rakyat dok sibuk layari. So, kalau pakai BB mcm mana dorang nak tawu/hack?
  • Lebih ditakutkan kalau ade komunikasi antara pengebom berani mati contohnyer la. Inilah sebab nape sesetengah kerjaan mengharamkan blackberry.

Ni yang berlaku kat Algeria

Algeria sedang mengkaji penggunaan telefon BlackBerry dan akan mengharamkan penggunaannya jika boleh mengancam keselamatan negara.

“Kami sedang melihat isu ini. Jika kami mendapati ia mendatangkan bahaya kepada ekonomi dan keselamatan kami, kami akan menghentikannya,” kata akhbar El Khabar yang memetik Menteri Telekomunikasi Moussa Benhamadi semalam.

Algeria muncul negara terbaru memperlihatkan kebimbangan berhubung ciri-ciri Blackberry yang mendapat perhatian ramai sejak awal minggu ini khususnya di kalangan negara Teluk.

Dalam pada itu Amerika Syarikat mahu mengadakan perbincangan teknikal dengan Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan beberapa negara lain berhubung pertimbangan untuk mengharamkan komponen Blackberry Messenger.

Tapi jgn risau..Kerajaan Malaysia x war-warkan lagi perngharaman Blackberry ni kat Malaysia. Tp x tahulah pulak after ni mcm mana.

p/s : Giler arh..x semena-mana perkakas mcm BB ni leh jadi satu fenomena kat dunia ni. Ni yang ragu-ragu nak guna BB. Lagi-lagi bila ada yang pertikaikan BB ni Yahudi yang punya. Dorang buat mmg ade agenda-agenda lain yang tersembunyi. Mcm mana pulak tu??

Friday, November 5, 2010

Malu Lah Sikit Dengan Orang Sekeliling!!!

Baru-baru ni aku melawat ke satu tempat rekreasi area Selangor.
Niat di hati nak beriadah, berkelah dan berekreasi lah kan?

Sampai je kt sana pe lg ktorg carik port lah nak mndi..
Sampai-sampai sane jerk fuiyoo..ramai giler!!!
Ramai budak-budak sekolah la..Siap ade beruniform sekolah lagi..

Adeh..sakit mata oh tengok dorang..
Akhlak dorg ntah ke laut mane ntah..
Slumber jerk berjoget-joget mcm org asli dah aku tengok..
Ade tu yang berpeluk-peluk dlm air..euww..wht the fish??

Si lelaki sedang isap rokok.
Si gadis : Wei, suap ar sikit..(sambil disuakan si lelaki putung okok kt mulut si gadis)

Rilex jerk dorg..x malu ke akak-akak and makcik-makcik yang dok ngusha..
Situ dah la banyak monyet..Aku tengok perangai korang lagi truk dr monyet la..
Apa lah masalah korang eh??
Sian deh kt mak korg..Kalau la dorg tawu perangai anak dorg mcm ni..
Haish..nauzubillah..

Pengkid Ada Halaman Web Rasmi??


Hamik kau..terang jelas dan nyata.
Antara gambar hot si pengkid dan chicks nye..

Jgn terkejut pulak dorang ni ade laman web rasmi sendiri..
Aku pon baru usha td..


Ciri seorang Pengkid

  • Berpakaian dan bergaya seperti lelaki (pakaian dan cara hidup)
  • Tubuh badan dan rambut sama seperti lelaki
  • Menjalin hubungan dengan wanita sehingga ada yang bercinta dan melakukan seks
  • Membengkung payudara
  • Suka wanita cantik
  • Menganggap diri seperti lelaki yang boleh menjaga pasangan, terutama apabila diganggu

Tuesday, November 2, 2010

Entry Untuk Lelaki | Kenapa Perempuan Suka Nak Kahwin Macam Wedding of The Year?

Wohoo..
Sebenarnya ni entry pasal pompuan tapi ade lelaki yang mintak aku kupaskan sikit hal ni dekat blog aku ni..
Betul x gugurl sekalian?
Setuju x dengan tajuk entry aku ni??
Haruslah setuju kan??Pompuan mana yang xnak dpt wedding yang sangat-sangat gah and chumel2..


Ok, bagi aku lak kalo ade org tanye wedding mcm mana yang aku nak..
My answer is one.."Garden Concept"
marbeles..

Tapi..kalo concept garden ni kne pikir backup plan kot2 ujan kan..??ahhh..peduli ape..usha dulu weather forecast!!
Ok, now aku nak kasitau pendapat kawan-kawan laki aku..

Ecah : Weh, aku nak tanya la..Pe konsep wedding korg nanti ek??English style ke..classic..garden...ouchh
Guy : Ni lah pompuan..pikir nak yang grand-grand jerk..Cube la kalo xyah wat majlis2 yang gah-gah ni..Simple-simple sudah..Nanti after kawen dua-dua pikir cmne nak settle utang..
Ecah : Perghh..kantoi!!Nak kawen pon berutang ke kawan??ahahha..
Guy : Oklah..aku nak tanya..Kenapa ek korang nak berconcept-concept ni??
Ecah : Menurut pakar-pakar perempuan..menurut eh..bukan aku yang cakap.."Kahwin skali seumur idup dear..why not kite buat yang grand-grand"
Guy : Tapi kalau x mampu macam mana??
Ecah : Kumpul duit la..menabung..Jangan tawu nak kawen jerk..Poket kiri masuk..poket kiri bocor..pe kes??
Guy : (termenung..)

So, macam mana kawan??

Sunday, October 31, 2010

Azab Bagi Wanita. Marilah Sama-Sama Beringat

Azab Bagi Wanita
(tlg ingatkan kpd semua kaum  perempuan yg anda kenal). Marilah kita sama-sama beringat.Aku terbaca entry ni di Facebook. 

Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan    
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.....
                                                                    
Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat        
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.  

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya.  "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.  

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat  ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di  bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.  

Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,          
beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang
rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"kata Nabi saw.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka
disiksa seperti itu?                                                                                                 

*Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, adapun mereka yang  tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.  

*Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang 'mengotori' tempat tidurnya.  

*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan  yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas.                                                                                                 

*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia  berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang  yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya       kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.                                                                 

*Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mau mandi junub.                                                                                               

*Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya  seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan  yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.                                                                                     
Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.        

Thursday, October 28, 2010

My 2nd Cashout

Akhirnya, setelah beberapa minggu x aktif dunia blogging dan skrg baru ade confident nak cashout buat kali kedua..
Actually kali ke3..
Tapi yang buat kali kedua cashout ku telah di 'reject' oleh pihak nuffnang atas sebab-sebab tertentu..Sob3..ikotkan da agak banyak la aku dpt dr nuffnang ni..
Lebih 20sen kire banyak la gak tu kan..ahahha..
Yang 1st punye cek da smp tp aku x kuar2 kan lagi..
lex lu..takot terguna jerk..

i LOVE nuffnang

Saturday, October 16, 2010

Pagi Ini Pagi Sabtu

Morning!!
Pe korang plan eh hari ni.?
Mesti ar byk plan kan..Wahh..seronoknyer..
Aku.?
Dok kat umah je kot..
Niat hati nak ke Sunway main ice-ice baby..haha..
Tapi tiada teman mahu diajak bersama..
So, maybe stay di umah kemas2 rumah..
Rumah da mcm tongkang pecah..
Katilku da hiruk pikuk..
Leh wat treasure hunt lagi tuh..
ahhahahaha..

ini bukan bilik and katil aku!!Aku punye lg legend..

So, Selamat berhujung minggu okeyh!!

Monday, October 11, 2010

Berjinak-jinak Shoot Pic and Photoshop

Baru nak berjinak2..

Ni gambor budak2 kelas aku. Ha, ade yg berkenan x.?
Dewi Kharyawati namanya..
Izaidah dan Sheera..cutenyer..
Daus aka Doni..Sempat lagi kau kan??
saya sukakan posisi mereka!!
muka lapor usha satay!!
Salleh dan Zakwan..lapar eh.?
indie bai..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails