Showing posts with label bertunang. Show all posts
Showing posts with label bertunang. Show all posts

Tuesday, March 12, 2013

My Engagement Day by Ecah Shafiee


Alhamdulillah selesai dah satu bahagian. 9 Mac 2013 ecah dah selamat bergelar tunang orang. Apa perasaan selepas bertunang.? Hurrmm jujur takde perasaan apa-apa. Hahaha boleh tak.? Rasa lain je lah kira pergaulan dah kena jaga, perbelanjaan pun dah kena control sikit. Tengok jari ada cincin dan secara automatik terlintas dalam fikiran 'oh aku dah jadi tunang orang'. 


Majlis tunang aku sangat simple ok. Tunang yang jenis budget. Semua sendiri. Makanan saudara mara gotong-royong masak. Baju pula, kainnya beli sendiri dekat Jakel. Kemudian tempah sendiri dekat Kota Damansara. RM70 sahaja ecah tempah tapi sebenarnya agak disappointed bila tengok baju yang dah siap. Sebabnya tak seperti yang diinginkan. Hantaran pula my sister yang siapkan. Oh dan lagi satu lace dan manik yang gorgeous tu my sister dan my mom yang buatkan. Cantik kan.? Ecah takde tempah pelamin. Just langsir dijadikan pelamin dan letak bantal-bantal buat props.

hantaran belah perempuan

version berdiri

version duduk

with adik-beradik

dengan bakal adik ipar

my sister and my abang ipar

dengan bini-bini orang

Tuesday, January 3, 2012

Bila Aen Shafiee Bertunang

make up session
 
Bila Aen Shafiee bertunang, kitorang yang menyibuk ber'posing' sana sini. Biasalah, memang pantang tengok kamera. Laju je mem'inteprem' kan diri depan kamera. Lagi-lagi memang ada real photographer depan mata kan. Hehehe. Anyway, siapa Aen Shafiee.? Dialah kakak aku. Anyway, selamat bertunang yer along. Cantik my sister bila lah dah makeup. Ala-ala make over lah kan.? Huhuhu. .

By the way, tanggal 31/12/2011 menjadi titik bersejarah buat kakak aku. Dengan berdulangkan 15 dulang hantaran dari pihak perempuan dan dibalas 7 dulang hantaran bagi pihak lelaki. Wah, meriah lah rasanya. Baru bertunang, belum lagi kahwin kan along.? Anyway, hari tu aku ada shoot video dan ingat nak buat video untuk my sis tapi tak berkesempatan lagi hendak mengadap semua tu. Later on lah yer sister. Aku sembang banyak pun kompem korang bosan kan.? So, jom lah layan gambar.
 
my sis dan hantarannya
my sis and future husband

sesi bergambar ( inter-frame )
bunga yang my sis buat sendiri. beautiful!!
home made shawl juga by my sis. Ok, ada sesiapa berminat nak buat tempahan.? Hehehe
 memori daun pisang
sempat berposing di dalam dusun
 my dad and my uncle
our photographer. Azzirul Fahmi. Masih bujang (siapa berminat.? Hehehe)
My HAPPY FAMILY!! Love them

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails