Showing posts with label ben ashaari. Show all posts
Showing posts with label ben ashaari. Show all posts

Sunday, September 28, 2014

Setelah Sekian Lama Blog & Nuffnang Bersarang

Assalamualaikum readers,

I hope you guys in a pink of health. Cewahh, speaking macam nak buat karangan surat tak rasmi rasanya. Sambil menghadap News Feed facebook, terbaca salah satu status Abang Ben Ashaari yang berbunyi begini :



Tetiba teringat nak buka Nuffang tengok apa yang ada. Blog pun dah lama tak hidup. Update pun jarang-jarang. So, let's check it out!


Alhamdulillah, ada lah juga dari takde kan? Nak cash out ke nak biarkan je? Biarkan je la. Cash out pun mesti sehari boleh habis duit tu. So, berbalik kepada persoalan Abang Ben tu, berbaloi ke? It's depends on the situation and own's perspective. Kalau blogger tu rajin, memang nak buat duit atau income dari blog, then I think it's not worth it. Sebabnya memang kena rajin dan selalu join aktiviti yang dianjurkan oleh Nuffnang, then need to know how to tackle their's interest.

Kalau blogger macam saya ni yang suam-suam kuku dan tak mengharapkan sangat income dari blog then it should be ok. Kalau rajin sikit, banyak lah masuk. Malas?? Hmm, ada ke kerja yang senang kat dalam donia ini? Fikir-fikir sendiri lah yer.

Saturday, March 12, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN

BANNER BEN ASHAARI

  1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger lelaki benar benar ikhlas ?
    Blogger lelaki beri pendapat memang sangat-sangat ikhlas dan kadang-kadang straight to the point. Ada kalanya ayat dorang ni makan dalam lagi-lagi kalau yang pandai bermain kata-kata.
  2. Blogger lelaki malu nak letak gambar ? Kenapa ?
    Sebab diorang rasa kalau letak gambar ni POYO and JAMBU!! Mana yang rasa diri dia hensem je letak gambar. Lagi satu lelaki ni tak letak gambar diorang sebab kadang-kadang diorang taknak blogger lain tahu siapa sebenarnya AKU. Kira macam low profile lah. Ceh, jangan nak low profile sangatlah. Taknak letak gambar tapi kasi link facebook. Apa kes.? Hahaha..

Wednesday, December 8, 2010

BLOGLIST 2011 .. SELAMAT DATANG TAHUN BARU

BEN ASHAARI

Wah,banyak kelebihan kalau dapat masuk dalam bloglist benashaari ni sebab dulu aku ada join then memang ada referrel aku dapat dari blog benashaari ni. Then, aku tak perasan dia dah tukar bloglist baru yang updated la kiranya. Aku pulak pergi tanya dia nape tukar bloglist. Alasannya "blogger baru pun nak merasa. Adil semua dapat". Yeah, aku setuju. Dulu aku dapat then kasi chance blogger baru then sekarang ben bukak lagi chance kat sesape nak masuk dalam bloglist ben sendiri. "Goooooood..."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails