Showing posts with label bbq. Show all posts
Showing posts with label bbq. Show all posts

Sunday, January 12, 2014

I'm Married - Malam Nikah

Assalamualaikum, syukur pada yang Esa di atas segala kurniaannya. Tarikh keramat 28 Disember 2013, Ecah selamat bergelar seorang isteri. Puan Aishah!! OMG!! Macam tak percaya je dengan sekali lafaz sah dah jadi isteri orang. Terus berderau rasanya. 

Majlis nikah Ecah belah malam. Makan-makan time tu buat style BBQ + nasi lemak. Semuanya hand made by my mom and my aunty and uncle. Terima kasih yang tak terhingga. Now, let's enjoy the moment. Semua gambar ni dari kamera adik-beradik dan kengkawan. Gambar real dari OP belum dapat lagi. Adalah beberapa gambar dari OP Ecah yang edit and dia upload. Many thanks!!


Kain : Lelaki (Satin) + Sampin from Terengganu, Perempuan (Satin + Chiffon)
Beads dan lace : Handmade by my sister (Baju, veil dan scarf)
Photographer : Takara Sakana

Baju lelaki dan perempuan Ecah tempah dekat KL. Dekat One City. Dalam tu kan banyak butik pengantin. Korang pilih je. Ecah buat design simple je iaitu kurung moden with kain flowy. Baju lelaki pula ada sulaman. Standard price kot dalam RM150. Baju Ecah tempah tu RM250. Untuk atas kepala ada 3 layer actually. 

Bergambar dengan mas kahwin



First, anak tudung yang dipotong dari chiffon. Potong macam nak buat halfmoon tapi buat kecil je. Kemudian, lilit kat luar pakai halfmoon yang normal size. Then, kenakan veil. That's all. Simple je. Ok, untuk majlis pula nanti Ecah sambung ok.

Wednesday, February 22, 2012

2nd Taste di Island BBQ Steamboat


Siapa yang belum kenal lagi dengan Restoran Island BBQ Steamboat ni.? Sesiapa yang belum tahu boleh lah baca 1st entry aku pasal tempat ni. Tekan SINI. Kalau ikutkan banyak benda aku nak share tapi bukan dengan hasil penulisan. Sebab aku tahu karangan ni agak membosankan. So, dekat sini aku share gambar-gambar aku dengan sekumpulan officemate aku. Biar gambar menceritakan segalanya. . .

mai pilih. . .
hi-tea
harga semakin meningkat ye kawan-kawan
our cooking stove
preparation merendam dan membakar
menarik kan.?
terbaik punya nganga ni kak
mereka sangat happy
muka pun dah oily
Rakan seperjuangan ku di office

Wah, actually banyak lah lagi gambar tapi tak mampu nak letak banyak-banyak. Btw, thanks to my friend's TL sebab tolong ambilkan gambir. Aku tukang songlap je. Hehehe. 

Monday, August 8, 2011

Photo BBQ After Kena Sentuhan Photoshop


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails