Showing posts with label astro. Show all posts
Showing posts with label astro. Show all posts

Sunday, May 27, 2012

Oh My English Episode 1



Oh My English Episode 1



Monday, March 19, 2012

Bila Gaji Aku RM5K



Bila gaji aku RM5K,
Aku idamkan kerete Proton Caldina
Aku idamkan rumah 2 tingkat lengkap dengan landskap elegent
Aku idamkan rumah yang lengkap isinya

Rumahku pasti ada..
TV HD version 3D, 
Unifi dengan kelajuan 10MB,
Set dapur lengkap dengan kabinet,
Astro HD,
Set bilik tidur IKEA. . .

Bila gaji aku RM2K
Aku idamkan kerete Myvi Merah
Aku idamkan bilik sewa lengkap tempat tidur
Aku idamkan rumah yang fully furnished

Rumahku pasti ada..
Washing machine manual pun jadilah, 
Streamyx dengan kelajuan 1MB,
Set dapur lengkap dengan dapur masak,
Tengok Astro online,
Set katil dari IKEA je itupun time promotion. . .

Perasan tak korang lagi banyak gaji kita lagi banyak kita akan invest on something yang duniawi ni lah. Semua ni untuk mengejar keselesaan hidup. Bila gaji kita sikit, sikitlah impian kita. Bila gaji mula nak bercambah, pasang niat nak beli something yang lagi mahal. Inilah lumrah kehidupan. Aku sendiri pun tak lari dari bersifat begini. Makin banyak duit kita makin cepat ia habis. Pernah ke terfikir nak bersedekah.? Pernahlah juga itupun kalau tengah lepak ada pakcik, makcik, adik-adik lalu mintak sedekah. Pendek kata panjatkan kesyukuran buat Allah SWT dengan segala rezeki yang dikurniakan. Semoga kita tidak tergolong dalam golongan yang takbur dan sombong akan kekayaan duniawi ini. 

Friday, June 17, 2011

Maharaja Lawak Minggu 12 - Immuniti Menyelamatkan jambu

Kali ni punya Maharaja Lawak totally yang menghiburkan hati aku ialah Sepah dan Jozan. Jambu boleh lah untuk yang part 2 dan Nabil pun part 1 dengan part 2 not bad. Masih boleh di improve. So, R2 yang tersingkir dan kalau tidak Jambu juga turut mengikuti jejak Jambu tetapi Jambu diselamatkan oleh immuniti. Jadi, untuk final Jozan, Jambu, Sepah dan Nabil akan beraksi. Siapa juara Maharaja Lawak kali ini.? Adakah milik Jozan.? Sama-sama kita saksikan minggu hadapan di Stadium Melawati Shah Alam. Jom kita serbu ramai-ramai wahai warga Shah Alam.

Sepah - Part 1

Saturday, May 14, 2011

Maharaja Lawak Minggu 7

Kata-kata ikhlas dari aku untuk persembahan diorang kali ini untuk minggu silent music bagi aku agak tak mengancam sangat. Mungkin sebab masing-masing cuba kasi yang terbaik sampai jadi agak slow di atas pentas. Bak kata apek yang terbaik malam ni adalah Jozan. Memang kena dengan konsep silent music diorang tapi kurangnya di situ sebab bagi aku dah macam magic show dah aku tengok and lawaknya agak kurang. Tapi still lawak lah sebab Johan dengan Zizan pandai main ekspresi muka. Jambu pula kurang menyengat daripada minggu lepas. Sepah agak mantap tapi si mamat rehat habis minggu ni. Untunglah kau mamat. Hehehe, so kalau nak tahu reaksi korang pula cubalah layan video diorang ni. Nabil aku tak sempat tengok lagi sebab supplier tak upload lah. Anyway, special credit to GuaTv.
Sepah

Friday, May 6, 2011

Maharaja Lawak Minggu 6 Part 1 - Part 7

Part 1 - Balas

Friday, April 29, 2011

Maharaja Lawak Minggu 5 Part 1 - Part 8


Part 1 - Man

Saturday, April 2, 2011

Maharaja Lawak Minggu 1 Membariskan Jambu, Sepah, Nabil, XN3, Balas, R2, Jozan, Alex, Jihan, Amir, Wai, Man


Hebat-hebat deh semua nya. Aku paling berkenan dengan Nabil, Balas, R2 and Sepah. Memang tak kering gusi lah layan lawak diorang. So, ada siapa-siapa yang ketinggalan tengok Maharaja Lawak Minggu 1.? Oh, tidak mengapa sebab aku nak kasi list dekat korang dari persembahan pertama sampailah ke persembahan ke 12.

Saturday, December 18, 2010

Pemenang Mari Menari 2010 | Pasangan Razif





Setelah kemenangan Malaysia di separuh akhir AFF Suzuki Cup 2010 kini giliran Mari Menari peringkat akhir. Kemenangan berpihak pada pasangan  Razif.




Antara hadiah yang dimenangi pasangan Razif ialah sebuah kondominum The Haven di Ipoh, Perak yang bernilai RM358,000. Dah lah diorang baru berkahwin dapat pulak kondo sebijik. Memang hadiah terbaik buat pasangan ini. Tahniah sekali lagi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails