Showing posts with label Dunia. Show all posts
Showing posts with label Dunia. Show all posts

Friday, March 23, 2012

Pusat Sains Negara


Kalau zaman sekolah dulu seronok kan dapat pergi tempat-tempat macam ni.? Tengok semua benda mulut asyik cakap 'wahhh' takpun 'fuiyoo'. Lagi-lagi bila pergi ramai-ramai. Dah macam playground dah aku rasa. So, semalam aku tak lepaskan peluang berposing sakan kat Pusat Sains Negara. Berposing sakan uolss.. Hahahaha

Sekarang feel dia tak berapa nak teruja sangat. Ada 3 benda yang buat aku teruja semalam. First, ada alat music yang hanya mnggunakan konsep angin. Gerak je jari2 pada angin terus boleh buat lagu. Siyes seronok. Satu lagi main piano gergasi. Tak reti main piano tahu main lagu ewah bulan je. One more thing is aku teruja naik alat yang kasi kita experience berjalan atas bulan. Memang tak boleh nak jalan. Kena lompat-lompat. Kelakar pulak aku rasa. Hajat hati nak tengok actroid tapi dah takde dan robotic exhibition pun tutup semalam. 

Jom layan gegambor myols..



So, kepada adik-adik yang nak pergi harga tiket dia kat bawah ni ok :
RM6.00 setiap seorang. ( 13 tahun dan ke atas )
RM3.00 setiap seorang. ( 7 tahun - 12 tahun )
RM3.00 setiap seorang. ( 55 tahun dan ke atas )



Thursday, November 24, 2011

Hati Ini Bukan Milikmu Lagi

Morning semua. Jangan terpedaya dengan tajuk entry yang jiwang karat tu ok. Pancing undi namanya itu. Hahaha, so apa khabar semua penyinggah blogcaripasal?? Harap semua happy-happy je ok masuk sini. Jangan tension-tension. Kalau tension jom tengok gambar menghijau ni untuk hilang tension ok.


Hah.? Amacam.? Dah hilang dah tension.? Kalau belum lagi cuba ambil air wuduk. Insyaallah hilang lah tension korang tu. Oh yer, berbalik pada tajuk tu macam simbolik lah untuk memulakan hidup baru. Pada yang tengah frust bercinta tu sudah-sudah lah ok. Ada lagi yang terbaik buat kita. Cuma masa sekarang ni yang main kan peranan. Mungkin lambat, mungkin cepat. Kalau lambat tu mungkin Allah SWT nak kita mengenali dunia ni dengan lebih mendalam. Kalau yang cepat tu pula aku hanya boleh cakap berhati-hatilah dan jangan tersilap langkah ok.?

Wah, dah macam kasi motivasi pulak aku pagi-pagi ni kan.? Jom hayati ayat-ayat kat bawah ni...


Huiyo, jangan salah anggap. Bukan aku yang karang ayat ni. Aku just copy paste dari blog ayat-ayat cinta ni then aku edit lah sikit dengan mempoyokan letak gambar sendiri. Hahaha. Jom layan lagu ombak rindu ost ni nyanyian hafiz dan adira.

Wednesday, July 6, 2011

Apa Itu.?


Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?
Apa itu.?

SIBUK??

Haaa, macam ni lah jadinya bila dah berkerjaya kan.? Tak sempat and tiada masa lah nak update blog. Oh, macam ni rupanya ek.? Macam manalah blogger-blogger tip top yg berkerjaya boleh update blog hari-hari eh.? Hebat!! Salute kat korang. By the way, currently I'm learning english & communication skill untuk build up my confident level to speak in english (perlu ke beritahu.?). Hahahaha, so and so and whatever lah kan.? All right then. See you later guys and have a nice day.

Friday, June 24, 2011

Whitey Bulger Trending di Yahoo

Siapa Whitey Bulger.? Orang baik kah.? Orang jahat kah.? Artis kah.? Whitey Bulger ni orang jahat yang sangat jahat dan kejam. Apa yang dia buat.? Ops, sebelum itu korang nak tahu umur dia berapa dah sekarang.? 80 years old okey. Dah pangkat datuk-datuk. Kalau atuk kita umur macam ni dah bertaubat dah. Berlapikkan sejadah sentiasa kan.? Jom kenali Whitey Bulger dengan lebih dekat lagi.

Bulger wanted poster (captured)
Klik pada gambar untuk kenal lebih rapat. Tak kenal maka tak cinta. Hehehe

Friday, June 17, 2011

Si Miskin Yang Pemurah

Sikap dan budaya menderma. Mak aku, cikgu aku, ustazah aku semua cakap kalau nak menderma biar ikhlas. Duit boleh dicari, hati yang suci sukar dicari. Haaa, korang ingat tak ni ayat dari iklan mana.? Pikir sampai dapat tau aku taknak kasitau. Hahahaha. Ikhlas yer..ikhlas..hurm..

Thursday, June 2, 2011

Adinda Evans


Kata-kata dari ADINDA EVANS :

"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)"

Psst, pada yang sudi singgah blog aku rajin-rajinlah klik iklan di blog ni yer. Nak buat tabungan hidup.

Monday, May 30, 2011

Karnival ICT Perak bersama Upin & Ipin ( 3-5 Jun 2011 )

Anda minat Upin & Ipin.? Atau anak-anak anda gilakan Upin & Ipin.? Haaaa, korang jangan lepaskan peluang bergembira di Karnival ICT Perak Bersama Upin & Ipin di Stadium Indera Putra Ipoh, Perak. So, jom kita meriahkan karnival ni beramai-ramai.


Tuesday, May 10, 2011

"Kalau Nak Nikah Ikut Cara" Alahai Rakanku

Yana atau Nur Illyana

Terkejut, terkedu and semualah 'ter' bila baca paper Harian Metro hari ni. Nampak tak perempuan dalam gambar berjubah ketika konvokesyen UiTM.? Ok, that girl kawan aku yang boleh dikatakan ex-classmate dan ex-roomate aku time kitorang degree. Tapi disebabkan sesuatu perkara dia terpaksa extend satu semester. Aku pun pada mulanya tak sure sangat sebab apa dan yang pasti dari dulu memang aku curiga dengan pakwe member aku ni. Aku tak kenal pun lelaki ni tetapi selalu juga lah terserempak dengan diorang. Asalnya tak lah syak apa-apa sampailah bila family diorang sendiri call aku tanyakan pasal yana.

Saturday, December 25, 2010

Budak Bersunat Kami Meghoyan

Geng Budak Sunat

DSC08714

Kami pula Geng.?

Aku Jelous Dengan Blog Gosip Artis Malaysia


I said, I jealous.! Is it clear for u.?Jelous, jelous, jelous. Triple jelous for u der. Apa lah yang aku jelous kan sangat ni.? Ok, aku bukan jelous dekat Abg Nara, Izyan, mygosip, ohartis, zonartis, or budiey. Aku jelous dengan blog gosip artis aku sendiri which is mybeautifulkasih. Oh my dear darling I really hate u. Ops, but u kasi I income BE from nuffnang so not really benci lah.

create your own banner at mybannermaker.com!

Blog mybeautifulkasih one of my blog lah jugak selain blogcaripasal ni. Aku dirikan blog tu lebih kurang sama dengan blog aku yang ni. Nak dijadikan cerita aku lagi banyak promote blogcaripasal ni. Yelah sebab blog ni kalau tak dipromote tak laku. Macam blog gosip artis aku tu aku tak promote pun still ada visitor. 

create your own banner at mybannermaker.com!

Friday, December 24, 2010

Idea, Hasil Tangan, Kreativiti, Pelanggan Kashfee Anggun Dicopek | Melayu Sama Melayu


Inilah melayu zaman sekarang kalau nak berniaga. Tak boleh ke bersaing or niaga secara sihat.?Tak perlu kot nak ciplak-ciplak hasil kreativiti orang. Start je la dari awal and dengan niat nak berniaga secara jujur and halal. Ini tidak dari awal mencopek je kejenya mane hasil tu nak berkat and lekat. Lagi buat orang marah and ngamuk je ade lah.

Ok, nape aku lak yg marah lebih ni.? Haha, actually my cousin punye blogshop digeledah seseorang individu yang tak boleh blah perangainya. Memang macam haram sesuka hati jer amik idea orang. Sebijik-bijik pula tu. Sudah ditegur masih tidak mahu mengaku. So kawan-kawan yg meminati songket moden berjaga-jagalah dengan individu yang bernama Sari Najwa Collection di facebook.

Apa benda yang dicopeknya.?

Thursday, December 16, 2010

Pendidikan Seks Diterapkan di Sekolah | Perlu atau Tidak??


Baru-baru ni aku ada terbaca satu forum kat TV bangkitkan pasal isu pendidikan seks di sekolah. Pergh, sekali dengar terus tergamam aku. Gila kentang subjek macam ni pun ada kat sekolah ke.? Puas gak lah aku dengar diorang dok discuss pasal ni. Ok, bagi aku pendidikan seks kat sekolah kalau nak buat pun boleh tapi cara penyampaian tu biarlah sesuai. Sebab pengajian ni diorang terapkan dekat budak sekolah rendah.


Tuesday, December 14, 2010

Semak Saman Anda Astaghfirullah.

Friday, December 10, 2010

Sistem Pesan Pizza Tahun 2030


Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2030.

Operator : Terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu... .

Pelanggan : Heloo, saya nak pesan Pizza.

Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.

Pelanggan : OK, sekejap, No nya : 900615-08-5331

Operator : Ok Encik Rahmat, berumur 40 tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.16 Seksyen 18/34D Shah Alam. Nombor telefon rumah : 03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit : anda 016-6666222, encik menelefon dari mana?

Pelanggan : Dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?

Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.

Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family.

Operator : Itu bukan idea yang bagus encik.

Pelanggan : Kenapa pulak?

Operator : Dari medical record encik, encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolestrol yang berlebihan dari paras normal.

Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?
Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza.

Tuesday, December 7, 2010

Peminat 2 Alam, Dr Rozmey = Romzey Jadi Pujaan Hati


kahkahkahkah
Bikin pecah perut beb!!

Watch Out Dengan Kaki Penipu di mudah.my

Bila dunia makin canggih otak manusia pun makin canggih. Canggih ke arah yang betul takpe lah jugak. Kalau canggih ke arah nak jadi kaki penipu, kaki pembelit or whatever baik tak payah duduk dalam alam siber lah.This is not what we called Malaysia negara maju dan bebas. Pemikiran manusia ni belum cukup merdeka lagi. Erti kata lain diorang merdeka ke arah lain. 

Monday, December 6, 2010

Semak Harga dan Kadar Tol Anda

Pernah tak before perjalanan korang semak total harga tol?? Ke korang main bawak je. Jumpe tol bayor. PLUS sendiri dah ada sistem kira harga tol dari lokasi ke tempat nak dituju. Senang sikit. At least boleh prepare awal-awal duit. Lagi-lagi yang pakai Touch n go. So, kalau korang semak dulu boleh la korang top up siap-siap kad "sentuh dan blah" korang tu. 

Klik pada gambar untu semak kadar tol anda


Surat Cinta Dari Si Rockers Buat Gadisnya

Aku ingat mamat rockers ni dalam hati takde taman maybe dalam hati ada daun je. Sekali baca surat ni fuiyoo mmg dalam hati diorang actually ada Taman Negara!! Meh, meh pakat kumpul ramai-ramai baca surat si rockers ni.
rockers hati taman

Sunday, December 5, 2010

Macam Mana Nak Duduk Sebaris Dengan Fatin Liyana, Cik Epal, Hanis Zalikha, Irine Nadia

MEREKA BLOGGER WANITA PILIHAN MALAYSIA




Fatin
Liyana
Hanis 
Zalikha

Cik 
Epal


Irine
Nadia
Top Blogger Wanita kat  Malaysia. Kalau pergi blog diorang followers mak aii gilo ramai kalah sesetengah blog pilihan hatiku. Jenuh aku pikior. Pusing sana pusing sini. Macam mana la ek nak jadik macam diorang ni. Tadi aku ada terbaca entry kat blog eyriqazz cerita pasal Haniz Zalikha, Cik Epal dengan Irine Nadia. Ada satu ayat eyriqazz "tips untuk jadi blogger popular = be unique dan carilah aura anda tersendiri macam mereka bertiga ni". 

Saturday, December 4, 2010

Smartphone Terbaik | Android, Apple, iPhone, BlackBerry

Smartphone

Next Desired Smartphone Operating System
Aku tengah selidik smartphone mana yang menjadi kegilaan sekarang. Kalau nak ikutkan rate kat gambar atas tu Apple OS yang memonopoli diikuti dengan android, balckberry and others windows mobile. Aku rasa untuk yang gila gamers Apple OS memang sesuailah. Tapi sedia maklumlah Apple OS punyer smartphone harga dia berapa kan? Market 2010,2011 aku nampak Android OS makin mendapat tempat. Mungkin x dapat dan lawan Apple OS. Android ni lebih murah lah kalau nak dibandingkan dengan Apple. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails