Sunday, July 28, 2013

Ris Beauty Testimoni


Ramai rupanya yang sudah mencuba Ris Beauty niRis Beauty penemuan daripada sumber semulajadi untuk rawatan kulit yang ringkas bagi menyerlah kecantikan semulajadi. Ia bertindak meningkatkan metalbolisme kulit dengan penjanaan sel-sel baru,Melambatkan proses penuaan,mengurangkan garis-garis halus, melambatkan ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semulajadi agar kelihatan muda sentiasa.

Berikut merupakan beberapa testimoni dari pengguna Ris Beauty.



Krim siang dan krim malam

Sabun pencuci muka

Set Riz Beauty datang dengan sebuku sabun, day cream, dan night cream. 

Tuesday, July 23, 2013

Kini Ku Temui Kulit Cerah Berseri Dengan Ris Beauty

Assalamualaikum,

Wahhh, tajuk taknak kalah kan? Hehehe. So, hari ini Ecah nak share sedikit lah berkenaan dengan kecantikan kulit. Yes, I know yang Ecah ni bukanlah cantik pun just nak kulit muka nampak sihat dan bermaya sedikit lah. Lagi-lagi menjelang hari perkahwinan and raya yang tak berapa nak lama lagi kan?

Ok, kalau ikutkan kulit muka Ecah memang susah nak nampak effect kalau pakai apa-apa product. Hmm, mungkin disebabkan kulit Ecah ni jenis yang bermasalah. Bila ada orang recommend satu product mula lah gatal nak guna and lastly result dia still sama dan kadang-kadang tu makin teruk.

Sampailah satu masa Ecah nampak my office mate punya muka semakin berseri and cerah. Curious terus tanya lah kan apa produk yang dia pakai. Bila dia sebut Ris Beauty. Hurrmm..ha? menatang apa tu? Tak pernah dengar pun. Ahhh, gasak lah kita cuba jom.

2 hari selepas penggunaan Ris Beauty kulit muka mula mengelupas, panas and pedih. OMG!! Apa sudah jadi? Dengan kulit kasar lah. Hati mula rasa tak tenteram dan contact member tu. 


"Wei, kulit muka kau lepas guna tu ada tak jadi macam aku..bla bla bla @#!#@$$#@$"

Member dengan slumber jawab..

"Mana ada..biasa je aku pakai. Cuba lah try tengok seminggu"


Ok, then aku gagah kan jugaklah pakai. Selepas seminggu, Alhamdulillah sudah mula nampak hasilnya. Kulit muka lebih lembut dan cerah sedikit..sedikit je..Jerawat??Hmm, no komen sebab time try tu tengah dalam "perempuan normal berpantang". Hehehehe..


SEBELUM



SELEPAS
Pipi merah tu bukan sebab pakai blusher tapi tengah proses pengelupasan.

Kalau korang was-was dengan produk ni, boleh lah tengok image bawah ni. Korang boleh semak status dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal. Tidak ada bahan merbahaya tau.


Set Riz Beauty datang dengan sebuku sabun, day cream, dan night cream. Jadi, ada yang berminat ke nak cuba? Kalau ada yang nak atau nak bertanyakan soalan, boleh Whatsapp/Msg me ok. Atas-atas msg tu letak "Info Ris Beauty". Message yang tak sepatutnya tidak akan dilayan. +6019-5488373 - Ecah




Monday, July 8, 2013

Dilema Dalam Memilih Pinjaman Peribadi

Raya sudah semakin hampir tetapi saku anda kosong? Anda memerlukan duit untuk kehidupan harian anda? Dan ada juga yang ingin membuat insurans tetapi kekurangan modal. Adakah anda hendak memulakan perniagaan tetapi tiada modal? Pernahkah anda berada dalam keadaan di mana permohonan anda untuk membuat pinjaman peribadi ditolak? Jangan risau kami ada jalannya. Jangan risau kami bukan Ah Long, kami sekadar nak tolong.

Pakej menarik 2013. Jangan lepaskan peluang. Ingin tahu dengan lebih lanjut? 

SMS sahaja
"PINJAMAN PERIBADI"
hantar ke
+6011-17533440


(*Perundingan adalah percuma dan dijamin memuaskan)



Saturday, June 8, 2013

DIY Photo Booth for Wedding

Dear Readers,

Getting married soon? Have you plan your photo booth for your lovely wedding? Me? Currently I'm working on it. Getting excited day by day. Hehehe..So, any idea? Yeah, trying to ask Uncle Google. Maybe you all can find something by this words "diy photo booth wedding" or "download free printable photo booth props". 

This one is super duper cute right?

Posing with greenish background will brighten up the scenery right?

Nice combination color

Ok, this want used the same concept as the first picture

Props for photo backdrops

Ok, then we go to the DIY props. Did you know that we can get the free printable DIY wedding props? Sound nice right? I'll give you the link and what is your next step? Just download and print. Simple isn't? Maybe I'll make my own DIY wedding props. Got to start it from now. Hehehe.



Ok then, check on below link.



Thursday, April 4, 2013

Ya Hanana | Video, Lirik dan Terjemahan

Asslamualaikum,

Ya Hanana ( Betapa Beruntungnya Kami)





Sumber : ab-ab.blogspot

Video Ya Hanana di Majlis Perkahwinan Irma Hasmie


Sunday, March 24, 2013

Mari Survey Kad Kahwin

Assalamualaikum,

Seronok kalau bab-bab survey barang ni. Al maklumlah. Nama pun perempuan kan? Masalahnya perempuan ni bila dah mula survey mula lah rambang mata kan? Itulah yang terjadi dekat Ecah. Waahh, semua cantik dan murah tapi tak tahu nak pilih yang mana satu. So, pada yang sedang mencari kad kahwin jom cari sama nak? Hehehe..

Sebelum ini Ecah ada survey dekat Kanda & Dinda Wedding Cards. Memang cantik juga lah design dia. Contoh yang buat Ecah menarik, murah dan simple adalah yang ni :


B. IvoryCard / ArtCard 230gsm
KUANTITIHARGA SEUNITJUMLAH
2000RM 0.29RM 580.00
1800RM 0.30RM 540.00
1500RM 0.32RM 480.00
1300RM 0.33RM 429.00
1000RM 0.35RM 350.00
900RM 0.37RM 333.00
800RM 0.40RM 320.00
700RM 0.45RM 315.00
600RM 0.49RM 294.00
500RM 0.55RM 275.00


So, kalau anggaran Ecah dalam 500 keping. Harga sekeping jadi 55sen. Tapi lagi berbaloi buat 1000 keping. Jadi 35sen sekeping sahaja. Boleh buat untuk dua belah pihak.

Ecah juga baru terjumpa satu promotion ni dari Nadiah Shamsir Art & Design. Ok, apa yang menarik pula promotion dari Nadiah ni?


Kalau mengikut perkiraan yang ni pula. Kalau Ecah ambil 500 keping, harga sekeping dalam 70sen. Errkk, mahal lagi. Tapi dapat 1 free bunting. Kalau Ecah ambil 1000 keping pula, harga sekeping jadi 55sen. Ok, memang mahal lagi tapi dapat 2 free bunting. Hurm, memang ada keinginan nak buat bunting. Orang cakap lah bukan Ecah cakap. Bunting ni ada harga yang murah mencecah RM50 sekeping. Tapi bergantung pada size dan design dia. Antara kad yang cantik di mata adalah yang ni :


Hurm, rambangnya mata ni. So, pada pendapat anda mana yang patut Ecah pilih ya? 

Thursday, March 21, 2013

Pentingnya Gadget Search Dalam Blog Anda

Assalamualaikum w.b.t,

Ada tak Search Button di dalam blog anda. Apa itu search button? 


Ok, contoh dia macam gambar dekat atas lah. Kenapa Ecah cakap benda ini penting? Sebabnya, bila ada readers hendak mencari sesuatu di dalam blog kita tidak mungkin lah dia akan review post by post. Ok, ada orang cakap "Archive kan ada?" Yes, dear. Memang ada archive tapi readers tahu ke bulan berapa dan tahun bila kita post tajuk itu kan? So, to play save kita tambah sahaja widget Search dalam blog kita. Mudah bukan?

Oh, ada yang tidak tahu mana nak dapatkan widget itu.? Ok, mari Ecah tunjukkan.

1. Pergi Dashboard blog anda. Kemudian, Layout > Add a gadget


2. Kemudian pilih gadget Search Box


3. Siap. Placing sahaja gadget itu pada kedudukan yang anda inginkan.

So, ada sebarang pertanyaan komen sahaja ok. Nanti free Ecah balas. Selamat mencuba.

Wednesday, March 20, 2013

Bride To Be??

Assalamualaikum readers..

Waah rasa macam pelik pula bila post pasal bride to be ni. Eh, siapa yang nak kahwin? Hehehe, siapa lagi kalau bukan Ecah kan? Err, tapi masih terlalu awal ke? Perlu yer excited awal-awal? Perlulah kan sebab macam-macam nak prepare. 1st thing 1st, Ecah belum pergi kursus kahwin lagi. Huwaaa, En. Tunang, bulan 4 ni kita pergi daftar ok.

Ok, then apa next step yang Ecah kena buat yer? Oh yer, berkunjung ke blog-blog B2B dan tengok apa yang mereka share. Selalunya dekat page B2B ni banyak yang berkongsi pendapat. Dalam sibuk melawat blog, Tiba-tiba rasa nak tukar layout blog Ecah kepada yang lebih bersih, suci, dan comel. Comel tak? Hehehe, *masuk bakul angkat sendiri..

Kain nikah dah ada. Beli sebelum bertunang lagi. Ecah beli awal sebab kain tu masuk sekali dalam senarai hantaran. Sekarang ni kena survey tempat untuk tempah baju nikah lah. Baju nikah Ecah so simple which is Ecah nak buat baju kurung moden je tapi mungkin kain dia nak buat A-Shape yang ada crumple tu. Agak-agak cantik tak?

kain ni Ecah beli dekat Jakel tahun lepas masa ada year-end sale

Hmmm, macam mana agaknya baju kurung moden yang sesuai untuk nikah yer? Korang ada cadangan tak? Ecah ada juga survey dan kemungkinan nak buat macam dekat gambar bawh ni. Semuanya Ecah suka. Tapi nak tempah dekat mana dengan harga yang berbaloi ya?





ok, Ecah paling berkenan yang ni. Mungkinkah design ini yang Ecah akan pilih? Hmmmm..

 
errr, ini pun cantik.!!

Ok, saya sudah rambang mata. Tapi yang berkenan di hati 2 gambar terakhir. So, design dah ada. Next step nak cari designer or tukang jahit pulak. Ok, this time Ecah tak nak terlalu fikir nak yang murah je. Dah terkena untuk baju tunang. Mahal sikit takpe, janji berbaloi. Tapi takde lah mahal sangat Mak Jemah oi. Tak mampu den ni haaa...

Oh, sibuk dengan baju Ecah je. Baju En. Tunang nak kena tempah gak. Tapi baju dia simple je dah lah kan.? Hahaha, ok jangan marah ye. Nanti kalau jumpa kita tempah tempat yang sama yer En. Tunang. Mana tahu dapat special price.

Ok, kita jumpa next entry ok. After this nak DIY door gift. Hihihi, tak sabar nak pergi beli bahan nak DIY bekas door gift.






Tuesday, March 12, 2013

My Engagement Day by Ecah Shafiee


Alhamdulillah selesai dah satu bahagian. 9 Mac 2013 ecah dah selamat bergelar tunang orang. Apa perasaan selepas bertunang.? Hurrmm jujur takde perasaan apa-apa. Hahaha boleh tak.? Rasa lain je lah kira pergaulan dah kena jaga, perbelanjaan pun dah kena control sikit. Tengok jari ada cincin dan secara automatik terlintas dalam fikiran 'oh aku dah jadi tunang orang'. 


Majlis tunang aku sangat simple ok. Tunang yang jenis budget. Semua sendiri. Makanan saudara mara gotong-royong masak. Baju pula, kainnya beli sendiri dekat Jakel. Kemudian tempah sendiri dekat Kota Damansara. RM70 sahaja ecah tempah tapi sebenarnya agak disappointed bila tengok baju yang dah siap. Sebabnya tak seperti yang diinginkan. Hantaran pula my sister yang siapkan. Oh dan lagi satu lace dan manik yang gorgeous tu my sister dan my mom yang buatkan. Cantik kan.? Ecah takde tempah pelamin. Just langsir dijadikan pelamin dan letak bantal-bantal buat props.

hantaran belah perempuan

version berdiri

version duduk

with adik-beradik

dengan bakal adik ipar

my sister and my abang ipar

dengan bini-bini orang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails