Thursday, December 27, 2012

Dress Qoma by Yasalma

Hye peeps, sihat kah ini hari.? Kalau tak sihat pergi jumpa doktor ok jangan jumpa uncle McD mintak ice cream pulak. Hehehe, so hari ini yang penuh berbahagia ecah nak share satu design DRESS yang ku rasakan awesome!! Dress apakah.? 

 

Tuuu diaa, dress terbaru dari Qoma. Actually I like the crumple yg dekat bawah tu..waaaa, very gorgeous uols. Kalau lah ecah pakai.? Hurmm, ok jangan bayangkan. Harga dia.? Tengah promotion ni haa.. RM299 but I still berkira-kira lagi. Ikutkan murah dah tu sebab kalau tempah sendiri pun memang mahal. Dengan nak beli kain lagi walaupun dekat Jakel sekarang tengah SALE gila-gila kan.?

Anyway, kalau Qoma keluarkan design ni before ecah tempah baju dekat mamat Bangladesh kan bagus. Haishh, watch out ok bila nak pergi tempah baju. Jangan jadi macam saya!! Habis baju tunangku tak menjadi as what I expected. Ok, cepat-cepat usha page Qoma.

Sunday, December 16, 2012

Maxi Dress

Assalamualaikum,

Bila agaknya last post yer.? Ahhh, abaikan..Hehehehe

Apa agaknya fashion terkini yer? Maxi dress.? Peplum dress.? Ouchh, sweet sangat kan.? So, agaknya korang suka maxi dress yang macam mana yer.? Kalau ecah, ecah lagi prefer maxi dress yang ade lengan panjang. Why.? Because it looks simple and not heavy and kalau pakai dengan cardigan I think macam berat pulak penampilan I. Tapi, tapi, tapi..tak kata kalau pakai maxi dress dengan cardigan nampak tak cun. Cun ok!! Tapi tengok pada si pemakai juga lah. Jom survey mata jom. Take a note ok, dress kat bawah ni bukan ecah yang jual. I'm just sharing..

 
Price : RM 130
Material: Mixed Cotton + Polyester  

 
Price : RM 279
Material: Sleek silky material. Soft, smooth, neatly tailored.

Ophelia Maxi Dress - Mustard 
Price : RM 69
Material: Jersey material

Penny Chiffon Maxi Dress - Navy Mini Polka 
Price : RM 69
Material: Chiffon material

Thelma Maxi Dress - Beige
Price : RM 89
Material: Jersey material

Price : RM 72
Material: Jersey material

Lucy Chiffon Maxi Dress - Beige
Price : RM 76
Material: Chiffon material, fully lined

Dan ada juga di antara kita yang lebih gemar memakai maxi dress dengan cardigan. Nice juga penampilan mereka kalau kena gayanya.

Alice Maxi Dress - Blue
Price : RM 79
Material: oft silky material, pleated details at bust

Taylor Maxi Dress - Brown
Price : RM 79
Material: Chiffon material, crimped details at skirt

TALL Matilda Maxi Dress - Peach
Price : RM 86
Material: Silky material

Jess Chiffon Maxi Dress - Beige Grape
Price : RM 47.40 (promotion)
Material: Chiffon material

TALL Pleat Maxi Dress - Dark Purple
Price : RM 69
Material: Jersey material

Mari lihat apakah jadinya kalau kita gayakan maxi dress with cardigan. Tadaaaaaaa



Sekarang jom usha Peplum Dress aka Saloma Dress..

Price : RM 220 (Nego)
Material : Lycra

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails