Wednesday, May 30, 2012

Download Boboi Boy Musim Baru Full Episode


Boboi boy Musim Baru Episode 1

Boboi boy Musim Baru Episode 2

Sunday, May 27, 2012

Oh My English Episode 1



Oh My English Episode 1



Thursday, May 24, 2012

Oh My English in Malaysia



Hei guys, how are you.? So, did you guys heard about 'Oh My English' program published in Astro recently.? When some of my friends jokes about 'oh my english' in front of me then I started to feel weird. Oh, what did they said.? And why it's sound like that. Then, I tried to search in google and also youtube then I found several video about this program. I think it's good for those who want to start learning english. Why.? As we know our culture love with the word 'rojak' or 'manglish' which means we combined together english words with malay words. So, how do we want to make our english sounds like an international.? Let's join and start english education with Oh My English.

#Btw, Henry is so handsome in this program.. =)











Wednesday, May 23, 2012

Oh, kebosanan rupanya

Assalamualaikum,
Apa yang korang akan buat bila kebosanan.?
Kejadian di office aku :

Tengah2 tiada kerja, aku klik pada apps paints di start menu..
Lantas terus pilih brush dan mula melukis..
Pada asalnya aku nak lukis pink panther.

Last-last macam ni lah jadinyer..

#Nota kaki : aku up entry pakai hp. Lembap jugak nak up entry ni. Haha. Noob..

Wednesday, May 16, 2012

Beaded Shawl dari Darni Heejab


Salam bloggers,

Sihat tak semua.? Hari ni aku cuci mata dekat facebook dan nampak beaded shawl dari Darni Heejab. Terpegun jugalah seketika bila tengok shawl-shawl yang sangat cantik dan nampak exclusive. Apa yang menarik semua shawl dia limited edition which means tak semua orang boleh memiliki shawl yang sama. So, jom dan jangan lepaskan peluang untuk memiliki satu selagi stock masih ada.

Setakat ni Darni Heejab dah launch 4 jenis shawl. Antaranya :

Syria 3 layer - Amanda

Sakura Beaded Shawl

Hooded Shawl - Warda

Beaded Shawl - Darnia

Cantik tak.? Cantik kan.? Jahitan manik dijahit sendiri oleh owner Darni Heejab. Jom LIKE page Darni Heejab ramai-ramai. Pasti anda mahukan kelainan di musim perayaan ini kan.?

Thursday, May 10, 2012

Jawatan Kosong di Careeron9.com & Sertai Contest RM200 Bersama Careearon9.com

Penganggur A : Ate mike buat apa tu yop.?
Penganggur B : Teman tengah tanam anggur.
Penganggur A : Aih, bila agak-agaknya dapat kita kaut untung yer yop.?
Penganggur B : Bila-bila pun boleh. Tunggu time je ni.
Penganggur A : Ahh, sudahlah. Dah 2 tahun teman dengar ayat yang sama je dari mike. Sampai sekarang habuk pun takde.
Penganggur B : Haaaa, itulah kamu. Teman ni senyap-senyap dok usha line dekat Careeron9.com ni.
Penganggur A : Apa jadahnya susah bebenor nak nyebut namanya yop.?
Penganggur B : Haih, idok ngape lah. Meh teman cerita sikit. Toink. toink. toink. Blaa, bla, blaaaa..@$%@#&@@!!(##$$*..

Assalamualaikum readers sekalian.? Haaa, dah baca kisah penganggur-penganggur kat atas.? Secara ringkasnya, tak susah nak mencari pekerjaan. Peluang kerja memang banyak cuma janganlah memilih. Apa yang ada depan mata kita kaut je. Selagi jawatan tu sesuai dan kita pun layak. Kalau yang kaki internet tu aku cadangkan korang sergah laman web Careeron9.com.


Banyak iklan jawatan kosong yang di post admin dari masa ke semasa dan semuanya up-to-date. Korang rajin tak rajin je. Apa yang bestnya siap boleh search job by state. Haaaa, senanglah kita nak buat pencarian kan.? Siapa-siapa yang nak bekerja dalam kerajaan, Careeron9.com memang satu-satunya tempat yang sesuai. Aku pun dah cuba cari kerja kat site tu dan harap-harap ada yang melekat. Kalau ada tu aku nak ucapkan ribuan terima kasihlah pada admin.

Lagi satu yag menarik, Careeron9.com juga sedang menganjurkan satu contest. Contest apa.? "Sertai Contest RM 200 bersama Careeron9.com". Dengan slumber badak aku pun terjoin lah contest ni. At first nak story pasal site ni tapi tetiba tengok ada contest. Alang-alang menyeluk pekasam kan.? Nak tahu hadiahnya.?


Tapi ada syaratnya :

1.'LIKE'  di Fanpage Careeron9-> http://www.facebook.com/careeron9
2.Menjadi Followers Careeron9
3. Membuat satu artikel menarik mengenai Iklan Jawatan Kosong di Blog Careeron9 supaya pengunjung mengunjungi blog Careeron9.
4. Memasukkan widget careeron9 di Blog anda ( Sila Copy code html di bawah dan paste di blog anda). Widget korang boleh ambil dekat sini : copy widget


Kalau korang nak tahu lebih lanjut bolehlah usha line dekat Careeron9.com

Monday, May 7, 2012

Wow Besarnya Bulan!!


Macam mana rasanya kalau orang yang tengah berlari tu digantikan dengan aku.? Memang aku dok teruja tengok bulan je la pastu suruh orang tangkap gambar. Besar sangat ni bulan. Dipercayai kewujudan bulan ini di New York kelmarin bila bumi lalu dekat dengan bulan. Jarak bulan dan bumi ketika itu dianggarkan 357,000 kilometer. Jauh tu sebenarnya tapi dah kelihatan sangat besar. Kalau betul-betul dekat memang tak terbayanglah besarnya. Itulah kebesaran Allah SWT.

Saturday, May 5, 2012

Top 10 Android Application


Morning peps, hari ni aku nak share top 10 android application yang bertakhta dalam handphone aku. Actually, apps ni akan berubah-ubah mengikut peredaran semasa. Kalau that time popular dengan satu apps, so dia akan dok melekatlah dalam  phone aku. Ok jom usha top 10 favorite aku lak.

Ranking 10

Aku suka kalau msg masuk je akan keluar satu pop up windows. Memang cun lah dan tema yang aku guna sepanjang ni ialah black texture. So kalau boleh hari-hari aku rajin nak balas msg orang. Hahaha, boleh tak.?

Ranking 9
Viber : Free Calls & Messages

Ok, siapa yang tak biasa guna viber.? Aku rasa ramai tahu kan.? Aku guna untuk buat call je. SMS jarang guna sebab tak berapa minat dengan dia punya interface. 

Ranking 8

Draw something free ni pulak antara latest apps yang aku baru nak main. Seronoklah sebab kita interact dengan manusia jugak dalam game ni. Satu je aku bengang. Nak pilih word panjang-panjang tapi tak reti nak lukis. Serabut kepala nak teka word. Yang best tu sebab kita main lukis-lukis dan orang teka. Dah macam zaman kanak-kanak pulak.

Ranking 7

Instagram ni kalau uols nak tahu baru je dikenalkan untuk pengguna android. Biasa instagram adalah application untuk iphone. Mungkin sebab ada permintaan ramai tu yang timbulnya instagram for android. Bagi aku ok lah tak berat sangat dan interface dia pun smooth je. Tapi syg sebab pilihan effect dia tak banyak. Mungkin nanti akan ada upgrade punya version lak kan.? Just wait and see..

Ramking 6

Haaa, pudding camera ni cool sangat. Macam-macam effect ada. Kena pandai piih effect baru gambar jadi cun. Pendek kata pudding camera ni macam lomo camera la. Siapa yang terasa nak pakai lomo tapi tak mampu boleh cuba guna apps ni. Lagi satu, pudding camera pun ada ala-ala instagram yang aku rasa lebih best kot. Nama apps dia pudding.to. Awesome juga.


Ranking 5
 

Apps yang agak cool tapi tapi tapi..Apps yang paling berat I ever have!! Yang tak syok tu selalu sangat hang. Maybe sebab pakai phone cekai kot. Kalau pakai note tu mesti syok kan.? Huhuhu, tak mampu lah pulak kan. Tapi banyak review cakap apps ni memang selalu hang lagi-lagi kalau kita upgrade.

Ranking 4

Okeh, berbanding facebook aku lagi suka twitter sebab apa.? Apps ni sangat smooth kalau aku tengah layan. Jarang hang dan rasanya tak pernah kot then interface dia aku minat. Tapi aku jarang tweets. Aku banyak menyibuk dekat tweet orang. Hmmmm, tweets la gak tu kan.? Hahaha..

Ranking 3

Viki aku rasa antara apps yang aku sangat-sangat suka. Why.? Sebab aku boleh layan cerita-cerita korea. Streaming dia pulak tak macam youtube. So far aku guna ok lah dan dah banyak episode demi episode, cerita demi cerita aku layan. Aku rasa dulu ku ada buat review pasal apps ni. Klik sini.

Ranking 2

Whatsapp antara peneman aku. Benda free siapa tak nak kan.? Message dengan encik boyfie free kan. Layankan je. Apps dia pun tak berat dan simple lah kalau kita guna. Hari-hari aku akan on benda ni. So, siapa-siapa yang jumpa aku tegur-tegurlah yer. Kalau rajin aku balas. Takde istilah kedekut sen dah. Hehehehe.

Ranking 1

Ini adalah apps yang paling cool aku rasa. Memang makeover habis handphone kita. Petik jari je lah kan nak guna. Boleh pilih theme yang berkenan di hati. Tapi sekarang aku guna theme android je sebab nak kemas. Aku suka benda yang kemas dan simple. Kalau cute-cute ni suka jugak tapi tak pakai lama sebab kadang-kadang nampak serabut.

Ok, ni sedikit sebanyak lah yang aku nak share dekat korang setakat ni. Kalau ada yang rasa ada apps yang lagi syok rajin-rajinlah share ok. Up to date lah sikit nanti.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails