Thursday, June 30, 2011

Hanya Entry Mengenai Aku


Ok siapa tidak mahu baca rajin-rajinlah klik Alt+F4. Malas nak klik.? Ok, kalau malas rajin-rajin lah baca entry mengenai aku ni. Jarang tak aku update blog sekarang.? Haaa, mana yang selalu masuk blog aku ni memang akan cakap jaranglah kan.?Sorry lah wei sebab aku busy plus tiada mood untuk berblogging. Dah seminggu kot aku tak tengok statistic nuffnang aku. Dah macam takde feel dah ni kat blog sendiri.

Aku rasa start minggu depan aku lagi busy nak update blog. Sebab apa.? Aku dah start training kerja lah. So, korang aku nak minta maaf sangat-sangat kalau aku tak dapat nak jamukan korang dengan berita-berita terkini dan menarik. Lawak kartun dekat blog ni pun aku akan tangguh juga. Lawak kartun.? Apa itu.? Laaaaa, korang tak tahu ke.? Korang tak perasan eh.? Alah, yang lawak kartun pasal cerita ini dan juga cerita ini. Wahh, rajinlah korang klik dan baca. Terima kasih banyak-banyak.

Aku rasa nanti one day aku nak buat giveaway besar-besaran. Itupun kalau rezeki aku mencurah-curah. Korang doa-doakan aku juga yer supaya rezeki aku bertambah baik macam Bro Framestone. Ops, tetibe sebut pasal Bro Framestone. Lama dah rasanya tak bertegur sapa dengan bro. Ok semua nanti ada masa terluang aku update blog lagi. Oh yer, lagi satu penyebab aku tak update blog ialah aku baru kehilangan sesuatu yang aku paling sayang. Paling,paling dan tersangat-sangat sayang. Nak tahu apa.? Laptop Toshiba ku yang baru 2 tahun berkhidmat dengan aku. Bukan hilang pun cuma dia rosak. Itu motherboard (ibu kepada papan) sudah terbakar. Tidak boleh buat apa-apa melainkan tukar motherboard baru atau beli LAPTOP BARU!!

Monday, June 27, 2011

Anda Patut Cuba Ceragem Free Sahaja

CERAGEM MALAYSIA PENANG SDN BHD (GVN) - Click Image to Close
Kecik sangat.? Klik lah to enlarge!!

Ok, aku bukan nakjual produk atau nak buat MLM. Langsung tiada kaitan dengan urusan jual beli. Benda ni free sahaja. Kenapa aku kata free.? Sebabnya aku dah try tempoh hari. Sempat pergi sehari je sebab kesibukan yang melampau. Oh yer, kenapa aku suruh korang join.? Sebab memang bestlah masa diurut. Ops, diurut.? Perempuan ke lelaki yang urut.? Hehehe, korang jangan nak gatal aku cuak ok sebab katil yang mengurut.

Syarikat ini beribu pejabat di Korea dan menjual hanya satu produk iaitu Automatic Thermak Massager atau ceragem master. Telah beroperasi di Malaysia selama 5 tahun dengan membuka sekurang-kurangnya 4 centre di lembah Kelang. Di setiap centre terdapat banyak unit ceragem master yang disediakan oleh syarikat untuk di cuba secara percuma. Kita akan diajar oleh guru2 yang berpengalaman untuk menggunakannya hari-hari. 

Sunday, June 26, 2011

Nuffnang Kasi Invitation to Blogger Sports Carnival With City Golf


Wah, lama tak update bog rasa kekok pula nak menaip. So, kita proceed pada agenda seterusnya. Hari tu aku saja-saja lah join kasi komen paling kreatif untuk dapatkan 2 invitation untuk ke Blogger Sports Carnival with City Golf. Wahh, tak sangka pula boleh terpilih antaara 50 komen paling kreatif. Benda ni berlangsung dekat Bangsar Shopping Centre. So, siapa lagi 49 bloggers yang terpilih tu.? Leh la jumpe dekt sana nanti ok.

Friday, June 24, 2011

Whitey Bulger Trending di Yahoo

Siapa Whitey Bulger.? Orang baik kah.? Orang jahat kah.? Artis kah.? Whitey Bulger ni orang jahat yang sangat jahat dan kejam. Apa yang dia buat.? Ops, sebelum itu korang nak tahu umur dia berapa dah sekarang.? 80 years old okey. Dah pangkat datuk-datuk. Kalau atuk kita umur macam ni dah bertaubat dah. Berlapikkan sejadah sentiasa kan.? Jom kenali Whitey Bulger dengan lebih dekat lagi.

Bulger wanted poster (captured)
Klik pada gambar untuk kenal lebih rapat. Tak kenal maka tak cinta. Hehehe

Tuesday, June 21, 2011

Single Tidak Bermakna Anda Tidak Laku

 
Sebelum aku membuka tirai entry ni nak amik vote sekejap untuk tengok readers aku ramai yang single or couple. Jujur lah kalau boleh kan. Siapa tipu haaaaa jaga-jagalah. Hahaha, cuak tak.? Tak.? Ok fine. Sila-sila vote sekarang!! Aku vote "Of course la SINGLE".

Anda Single atau Double?

Siapa dah vote jutaan terima kasih dari aku. Jom kita sembang sekejap pasal "Single Tidak Bermakna Anda Tidak Laku". Aku rasa dalam diri setiap indvidu mesti ada perasaan nak ber'couple' ataupun mempunyai pasangan. Jangan tipu diri sendiri cakap tiada niat sebab hamba Allah SWT memang dilahirkan berpasangan dan perasaan ingin bercouple memang ada dalam diri setiap individu. Mungkin tak rasa sekarang dan mungkin nanti. Lambat atau cepat tu je yang kita tidak tahu.

Ok, kenapa aku cakap single tidak bermakna anda tidak laku.? Banyak sebabnya ok. Antaranya :

Download Stanza Cinta Episode 1 - 13 Mediafire Hotfile


Drama Stanza cinta adalah cerita yang diadaptasi daripada novel Stanza Cinta, terbitan Grand Brilliance, arahan Along Kamarudin. Drama ini bakal bersiaran pada hari Ahad, jam 9 malam mulai 19 Jun 2011. Dikhabarkan ada 13 episod semuanya. Kisah Stanza Cinta ni dilakonkan oleh para pelakon terkenal seperti Nur Fathia, Fizz Fairuzz dan Aaron Aziz. Drama ni jugak berkisar tentang cinta 3 segi antara Amni, Taufik dan Irfan. Amni akhirnya bertunang dengan Irfan pemuda kaya raya, sedangkan hati dan cinta pertamanya untuk Taufik, pemuda alim. 

Download Stanza Cinta Episode 1
Password : gamepoint@cracksevens
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile 

Download Stanza Cinta Episode 2
Password : teamaryzs.com
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2Mediafire FLV | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 3
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 4
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 
Hotfile Part 1 | Hotfile Part 2 | Hotfile Part 3 | Hotfile Part 4 | Hotfile Part 4

Download Stanza Cinta Episode 5
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 

Download Stanza Cinta Episode 6
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile Part 1 | Hotfile Part 2

Download Stanza Cinta Episode 7
Mediafire | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 8
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 9
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 10
Mediafire | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 11
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 12
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

Download Stanza Cinta Episode 13
Mediafire Part 1 | Mediafire Part 2 | Hotfile

info :  cracksevens.co.cc


Monday, June 20, 2011

Juvana Mediafire Full Download Eps 1 - 13 (Akhir)



Sunday, June 19, 2011

Blogger Vs Follower



Budaya mem'follow' dan menyuruh orang follow aku rasa bukan benda baru lagi dekat dalam dunia blog ni. Tipu lah kan kalau aku cakap benda ni benda baru. Yer, memang baru. Baru dari segi bagaimana blogger meng'create' sesuatu benda yang baru dengan tujuan agar followers makin bertambah. Makin advance teknologi makin creative lah minda manusia ni terhadap sesuatu perkara. Aku tak kata benda ni berdosa besar. Cuma, bagi aku ini sudah dikira penyalahgunaan kuasa. Bagaimana.?

Friday, June 17, 2011

Maharaja Lawak Minggu 12 - Immuniti Menyelamatkan jambu

Kali ni punya Maharaja Lawak totally yang menghiburkan hati aku ialah Sepah dan Jozan. Jambu boleh lah untuk yang part 2 dan Nabil pun part 1 dengan part 2 not bad. Masih boleh di improve. So, R2 yang tersingkir dan kalau tidak Jambu juga turut mengikuti jejak Jambu tetapi Jambu diselamatkan oleh immuniti. Jadi, untuk final Jozan, Jambu, Sepah dan Nabil akan beraksi. Siapa juara Maharaja Lawak kali ini.? Adakah milik Jozan.? Sama-sama kita saksikan minggu hadapan di Stadium Melawati Shah Alam. Jom kita serbu ramai-ramai wahai warga Shah Alam.

Sepah - Part 1

Si Miskin Yang Pemurah

Sikap dan budaya menderma. Mak aku, cikgu aku, ustazah aku semua cakap kalau nak menderma biar ikhlas. Duit boleh dicari, hati yang suci sukar dicari. Haaa, korang ingat tak ni ayat dari iklan mana.? Pikir sampai dapat tau aku taknak kasitau. Hahahaha. Ikhlas yer..ikhlas..hurm..

Thursday, June 16, 2011

Nora Elena Full Download Link Mediafire Episode 1 - 24


Bahayanya Salah Faham di Sekolah

Di suatu pagi yang indah, satu lagi pembelajaran subjek sains diajar di sekolah rendah. Pagi itu cikgu sains mengajar anak muridnya tentang betapa bahayanya minuman keras dalam hidup kita. Seperti biasa cacing akan menjadi mangsa dalam ujikaji kali ini. Sebagai sampel air, kita akan guna air arak dan air mineral.

"Baiklah murid-murid. mari kita lihat apa yang akan berlaku"

Myvi 2011 Price [New Myvi Car]

249992 1858139850833 1160975555 31705987 3134299 n New Perodua Myvi 2011 Model


Features :

  • EPS: Electronic Power Steering
  • ABS with EBD & BA System
  • The latest modern new design: Projector headlamp
  • Dual SRS Air bags (All variant)
  • Automatic Shift lock part
  • ISO Fix Child Restraint System
  • 3 point rear seatbelt
  • Pre tensioner Seat belt with force limiter
  • Dash mounted gear shift
  • Electronic retractable side mirror
  • Fuel efficient
  • Built in GPS with DVD Player, MP3, USB, and Bluetooth

Spontaneous Thursday by Syafiq Rosli




Aku Tengah Cari Kerja
info : Syafiq Rosli




Canon in D - Sungha Jung & UiTM Penang Kena Hack



I'm truly jealous when looking at the people stringing the guitar with the awesome way. I'm just a new learner trying to play some simple song and using the basic code like code A, Am, E, Em, C, G, Dm and others. It's quite hard at the first time but with some effort there's a rythm coming from my guitar. Hahaha, it's totally weird actually but i think it's fun. Oh, do i need to speak english anyway.?

Hahaha, actually aku sekarang ni gila interview. Tadi baru lepas pergi satu interview and aku rasa my english too broken and langsung tak confident. But as usual, i try to make it well. Thinking first what to membebel and sedut semua udara kat bilik tu then spread it out guys. Dalam minggu ni sahaja ada 3 call interview aku dapat. Aku harap ada yang sangkut sebab aku nak kerja wei. Tangan dah gatal ni nak bagi duit raya kat anak-anak sedara aku. Ok, btw aku bukan nak story pasal interview. Aku nak tunjuk tahap ke'awesome'man budak yang bernama Sungha Jung ni main gitar. 

Canon in D arranged by Trace Bundy dicover oleh Sungha Jung sangat-sangat speechless bila usha video dia. Mana aku dapat video ni.? One of my friend punya boyfriend share kat aku. Huh, mau kasi gua jealous lah tu. Yeah, i know i'm still a new learner. Code pun tak habis belajar lagi. Apa ntah lagi code pacak. Haruslah jari aku tak sampai. Dah macam minah berjari cacat je main. Fuhh, kena banyak belajar lagi lah ni. Anybody out there willing to ajar me.?



pstt : UiTM Penang pun kena hack.? 

Sunday, June 12, 2011

Akhirnya Aku di Puncak Broga Hill

credit to fadzilah

Sampai juga aku dekat puncak Broga. Punyalah tahan feel dari tahun pertama semester 3 degree. Thanks to my friend Fadzilah sebab mengajak aku untuk join. Kitorang pergi by car. Total ada 5 biji kereta. Ramai tak.? Ramai la jugak tapi aku tak kenal budak-budak lain. Sebabnya aku hanyalah seorang penyibuk. Hehehe, akak aku pun join sekali. Kesian dia kena sengat dengan tebuan. Tak sah kalau naik gunung tak injured akak aku ni. 

So, apa komen aku pasal Broga Hill.? Sesiapa yang dah biasa mendaki aku boleh cakap Broga Hill ni kacang je. Hehehe, tapi pada yang first time memang akan semput, muntah-muntah lah. Sebabnya.? Diorang banyak minum air. Oh yer, petua mendaki ni jangan over sangat minum air tu yer. Nanti perut penuh plus bergoyang-goyang dan berat dan akhirnya terkeluar segala sisa-sia makanan semalam. Tapi tak apa, it's an experience buat diorang. Lepas ni mesti ada yang tak naik dah kan.? Tapi kalau dah naik best kan sebenarnya.? Yang pasti pemandangan dia memang tip top lah. 

Oh yer, kitorang pergi sekali dengan instructor 3P kelas member aku yang amik PMC which means EC-Council Project Management. Baguslah group diorang ni selalu buat aktiviti bersama. Group aku CCNA (Cisco Certified Network Associate) memang tak boleh blah lah. Habis-habis je masing-masing pecut balik kampung halaman. Sedih je tau. Hehehe..

Jom kita layan gambar jom sebab aku dah penat bercerita.

Saturday, June 11, 2011

Video Maharaja Lawak Minggu 10 & Minggu 11


Sorry kawan-kawan yang menunggu link Maharaja Lawak. aku ingat tiadalah yang nak follow up dari blog aku ni. Rupanya ada juga yer. Ok, aku tiada kerajinan nak edit satu-satu link ML Minggu 10 & 11. So, aku bagi link dari sahabat blogger aku je lah. Korang terjah lah yer. Ni aku listkan sekali dari minggu awal sampai minggu ke 11. Layannnnnn..

  • Maharaja Lawak Minggu 1
  • Maharaja Lawak Minggu 2
  • Maharaja Lawak Minggu 3
  • Maharaja Lawak Minggu 4
  • Maharaja Lawak Minggu 5
  • Maharaja Lawak Minggu 6
  • Maharaja Lawak Minggu 7
  • Maharaja Lawak Minggu 8
  • Maharaja Lawak Minggu 9
  • Maharaja Lawak Minggu 10
  • Maharaja Lawak Minggu 11
  • Friday, June 10, 2011

    Angry Birds Playground 11.6.11 at Low Yat Plaza Boulevard, KL

    click to enlarge

    Woww, what an excitement feeling I got here when I heard about Angry Birds playground. Dude, I'm not the one who want to participated in this playground but I just want to share with people out there about it. At first, I didn't know about this until I step up in Plaza Low Yat yesterday to repair my damaged laptop. Got some problem with the motherboard and need to spend about RM200. Gosh, how luckily I am right.? So, when I went there and some of the workers distributed the flyer and stickers to people around and I. What are you guys waiting for.? Come and join me tomorrow ok. See you guys there. Yehooo!!



    Beli iPhone Jual Buah Pinggang


    Info aku kutip tepi jalan je. Hehehe, info dari sahabat blogger aku jugaklah si azizbos. Banyak info dekat blog dia korang boleh terjah. Pergi terjah cepat!! Oh, malas nak terjah.? Ok layan kat sini dulu then kalau nak tambah info terbaru klik link tu dengan sepantas gambit. 

    Sanggup tak korang beli apa-apa gadget dengan menjual organ dalaman korang.? Sanggup tak.? Siapa sanggup baik lupakan cepat. Kita sebagai umat islam mana boleh jual organ dalaman kita kalau tanpa sebab yang sah. Semua anggota badan kita ni pinjaman semata-mata. Mana boleh suka-suka hati mak tiri laki tiri adik beradik bapak mak korang je nak jual. Ada paham.? Tak paham.? Ok, sila bertanyakan pada yang pakar ok. Cakap pun tak guna kan.? Jom kita layan gambar.

    Thursday, June 9, 2011

    Keyword Cik Epal & Insidious


    Cik Epal.? Siapa Cik Epal.? Korang kenal tak.? Pada yang kenal ok lah kan tak perlu lah aku nak kenalkan lagi siapa dia. Pada yang tak kenal dan nak mengenali Cik Epal dengan lebih dekat dan mendalam sila lah klik di sini dengan sepantas yang mungkin. Ok, apa yang aku nak bercerita dekat sini bukanlah lebih kepada nak beritahu siapa Cik Epal. Lihat title pun sudah tahu. Baca betul-betul yer kawan-kawan. 

    Keyword.? Apa itu keyword.? Keyword atau boleh digelar sebagai SEO memang popular di kalangan blogger dan writers. Tak sangka pula ada keyword 'Cik Epal' yang menyinggah di analytics keyword nuffnangku. Wah, popular juga Cik Epal ni yer menjadi bahan carian di google engine. Kepada blogger yang tidak tahu keyword itu apa kliklah sini kalau korang nak tahu lebih lanjut. Hahaha, kepochi sangat. Kepochi.? Ayat untuk minah kepoh yang aku baru belajar dari blog si Naz CCI dan Ikeen.

    Ok, next aku nak bercerita pasal Insidious. Insidious ni cerita seram gitu. Sinopsis korang boleh cekau dekat sini. Ada Mat Salleh tengah speaking. Korang layankan je lah yer. Cerita ni dah lama dah masuk panggung. Bulan 5 hari tu dah masuk dah tapi aku baru nak layan. Mula-mula nak layan X-Men, member aku dah layan pula. Next movie Fast5 tapi tak jadi pula tengok bila kitorang di 'recommend' cerita Insidious. Aku tak kisah pun nak tengok cerita apa-apa janji jangan cerita melayu cintan sebab sometimes rugi duit je last-last cerita melalut.

    Monday, June 6, 2011

    Rakaman Program TV Sebenarnya Memenatkan


    Program TV.? Aku masuk TV ke.? Channel mana.? Bila.? Pukul berapa.? Hahaha, teruskan persoalan berlegar-legar di kepala otak korang sebab aku hanya akan jawab kalau korang klik Read More. Feel free to click ok.

    Sunday, June 5, 2011

    Isu Gambit, Adinda Evans, Bloggers

    Lepas satu-satu isu muncul ni. Aku as a blogger pun tak terkejar ni. Mana taknya lepas isu Adinda Evans muncul pula isu Gambit Saifullah kutuk bloggers. Ni tak best bro, tak best bro. Tapi-tapi, as a blogger kita jangan cepat melatah. Biar je dia bertepuk sebelah tangan. Ops, aku buat entry ni dah kasi dia bertepuk dua belah tangan lah. Ok fine, aku on side bloggers lah. Jom baca apa kata Bro Framestone mengenai isu ni dan isu Adinda Evans. Bro best bro, best bro.
    Psst, pada yang sudi singgah blog aku rajin-rajinlah klik iklan di blog ni yer. Nak buat tabungan hidup.

    Saturday, June 4, 2011

    Keyword Adinda Evans

     

    Terlebih dahulu aku nak susun sepuluh jari kalau entry aku pasal Adinda Evans sebelum ini ada buat mana-mana pihak terguris hati. Dalam entry aku before ni aku tak kasi pendapat apa-apa pasal hal ni. Aku sendiri pun tak sedar dengan keyword "Adinda Evans" ni membawa banyak viewers dekat blog aku ni. Jumlah pengunjung yang aku sendiri tak percaya. Entry yang mengatakan dia dah tak virgin pun dah tak wujud lagi. Tapi nak buat macam mana. Bak kata pepatah 'nasi sudah menjadi bubur'.

    Bagi aku memang betul adik Adinda Evans, Datin Milano or whatever nama dia ada buat kesilapan. She's just a young girl yang buat sesuatu tanpa berfikir panjang. Mesti dia pun tak tahu pun tindak tanduk dia tu boleh jadi macam sekarang. So, aku rasa kita yang lebih dewasa ni patut berfikir lebih matang. Menghukum dia dengan menghina, mencaci dan mengeluarkan sesuatu perkataan yang jijik memang sesuatu yang kurang matang bagi aku. Sama-samalah kita bimbing dia.

    *Updated Entry
    This is my last words pasal Adinda Evans but dia lagi melampau bila dia up satu lagi entry baru bercakap mengenai ketidakpuasan hatinya pada orang yang bercakap mengenainya. Sekarang aku rasa dah tak guna kita nasihat budak tu. Haih, apa punya budak lah. Sabar je lah, kesian kat parents dia ada anak macam tu. Korang nak tahu dia cakap apa.? Check it out sebelum entry ni pun dia delete nanti.
    Psst, pada yang sudi singgah blog aku rajin-rajinlah klik iklan di blog ni yer. Nak buat tabungan hidup.

    Friday, June 3, 2011

    Adinda Evans Klon Amir Raja Lawak


    Adinda Evans sebenarnya propaganda Amir Raja Lawak.? Sumber korang boleh korek dekat sini. Thanks pada pemberi info. Anda nak percaya atau tidak terpulang pada pendapat dan pandangan masing-masing.
    Psst, pada yang sudi singgah blog aku rajin-rajinlah klik iklan di blog ni yer. Nak buat tabungan hidup.

    Thursday, June 2, 2011

    Adinda Evans


    Kata-kata dari ADINDA EVANS :

    "ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita adeMARUAH DIRI ! thankyou :)"

    Psst, pada yang sudi singgah blog aku rajin-rajinlah klik iklan di blog ni yer. Nak buat tabungan hidup.

    Wednesday, June 1, 2011

    Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

    banner mid-year GA

    Mula-mula tengok entry blog Nisa Kay, komen dia baru sorang means baru sorang je yang dah join. Hari ni aku usha lagi tengok-tengok dah 411 komen. Wah, dapat sambutan hangat nampak giveaway Nisa kali ni. ok, aku pun taknak lepaskan peluang mencuba nasib dalam giveaway kali ni. Manalah tahu rezeki aku dapat baju dari aie darkbatman tu. Hehehehe..

    So, syarat-syaratnya korang boleh lah tengok dekat sini. Klik cepat dengan masa tidak kurang dari 5 saat. Nak tengok hadiah dia korang boleh refer dekat sini. Yang uniknya giveaway Nisa kali ni ialah hadiah di sponsor!! Nak tahu para-para sponsor.? 

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails