Friday, December 16, 2011

Island BBQ Steamboat Kg Melayu Subang


Mari kita bercakap pasal makanan pulak sekarang ni. Malam semalam aku dan 6 lagi kawan aku pergi try makan steamboat versi grill dekat Kg Melayu Subang. Memang dah macam Amazing Race aku nak pergi ke tempat tu. Salah aku jugak main redah je dengan takde map. Apa lagi jadi macam pelancong luar negara lah tanya orang kampung. 

Sampai-sampai je sana memang takde orang lagi. Yes, kitorang antara yang terawal sampai. Untung sampai awal-awal ni sebab boleh makan dengan tenang. Tapi, bila dah masuk lepas Maghrib, manghai ramai gila manusia. Memang fully booked la semua meja. Lagi satu yang best sebab situ customer dia majoriti orang melayu je. 

Kalau korang nak pergi aku sarankan ambil makanan basah dulu sebab kalau ambil yang macam mr bola-bola cepat kenyang nanti. So, ambil lah macam daging, ayam, sotong, udang dll dulu ok. Memang best lah lagi-lagi di grill. Bunyi dengan bau dia pergh terangkat beb. Jom layan gambar jom.

antara makanan yang ada
me and food
mari-mari meng'grill'
antara kegemaran cik munge

kuah tom yam
ini pulak sup
sebelum dipanggang, nampak basah je si udang, daging dan ayam ini
daging yang siap dipanggang, yummy!!
it's time to eat. Bismillah. . .

Lokasi : 
Lot 3370, Jalan Kemboja, Seksyen U5, Kampung Melayu Subang, 40150 Shah Alam.

Harga :
BBQ Steamboat Buffet : 
Adult – RM19.90 nett 
Children (Ages 6-12) – RM9.90 nett

Masa :
6.30 petang - 11.00 malam

More info :

8 comments:

izyantyPersonalTaste said...

sedapnya...harga pun murah...tapi jauh lak nak p :(

Cho Zila said...

jauh sikit nak pi.... tapi cam murah dan nampak variety.. kelainan gak leh gril..dakler steamboatjer

shark said...

steamboat mmg xleh ditolak
uhhh
lg best kalu kdai tu ada eskrim:)

Ecah Shafiee said...

@shark
kedai tu mmg ade aiskrim ok!!

Ecah Shafiee said...

@Cho Zila
betul2, grill tu yg buat tmpt ni best..

titan said...

klau masa ni ada diorang tayang bola..memang layan makan steambot nih. haha..

Anonymous said...

berbaloi kew?mkn ckit jew kot..aduii..cmnr nk besaqkn perot...huhu..

Nana said...

eh,a macam jalan2 cari makan pulak kan..hehe..neway,best!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails