Sunday, October 30, 2011

Pakai Tudung, Main Gitar, Nak Jadi Yuna Lah Tu

 
Assalamualaikum semua pembaca blogcaripasal ni. Makin hari rating page view makin jatuh ni. Ah, abaikan. Hari ni aku nak kupas sikit isu perempuan bertudung main guitar ni. Macam aku, aku main guitar just for fun dengan niat bukan nak show off kan. Tapi sekarang ni aku tengok da jadi trend kat Youtube. Mane yang boleh dilayan aku layan. Mane yang aku rasa cannot go, aku tutup terus. So, apo ado hal kan.?

Sekarang ni orang sibuk persoalkan..
"eleh, nak jadi macam Yuna jugak lah tu"
"Pakai tudung dah macam yuna dah, pegang guitar, perghh"
"siap upload video ni kat youtube, nak lawan najwa latif plak ke.?"
"trend dak2 bertudung skg- main gitar nyanyi kat youtube bagi org komen pastu yg komen gaduh2 smpai lebam dan akhirnya x de sape yg untung pun"

Hahahaha, kadang-kadang nak tergelak aku membacanya. Sabar je la eh korang yang terlibat. Kalau rasa diri tu ada bakat tunjukkan. Tapi kalau boleh cuba tunjuk kelainan. Contohnya macam Najwa Latif main guitar dalam kereta. Pelik lah tu kan.? Hahaha, yang penting ori bukan cap ayam. Kira jauhkan diri dari di cop Yuna, Najwa Latif and so whatever la kan.? Jom layan video klip artis-artis youtube kita ni.


Ainan Tasneem

Najwa Latif

Terengganu Tewas di Tangan Negeri Sembilan 2-1

 

Rasa-rasa dah terlambat tak untuk aku post entry pasal permainan bola sepak antara Malaysia dan Terengganu ni.? Haruslah dah kan.? Orang dah tahu dah keputusan dia berapa. Apapun tahniah buat pasukan Negeri Sembilan kerana berjaya merebahkan benteng pertahanan Terengganu sekali gus memboloskan gol sebanyak 2-1. 

Tengok highlight je tadi pun sebab tak berkesempatan nak tengok live. Kalau lah aku tak kerja dah lama dah aku pergi stadium Shah Alam tu tengok bola. Layan tu tengok bola kat stadium. Harga tiket pun dah diturunkan. Isk3, rugi sungguh. Apa boleh buat kerja punya pasal kan.? Jom tengok video ni di saat-saat gol kemenangan Negeri Sembilan. Last gol memang terbaik lah.

 
Final Piala Malaysia 2011: Terengganu 1-2 Negeri Sembilan. Stadium Shah Alam, 29 Oktober 2011.

Wednesday, October 26, 2011

Gadis Konvo UiTM Shah Alam

Akhirnya, dapat jugak aku pegang segulung ijazah. Hahaha, ayat nak skema kan.? Biar la, biar la. Selamat berkonvo jugak lah aku ucapkan kat semua yang dah atau akan berkonvo tu yer. Bila dah hari-hari penting macam ni aku apa lagi. Melaram lah bergambar. Bukan senang kan.?


Tu dia pak ngan mak ceq. Hensem dan anggun lagi tu parents aku ni. Terima kasih lah dekat mak dengan ayah yang banyak kasi semangat dan kasi macam-macam lah sepanjang angah bergelar 'student'. Sekarang ni tunggu masa je nak support balik diorang. Harap-harap lepas ni rezeki aku makin melimpah ruah. Amin..Jom layan gambar lagi jom.

Haa, kiri sekali tu korang kenal tak.? Tu Naz CCI lah.

Sunday, October 16, 2011

Kisah Aku & Pre-Convo UiTM 2011

Fuiyoo, aku cipta rekod kali ni dekat sebulan tak update blog. Mintak maaflah ek dekat sape-sape yang datang berkunjung blog aku tapi tengok asyik entry yang sama je. Aku ingat takde yang nak menjenguk blog usang aku ni. Ada lah jugak kan.? Masey banyak-banyak wei. So, entry aku kali ni jom ngadap ke-'excited' an kitorang lepas amik jubah kat Dewan Agung UiTM pagi tadi.



Tadaaa, habis dah. Best tak cuci mata.? So, pada yang dah atau nak konvo akan datang aku nak wish congratulation and celebration and lalalalalallalala. Hehehehe. Ok guys, see you later ok. Tunggu lah lagi beberapa minggu aku update blog eh.? =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails