Thursday, June 16, 2011

Myvi 2011 Price [New Myvi Car]

249992 1858139850833 1160975555 31705987 3134299 n New Perodua Myvi 2011 Model


Features :

  • EPS: Electronic Power Steering
  • ABS with EBD & BA System
  • The latest modern new design: Projector headlamp
  • Dual SRS Air bags (All variant)
  • Automatic Shift lock part
  • ISO Fix Child Restraint System
  • 3 point rear seatbelt
  • Pre tensioner Seat belt with force limiter
  • Dash mounted gear shift
  • Electronic retractable side mirror
  • Fuel efficient
  • Built in GPS with DVD Player, MP3, USB, and Bluetooth
Price :
  • RM44,926.00 (M) Standard
  • RM47,726.00 (M) Premium
  • RM54,908.00 (M) Elegance
  • RM47,926.00 (A) Standard
  • RM50,726.00 (A) Premium
  • RM57,908.00 (A) Elegance


myvi11 1 New Perodua Myvi 2011 Model
Perodua Myvi 2011 8 New Perodua Myvi 2011 Model
perodua myvi ra New Perodua Myvi 2011 Model
Perodua Myvi 2011 1 New Perodua Myvi 2011 Model

Komen dari pengguna kereta di Malaysia. Just sebagai idea "fikir dulu sebelum beli".

  • RM47,926.00 ???baik ambik Saga FL 1.6 ..bonet besar.. TORQUE lg power…kereta ni bebas radioaktif ker????
  • PLS DON’T WASTE YOUR TIME & MONEY BUYIN THIS SHIT….SAME OLD 1.3 ENGINE, PRICE WENT UP & YOU’L BE EXPERIENCING CHEAP PLASTIC, RUBBER ALL ROUND!!*CAR IS SHORTER & UGLIER*PRICE WENT UP*SAME OLD ENGINE#JUST BUY A TOYOTA OR HONDA!!! RELIABILITY!!! $$$VALUE$$$
  • giler mahal! ades, kete mesia ni memang mcm ni ker? pkai perodua, enjin kecik harga mahal! nak pkai proton, enjin campro mentekedarah minyak. haish~ sekali sekala tu improve la enjin plak,asyik improve body jer.
  • Saya agak kecewa dengan perodua kali ni. sy mempunyai 1 myvi SE, dan sy berpuas hati. Harga pun ok.Untuk new myvi ni, dengan harga semakin mahal dan hanya tuka luaran je, amat memperbodohkan pembeli. masih menggunakan engine yg sama seperti myvi sebelumnya. Kami x mengharapkan engine bersesaran 2000 cc, cukuplah ianya lebih efisen.Sekarang pembeli berada dlm dilema, nak beli proton, engine campro mentekedarah minyak. perodua pulak salin kulit je. tengok harga premium, dekat rm60k!kalau myvi 1.5 nanti mcm mana harganya? around RM70k? dah hampir dh dengan harga vios J atau avanza.saya bukan nak compare sangat kete malaysia dgn kete luar. sy tau teknologi kita terkebelakang. semuanya terkebelakang. tp at least competitive la sikit.Pengguna semakin cerdik untuk menilai.

Ni plak pendapat dari perempuan. Hehehehe

  • Tak payah la nak cakap sapa2 bodoh. sendiri punya duit, sendiri punya citarasa. Kategori saga FL n Myvi lain. macam gologan wanita, prefer amik compact car sebab confort nak bawak. nak amik jazz mahal nak mampus.. myvi je la yg mampu. tepuk dada tanya selera.
  • yup setuju ngn WRRSTI..different people different interest..ade yg suke compact car ade yg suke sedan..msg2 ade pro and cons..if saga,myk kuat even hrga murah..if amik myvi hrga agak mhl tp save myk..so msg2 ade kelebihan n kekurangan..so watla pilihan terbaik 
Psst : ehem, terasa macam nak kasi free header lah dekat pengunjung yg rajin bertandang kat blog aku ni. Ada sesiapa nak x.? ;p

18 comments:

laskar pelangi said...

giles cun!!!

Ecah Shafiee said...

@laskar pelangi
ape lg..angkut la..

laskar pelangi said...

tak leh. dah ada dah myvi;(
dapat info kt mne ni?

Ecah Shafiee said...

@laskar pelangi
same la..dah ade myvi..huhuh, menjelajah kt google..komen2 tu dr arenakereta.com

laskar pelangi said...

mekasih;) superbhhh tol myvi ni..jeles2

Ecah Shafiee said...

dr specs body, accessories yg lain mmg superb..tp org x puas hati lak dgn enjin dia..

meaw said...

cun gila dalam tu !

Eliyana said...

berdarah hidung tengok harga dia....pastu berdarah mata tengok kaler die...purple! huhuh!

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

benda cantik memang mahal..hehe..

Ira Nazmir said...

cool blog..keep it up...!!

Mr.Kerro said...

not bad, cuma harga agak mhal la..

Bos said...

kalau myvi SE lama warna ni kan best..hehe..

naem glizzy said...

agak2 kalau suruh encik tunang belikan die nak x eh? hahahah!

LovelyOrked said...

stereng myvi baru ni firm x? i minat interior design dia je. tapi warna purple plak.fave color tuh!!

Johor Blaugrana said...
This comment has been removed by the author.
eilajutawan said...

mana untung beli honda jazz lama 1.4 dengan harga sekitar rm 50-60k dengan myvi elegance/se akan datang?

eilajutawan said...

nak beli kete sedan tak pandai bawak...pilihan yang ada myvi elegance dgn honda jazz,honda jazz rege rm129k,myvi elegance ramai kata rege tak padan dgn engine,nak tggu myvi 1.5 kuar,berbaloi tak dengan harga,tp ok je kot beli myvi ni...

Anonymous said...

jelez tul gurl ni... hahaha terasa rugi latu sebab myvi baru kuar... ape2 pun myvi baru ni memang patut mahal lau d banding ngan honda jazz same class... rugi beli jazz aduyai... sama jer cuma myvi nie lagi best.. rugi2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails