Thursday, June 16, 2011

Bahayanya Salah Faham di Sekolah

Di suatu pagi yang indah, satu lagi pembelajaran subjek sains diajar di sekolah rendah. Pagi itu cikgu sains mengajar anak muridnya tentang betapa bahayanya minuman keras dalam hidup kita. Seperti biasa cacing akan menjadi mangsa dalam ujikaji kali ini. Sebagai sampel air, kita akan guna air arak dan air mineral.

"Baiklah murid-murid. mari kita lihat apa yang akan berlaku"
Cacing dimasukkan ke dalam air arak dan akhirnya cacing itu mati selepas beberapa minit.
Cacing yang diletakkan di dalam air mineral sedang menari berjoget-joget setelah beberapa minit.

Hahaha, nampakkah anda betapa bahayanya masalah seperti ini.? Siapa nak jadi cikgu sains silakan. Aku tak nak!! Hahahaha, memang mampus nak ajar kalau macam ni.


Layankan lawak kartun yang ini juga :



Pst : berita sat pasal 96 laman web kerajaan kena hack oleh anonymous. terbaru, Hot FM kena hack dan traffic diorang jatuh 25%. Daripada 96, 76 laman web sudah dibaik pulih. Adeh, tindakan tegas akan diambil oleh kerajaan. Lagi satu, Nora Elena berakhir dengan happy ending. Esok aku upload full episode dari episode 1-24 yer kawan-kawan.

6 comments:

DaHLia said...

haaahah...
sis cikgu sains :D
konpem xkan buat eksperimen ni !!

Ecah Shafiee said...

@DaHLia
haha, jgn buat sis..bdk x mkn saman ni..

akoo said...

hahahah adoii...bhaye2

iPai said...

wah2 .. siap nak upload nora elena lg .. hehe

ni yg susah kalau guna perumpaan ni .. kalau guna yang biasa kite dgr dulu-dulu pun ok je ..

sebab pokoknya arak itu leh jejaskan otak, tak leh bawa mati pon .. heee ..

Ecah Shafiee said...

@iPai
hehe, dah up;oad dah [un..

cikki's said...

hey salam.. sangat comel enry ni.. mohon copy!! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails