Monday, May 30, 2011

Karnival ICT Perak bersama Upin & Ipin ( 3-5 Jun 2011 )

Anda minat Upin & Ipin.? Atau anak-anak anda gilakan Upin & Ipin.? Haaaa, korang jangan lepaskan peluang bergembira di Karnival ICT Perak Bersama Upin & Ipin di Stadium Indera Putra Ipoh, Perak. So, jom kita meriahkan karnival ni beramai-ramai.


Friday, May 27, 2011

Maharaja Lawak Minggu 9

R2

Wednesday, May 25, 2011

Maafkan Aku

Maafkan aku.? Maaf untuk apa.?

Kalau korang perasaan aku dah lama tak update. Kalau update mesti pasal suruh like page kan.? Ok, aku ngaku aku kekurangan idea nak update blog plus sibuk dengan kelas yg satu subjek direct dari pukul 9 pagi sampai ke 5 petang. Eh, cop. Mesti ada yang tertanya-tanya kan. UiTM bukan tengah cuti sem ke.? Kenapa ada kelas pula.?Bukan ke student UiTM cuti sampai 3 bulan.?

Monday, May 23, 2011

Remy Ishak Pun Tolong Aku LIKE!!

Sebelum papehal, tolong LIKE page ni ok.

KLIK LINK INI SEKARANG!!

**UPDATED : KALAU KELUAR GAMBAR YANG BUKAN GAMBAR MACAM DEKAT ATAS JANGAN LIKE YANG ITU!!

Pergi dekat TOP LIKES dan like pic macam dekat atas ni. Cop, korang tak percaya kan Remy Ishak pun tolong aku like kan.? Haaaa, tengok ni !!


Saturday, May 21, 2011

Blogger Tolong Aku LIKE Page Boleh.?

Rasanya sudah 4 hari aku join LIKE contest dalam IKEA BEDROOM STORY CONTEST. Bukan takat korang boleh LIKE page. Korang juga boleh buat entry pasal Ikea Bedroom Contest ni. Ok, aku nak straight to the point sahajalah. Tolong LIKE gambar aku dalam contest Ikea ni.

Ni words dalam dialog box tu---> Before I went to sleep my mind keep remind me "Dear, do you think your 'urine tank' empty?" Can you guess what happened on the next morning??

Misi membantu di sini :

Bantuan "LIKE" anda amatlah berharga..


2) KALAU BUKAN KELUAR GAMBAR AWEK PAKAI "HOOD" WARNA HIJAU JANGAN LIKE!! Klik Top Likes dan pilih contestant nama Noor Aishah Binti Shafiee.

3) Kalau betul korang LIKE ok..

4) Thanks dari ecah..TQ banyak-banyak



Baru ku tahu susah rupenya nak suruh org like..kalau kita fofular mmg cpt dpt kumpul likes..msuk la contest ape pun mesti mng. Dok merintih ni tlg like yer kawan2. Like pd gmbr yg betul. Ramai dah yang ngadu link aku kasi ni kuar gmbar orang lain kdg2. Aku pun xtau kenapa. Sedih bila diorang salah like. Bkn rezki aku maybe.

Friday, May 20, 2011

Maharaja Lawak Minggu 8


Nabil

Download, Watch, Sinopsis Sinetron Cinta Melody Full Episode dan Trailer


Cast
Cast Chelsea Olivia, Randy Pangalila, Poppy Bunga, Rheana Dea, Afifa Shahira, Feby Febiola, Febby Lawrence, Amara, Zidni Adam, Marini Burhan, Krisna Murti Wibowo, Ferry Salim, Derry Drajat, Niniek Arum

Episode 1

Elang baru pulang belajar dari Amerika Syarikat dan diarahkan oleh ayahnya untuk bertugas daripada bawah. Oleh itu dia ditugaskan dibawah pekerja cemerlang syarikat iaitu Melody.


Part 1
Part 2
Part 3

Cara Mendapatkan Traffic Ke Blog Anda


Traffic anda mungkin 10 uniques view
Traffic anda mungkin 100 uniques view
Traffic anda mungkin 1000 uniques view
Traffic anda mungkin 10 000 uniques view

atau mungkin lebih??
Segalanya terungkai di sini

Dapatkan code dengan open up currently blog
Load until 12 seconds
Get your code
Submit your URL

No Harm To Try

How iPad Turn To Phone??


Guys, did you have an iPad or iPod Touch.? 
Did you satisfied with your gadget.? 
I heard that ipad can turn to phone. 
Want to make it into a mobile device? 


How.?
Reveal it NOW

Thursday, May 19, 2011

Fatin Liyana Vs Cik Epal in Project X By Annas Easkey: Muslimah 3rd Round


Bukan aku nak lagakan diorang tetapi just entry memuji picture diorang dalam AnnasEaskey Photography. Dua-dua sangat cantik tapi Fatin Liyana sangat-sangat sukar ditandingi lah kan.? Jom vote diorang. Nak vote Fatin Liyana dekat SINI dan Cik Epal dekat SINI. Setakat ni, FL dah dapat 3,566 votes dan CE pula dah dapat 1,678. Fatin Liyana memang ada gaya Muslimah betullah dengan muka dia yg sincere gila. Cik epal pula dengan muka innocent. Good luck to both of you.

Apa kata Fatin Liyana dan Cik Epal??

Download Disebalik Tabir Nur Kasih The Movie 2011 Mediafire


source : 1by1downloader


Pelakon

Remy Ishak, Fizz Fairuz, Tiz Zaqyah, Ayu Raudhah, Mia Sara Nasuha, Liza Othman

Sinopsis
Dugaan dan ranjau yang dilalui oleh Adam tidak pernah terhenti apabila Adam sekali lagi terpaksa menerima ujian getir bahawa anak dalam kandungan Nur kemungkinan akan meninggal akibat kemalangan jalan raya yang menimpa mereka berdua. Manakala Aidil pula terpaksa menjalani kehidupannya sebagai bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas(7) (Mohd Ilyas Suhaimi) dan Maryam(5) (Mia Sara Nasuha) setelah isterinya yang tercinta, Alia meninggal dunia. Mampukah Aidil membesarkan Ilyas dan Maryam sendirian? Pengorbanan apakah yang akan di lalui oleh Nur Amina dan Adam? Adakah cinta Adam Dan Nur Amina akan terkubur? Jangan Lupa saksikan tayangan Nur Kasih The Movie pada 19 Mei 2011. Saksikan juga lakonan comel Mia Sara sebagai anak Aidil dan Alia.


DOWNLOAD HERE
AVI (175MB)

al-Fatihah Buat Blogger TelorDibasuh


Terkejut baca blog bro framestone tadi bila dapat tahu pasal pemergian Allahyarham Abdul Hakim Bin Mohd Kamal pemilik Telordibasuh. Hari-hari aku mesti jenguk blog arwah dan baca cerita-cerita lawaknya. Kita takkan sedar kan bila Allah SWT nak tarik nyawa kita. Bila-bila masa pun boleh. Arwah kena jangkitan kuman pada paru-parunya sehingga tidak boleh bernafas dengan sendirinya. Sebelum ni ada baca blog azizbos yang mengatakan arwah terlantar di wad icu. Sama-sama kita doakan semoga ditempatkan dalam golongan orang beriman. Al-fatihah.

Wednesday, May 18, 2011

Outdoor [Pengalaman Aku Mendaki Gunung]


Amacam.? Apa yang korang rasa bila click link aku ni.? Sekarang ni aku nak share dengan korang sedikit pengalaman aku mendaki gunung. Nak kata master dalam pendakian gunung tidaklah. Lagipun sekarang aku dah bersara dah. Antara gunung yang aku dah daki macam Gunung Tahan, Gunung Benum, Gunung Bubu, Gunung Irau, Gunung Brinchang, Gunung Inas, Gunung Yong Yap, Gunung Batu Putih, dan Gunung Gerah. Haaa, banyak tak.? Tak banyak lagi ni kalau nak dibandingkan dengan kawan-kawan aku. Setakat ni aku dah lepas G11 tapi G7 ke laut. Trans Titiwangsa pun ntah bila nak habiskan. Gunung Kinabalu.? Tunggu berduit lah. Mahal lah mahu naik Gunung Kinabalu.

So, sekarang nak bercerita pasal pengalaman aku. Macam-macam pengalaman pahit, manis, kotor, jijik dan sebagainya. Kalau korang rasa korang boleh buang air besar dan air kencing merata tiada hal lah. Bunyi macam kotor kan.? Habis nak buat macam mana.? Takkan nak tahan kan.? So, dengan berbekalkan tisu lembap dan air sebotol korang bolehlah buang hajat korang tu. 

"Hah.? Nak membuang time malam-malam macam mana.?"

"Oi, mana boleh SPAM link kat sini" [Bagaimanakah Cara Yang Betul Untuk Menegur.?]


Dari mula-mula pembukaan Sahabat Blogger (SB) di Facebook sampailah ke hari ini masalah SPAM LINK memang susah nak dibendung. Aku ada banyak sangat pendapat pasal spam link ni. Sebelum itu, korang tahu ke tidak spam itu apa.? Kalau anak-anak muda tahu lah kot dan janganlah lupa blogger juga ada yang berusia ok. So, perlulah cara yang bernas untuk menegur. Aku tengok macam-macam cara dah aku jumpa dekat group SB itu dan ramai yang dah up entry pasal ni.

"Oi makcik, spam tu apa.?"

Tuesday, May 17, 2011

Pelakon Filem CUN!, Nadiya Nisaa Berbakat Besar


Boleh tak aku baru tengok filem Cun ni.? Boleh lah kan.? Filem terbaru lah jugak ni kan.? Nasib housemate aku jadi supplier kitorang. Apa aku nak cakap ha.? Speechless. Cerita ni terlalu best. Watak semua pelakon tak plastik. Baik watak utama sampailah ke watak sampingan. Tiada satu watak pun yang bagi aku nampak kekok. Semua pure habis lah. Tahniah CUN. Ok, pujian harus diberikan kepada Nadiya Nisaa. Nadiya Nisa aka Manis dalam filem cun merupakan adik kepada Remy aka Atan. Manis ni dia macam down syndrome sedikit ataupun senget bak kata Atan dalam filem ini. Setiap ayat yang keluar dari mulut dia bagi aku sangat kelakar. Mungkin sebab buat loghat Kedah lah kot kan.? Tapi memang pegang habislah.

Monday, May 16, 2011

Segmen Aku Sporting


Kalau bukan terpaksa punya pasal malas aku nak join weh. Hahaha, gurau-gurau. Semalam seronok pula dok serang si Umar Faruq ni dekat Sahabat Blogger. Dia ingat dia artis sesedap rasa je cakap dia hensem. Hahaha, iyolah aku kasi pembaca aku nilai sendiri tahap kehenseman anda wahai Umar Faruq. Pssst, hentam je dia jangan kasi chance ok my beloved readers. 

Terel tak aku pilih gambar.?

Sunday, May 15, 2011

Seni Felt Craft Semakin Diminati

Antara material penting nak buat felt craft ini adalah kain felt. Mesti ramai yang tidak tahu kan apa dia kain felt. Aku pun mula-mula tak berapa tahu sangat then tengok dekat kedai-kedai, butik, mini stall sekarang banyak ada jual barang yang diperbuat dari felt fabric. Antara barang-barang yang sering mendapat tempat di hati peminat felt craft seperti brooch tudung, cekak, button, purse, phone case dan macam-macam lagi lah. Sesiapa yang ada bakat buat craft macam ni memang boleh buat duit lah. Memang agak leceh lah nak buatnya kalau tangan kita ni keras je dan tak berseni. Tapi kalau nak cuba boleh je. 

Earning Grapevine Aku Naik Mendadak


Mesti sekarang ramai yang tengah promote link masing-masing kan.? Tapi semua blogger akan dapat ke link ini.? Macam mana nak tahu kita dapat.? Siapa yang dah dapat redeem grapevine ni.? Ahfat dah dapat sekitar RM13.74 untuk satu hari. Hebat tu. Aku.? Alahai, ciput je. Aku tak promot sangat pun. Nak tahu aku punya berapa.?

Kalau korang nak tahu semua mesti dapat lah. Macam mana nak tahu.? Ok korang ada dapat tak iklan macam dekat bawah ni. Read more lah apa lagi. =)

Saturday, May 14, 2011

Gambar Heliza Helmi Dalam Nasi Lemak Kopi O


Siapa tengok pagi tadi Heliza Helmi dalam Nasi Lemak Kopi O.? Sangat sopan dan cantik Heliza berbaju kurung kan. Aku sebagai perempuan pun tertarik dengan penampilan Heliza. Apa ntah lagi pada kaum Adam kan. Memang beruntunglah sesiapa yang dapat memperisterikan Heliza ni. Ok, ada sedikit gambar yang aku ambil dari Facebook Heliza Helmi. Ops, sorry Heliza main copy je nak buat entry. Bukan apa, comel sangat lah. penuh dengan gambar je lah ok entry aku ni. Dah tajuk dia pun GAMBAR kan.? Review pasal Heliza Helmi dalam Nasi Lemak Kopi O aku taknak cerita. Sebab apa.? Sebab aku sedap berdengkur pukul 8.00 pagi tadi. Siapa yang terlepas tengok bolehlah tonton esok siaran ulangan pukul 8.00 pagi ok. Hehehe, so mari usha Heliza Helmi yang cute dan ayu ni.

Maharaja Lawak Minggu 7

Kata-kata ikhlas dari aku untuk persembahan diorang kali ini untuk minggu silent music bagi aku agak tak mengancam sangat. Mungkin sebab masing-masing cuba kasi yang terbaik sampai jadi agak slow di atas pentas. Bak kata apek yang terbaik malam ni adalah Jozan. Memang kena dengan konsep silent music diorang tapi kurangnya di situ sebab bagi aku dah macam magic show dah aku tengok and lawaknya agak kurang. Tapi still lawak lah sebab Johan dengan Zizan pandai main ekspresi muka. Jambu pula kurang menyengat daripada minggu lepas. Sepah agak mantap tapi si mamat rehat habis minggu ni. Untunglah kau mamat. Hehehe, so kalau nak tahu reaksi korang pula cubalah layan video diorang ni. Nabil aku tak sempat tengok lagi sebab supplier tak upload lah. Anyway, special credit to GuaTv.
Sepah

Thursday, May 12, 2011

Cumi11569 aka Suhaimi Hashim Empunya Suara Merdu di Youtube

Suhaimi Hashim

Bila dia petik gitar je aku dah tertarik then bila dia start je nyanyi, aduh jatuh hati terus dekat suara dia. Sangat sedap lah kawan-kawan merdu sekali. Banyak juga lah video dia dekat youtube. Semuanya cover lagu yang dia main sendiri. Tapi sayanglah sebab kalau dapat tengok macam mana dia petik gitar tu best. Boleh lah belajar-belajar sikit. Aku just dapat dia punya chord sahaja. Tapi bila dah dengar suara dia terus gitar letak tepi then layan video dia dengan suara yang memang merdu habis lah. Kalau korang nak layan suara cik abang yang merdu ni taip sahaja cumi11569 dekat youtube punya search tu ok. Kat sini aku letak antara video dia main gitar yang aku rasa aku tangkap lentok lah.

Tuesday, May 10, 2011

"Kalau Nak Nikah Ikut Cara" Alahai Rakanku

Yana atau Nur Illyana

Terkejut, terkedu and semualah 'ter' bila baca paper Harian Metro hari ni. Nampak tak perempuan dalam gambar berjubah ketika konvokesyen UiTM.? Ok, that girl kawan aku yang boleh dikatakan ex-classmate dan ex-roomate aku time kitorang degree. Tapi disebabkan sesuatu perkara dia terpaksa extend satu semester. Aku pun pada mulanya tak sure sangat sebab apa dan yang pasti dari dulu memang aku curiga dengan pakwe member aku ni. Aku tak kenal pun lelaki ni tetapi selalu juga lah terserempak dengan diorang. Asalnya tak lah syak apa-apa sampailah bila family diorang sendiri call aku tanyakan pasal yana.

Friday, May 6, 2011

Maharaja Lawak Minggu 6 Part 1 - Part 7

Part 1 - Balas

White iPhone 4 From Maxis Mesti Bikin Korang Meleleh Lah!!

Wahai orang-orang kampung, Maxis has confirmed that the WHITE iPHONE 4 is available now at Klang Valley. So, apa tunggu lagi.? Pada peminat iphone 4 pergi serbu sekarang!! Oh, one more thing is korang boleh lah refer laman web maxis ni sendiri kalau nak review lagi panjang. White iPhone 4 from Maxis or click the image below.


Download Mantera Anjasmoro TV3 Hotfile Link

mantera anjasmoro tv3 download lagu tema mediafire 4shared

Sinopsis :

Drama ini menampilkan Adi Putra sebagai Zahid dan Eja sebagai Sabrina, isteri kepada Zahid. Mereka merupakan pasangan suami isteri yang berjaya dalam karier masing-masing. Malangnya selepas beberapa tahun berkahwin, mereka masih belum dikurniakan anak dan hubungan menjadi dingin sehingga Sabrina tidak sedar suaminya menjalinkan hubungan dengan rakan sekerja Sabrina iaitu Suria (Fouziah Gous). Pada suatu hari, Sabrina didatangi oleh wanita bernama Ramona (Raja Norbaizura) dan dia sering terpukau dengan wanita itu yang kononnya pemilik salun kecantikan.

Download Full Episode :

Wednesday, May 4, 2011

Taman Tema Upin & Ipin ala-ala Disneyland di Perak [Ada Juga Yang Mempertikaikannya]

Taman Tema Upin & Ipin Ala-ala Disneyland Bakal Dibina di Perak

Taman tema Upin Ipin.? Perak.? Waaah, nice lah kalau buat dekat Perak. Hometown ku juga di Perak. Dengan adanya taman tema ini sekaligus dapat tarik pelancong ke negeri Perak. Ok, aku suka sangat ni dan kepada yang tidak suka dengan konsep idea ni sila duduk diam dan agungkan lah hasil seni negara luar yer. Korang ingat senang ke nak buat dan jayakan benda ni.? Then ada yang cakap kartun Upin Ipin ni one of stupid things sampai keluar ayat macam ni 

"Upin Ipin.?"
"What's that.?"
"Something to eat.?"

What the **** mind you got there!! As a typical people you're not supposed to said that. Bagi aku korang macam duduk bawah tempurung kelapa yang dah berzaman tak disepak lembu. Come on guys. Why don't you support Malaysia punya arts.? Tidakkah korang nampak kebaikannya di situ.? Kalau korang tak nampak fine, have a seat lah and just read it.

Tuesday, May 3, 2011

Aku Ketagih Secret Recipe


Time duit tengah takde ni mengidam aku kat SR ops bukan Syafiq Rosli tapi Seret Recipe makin menjadi-jadi lah. 2 minggu berturut-turut aku pergi makan secret recipe. Gila apa.? Duit memang tengah kering tapi ada hati lagi tu kan.? Bak cakap akak aku "Banyak duit.?". Dengan kelajuan 160km/jam aku jawab "Lepas makan ikat perutlah along". Memang aku tengah ikat perut. Kalau aku makin kurus jangan sibuk nak tanya "Eh ecah kenapa kau makin kurus ni.? Aku pula yang makin gemuk ni!!"

Sunday, May 1, 2011

Download Boboi Boy Full Episode


Download Boboi Boy Full Episode Here

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails