Saturday, April 30, 2011

Shuk Stargazer Bakal Ganti Man Kidal??

Hahaha tajuk entry nak gempak je kan.? Shuk Stargazer.? Siapa kah.? Dia adik aku lah Shukeri Shafiee. Nama aku kan Ecah Shafiee. Haaa, kan sama nama bapak tu. Sememangnya dia adik aku. So, apa tujuan aku tiba-tiba nak promote adik ni.? Ok, tujuan aku kosong means tiada tujuan lah. Sengaja je aku nak tunjuk adik aku layan feel main gitar dia. Aku suka tengok dan layan blues jugak lah sekejap kan. Kepada adik aku aka Alang. Sorry lah yer Angah main transfer je video ni tadi ke handphone Angah. Sorry juga lah sebab dengan slumber muka seposen je aku upload ke Youtube. Sesekali commercialize sikit apa salahnya kan.?

Jom layan kejap video jiwang adik aku ni

Friday, April 29, 2011

Maharaja Lawak Minggu 5 Part 1 - Part 8


Part 1 - Man

Thursday, April 28, 2011

Peluang Kerja Bidang IT dan Network

IT Technical Executive, RM 1, 250 - KL & Selangor (Job Provider - IT)

Related experience: Unnecessary
Job Status: Full time

Responsibilities:
Computer Networking

Requirements:
Minimum Qualification: Diploma in IT / Computer Networking

Experience is not necessary, as training will be provided

Any Gender

Any Race 
Age between 20 - 35

Other Information:
Salary Offered: RM 1, 250
Working Hours / Days: Mon – Fri 8.30am-5.30pm
Work Location: Kuala Lumpur & Selangor

Wednesday, April 27, 2011

Nokia E7 Success Is What You Make It

Nokia E7 front
Cantik tak.? Cantik tak.? Haruslah cantik. Bukan takat cantik, handsome lagi bergaya tu. Kalaulah dapat memang ngadap 24jam lupa dah makan ni. HTC si pak hazhand tu pun boleh bungkus lah (walau pada dasarnya aku jeles gila dengan HTC ko). So, jom review sikit Nokia E7 ni :

Tuesday, April 26, 2011

Perkara Yang Kita Patut Tahu Pasal Buffered Earning Nuffnang

Sambil berjalan-jalan dekat alam maya ni aku sempat merayap dekat blog Naz Cahaya. Kalau korang nak tahu Naz memang selalu sangat dapat Buffered Earning. Bila dah jadi metered earning ada sahaja buffered baru yang dia dapat. Puas lah aku fikir macam mana Naz boleh selalu sangat dapat BE eh.? So, aku pun layankan je lah blog dia. Kalau korang nak tahu sangat banyak entry dia yang mengaitkan Buffered Earning. Aku rasa ni salah satu penyebab Naz selalu dapat BE kot. So, siapa-siapa yang teringin nak dapat BE tu rajin-rajinlah buat entry pasal Nuffnang eh. Mana tidaknya cuba kalau orang duduk cakap dan puji-puji pasal kita. Apa kita rasa.? Sukalah kan then kalau dah suka apa kita buat.? Kasi reward lah sikit dekat si pemuji tu.

Saturday, April 23, 2011

Maharaja Lawak Minggu 4 Part 1 - Part 9

Amir
 
Jozan

Friday, April 22, 2011

CONTEST : INNER TU SAYA PUNYA!

i\
klik pada gambar untuk direct ke page tuan tanah

Oklah kerana dipaksa,terpaksa, dan memaksa dari Aishah (rakan kembar namaku ini) aku pun terajin lah sikit nak join. Hehehe, tidaklah terpaksa sangat pun sebab aku takde idea pun lagi nak update entry terbaru. So, aku pun join lah contest ni. So, so, so, siapa penganjurnya.? Aku klik je terus jatuh hati kat blog beliau sebab,sebab,sebab Zetty si penganjur contest ini sangat-sangatlah cantik. Tak tipu punya. Ops, para lelaki jangan nak ambil kesempatan sebab she's married!! Oh, sangat sweet. Then, what i need to do to join this contest.? Silalah READ MORE bukan susah pun hanya sekali klik. Hehehe..

Thursday, April 21, 2011

Kelebihan Memilih Nuffnang

Birthday wish from Nuffnang
dari blog akubiomed.com

Mesti ada yang terfikir-fikir kan.? Apa kelebihannya join Nuffnang ni.? Selain dapat income boleh dapat apa lagi.? Hadiah..yes, hadiah. Bukan aku yang dapat hadiah tapi para blogger yang lain and aku memang sangat-sangat iri hati dengan diorang. Ticket wayang free la, makan-makan free la..Haish, bila lah aku nak dapat semua tu.? Sebelum ni pernah gak join nuffnang punya contest. Tapi nasib tak berapa nak baik lah. Tandus di medan peperangan. Sedih ='(

Tuesday, April 19, 2011

Ubah Account Login Blogspot Anda Dari Yahoo Ke Gmail Sebelum 25 Jun 2011


Sebelum ni korang sudah disajikan dengan tanda-tanda blog yang ber dot blogspot akan hilang serta-merta kan.?So, mesti ada yang sudah kelam kabut cari penawar dia. Ada yang pemalas gila nak cari so mesti duduk bak menunggu durian jatuh dari langit. Hoih.? Durian jatuh dari langit.? Bukan duit ke jatuh dari langit.? Ape ke be***p nye kamu ni.? Turun dari langit haruslah hujan idok lah pulak duit ke, durian ke jatuh dari langit. Ok, mengarut sebentar bak mukadimah kan.?

Ok, so siapa yang belum lagi tukar akaun email korang silalah rujuk ala-ala tutorial diva aku ni yer
Step pertama : Pergi dekat Setting blog dan klik bahagian Permission.

BlogCariPasal Bakal Hilang

Sedih ke tak bila blog kesayangan korang tiba-tiba no longer available.? Sedih tak.? Ada blogger yang jadikan platform blogspot as a diary hidup diorang. So, haruslah sedih kan.? Ada juga yang tujuan asal nak business. So, habislah platform diorang nak menjaja. Macam aku ni habislah nanti siapa-siapa yang follow blog aku ni. Follow blog aku.? Ada ke.? Adalah kot.

Ok, back to topic..Kenapa nak hilang pula BlogCariPasal ni.? Ok, aku baru dapat info ni dari blog fieda. Memang kena tukar kalau tak blog kita akan dihapuskan. Mula-mula macam tak percaya tapi bila tengok makin ramai yang komen dekat facebook aku jadi takut dah. Blog dihapuskan sebab guna akaun yahoo sebelum 25 Jun 2011. So, kawan-kawan marilah kita bersama-sama tukar ke akaun gmail sebelum sesuatu yang buruk menimpa blog kesayangan kita ni.

Sunday, April 17, 2011

Keputusan Perak Vs Selangor [Liga Super]




Perak kecundang 1-0
Mood : Sigh ='(

Baca review dekat sini
Sedih nak review result!! 



Saturday, April 16, 2011

Saya Sayang Ibu


Hye korang. Saya sayang ibu.? Saya tak sayang ibu saya sebab...

Justin Bieber Vs Greyson Chance


As we know, Justin Bieber is one of the hottest singer which is Canadian pop/R&B singer-songwriter and actor. He has been nominated and awarded numerous accolades over the past few years, winning Artist of The Year at the 2010 American Music Award. Bieber is considered a teen idol. But now, maybe he's popularity will be a lil bit down. Why.?Continue asking and reading my entry. =)

Thursday, April 14, 2011

Perak vs Selangor di Stadium Shah Alam 16 April 2011 [LIGA SUPER]


Selepas Perak berjaya membenamkan skuad Kelantan 4-0 Selasa lepas aku pun bersemangat waja lah ni nak tengok prestasi pasukan bola sepak negeri aku ni. Kalau korang nak tahu Sabtu ni Perak vs Selangor dekat Stadium Shah Alam. Siapa nak pergi.? Jom ikut belakang aku. Hahaha, aku pun belum tentu dapat pergi. Kenapa.? Kenapa.?Kenapa.? Hari Isnin (18 April 2011) aku ada final year presentation aka VIVA!! Kalau tak sempat siapkan sepenuhnya macam mana nak pergi kan.? Alahai, sedihnya..

Wednesday, April 13, 2011

Tujuan Sebenar Blogger List di Blogspot

Blogger list atau apa-apa je lah nama yang korang panggil. Korang tahu tak apa sebenarnya tujuan blogger list atau link list ni.? Kalau korang nak tahu silalah baca selanjutnya ok. Firstly, korang tahu tak apa itu blog list.? Adakah ia sama macam menu list.? Takpun grocery list.? Hahaha, ok blog list ni kira macam list yang banyak tapi kadang-kadang boleh jadi sedikit dan bergantung pada pemilik blog nak letak berapa banyak. Apa yang diorang letak dekat blog list ni.? Letak link-link dari blogger lain lah. Contoh macam kat blog aku ni :

Tuesday, April 12, 2011

Selamat Hari Jadi Kawan

First of all, ecah (pergh, tibe-tibe sopan ni kenapa.?) nak minta maaf sangat-sangat sebab lmbt wish (2 jam lambat) besday Fadzilah aka Fad. Ok, kenapa aku sopan.? Sebabnya memang aku sopan pun. Hehehe, ecah sopan kan Fad.? Sorry sangat-sangat tak alert on your birthday and harap entry ni dapat menceriakan sedikit sebanyak for your birthday. Anyway, selamat hari jadi Fad and semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Hope after ni semua benda akan berjalan lancar. Sama-sama kita doakan ok.? Good luck for your FYP Fad. Gambate~

Santapan buat birthday girl

Monday, April 11, 2011

Terima Kasih Kashfee Anggun & Kawan-Kawan

Korang ingat lagi tak aku pernah promote satu link suruh korang LIKE and you know what.? I'm the lucky number 3. Yeay, menang hadiah. Oh yer pada siapa yang tak ingat tu meh sini aku nak kasi ingatan korang tu ingat balik. Klik SAYA!! Huh.? Tak ingat juga.? Ok, korang tak vote lah tu namanya. Hehehe, so entry ni khas pada my voters. Terima kasih kawan-kawan sebab sudi like picture tu. See, kan dah menang no 3. Apa hadiah dia.? Ni haaaaa..

Sunday, April 10, 2011

Eset Nod32 Username and Password [10 April 2011]



Username:EAV-43482110

Password:bkenxn5jdb


Username:EAV-43482139

Password:x8xm2dhmsj


Username:EAV-43482101

Password:m3shfs7u5f

Tuesday, April 5, 2011

Katakan Tidak Pada NUFFNANG

Merajuk gila-gila punya lah dekat Nuffnang. Jangan ditanya kenapa sebab aku baru nak explain ni. Hehehe, memang sangat-sangat terkejut bila tengok earning updated. Sudah sebulan lebih kot earning aku tak berubah. Masih pada rate yang sama then semalam seorang rakan blogger merangkap kawanku jugak, Ahfat bagitau earning dah update. Bapak bergegas aku pergi usha earning. Hahaha, nampak sangat gila duit. Ok, siapa tak nak duit kan.?
Tengok je earning aku cakap kat diri sendiri. "Eh, tak berupdate pun. Kenapa Ahfat punya dah update aku belum". Then aku pergi tengok dekat current earning updated RM0.25 sahaja. Sedih gila sebab tunggu dah sebulan lebih then updated earning 25 sen je.? Takkan gara-gara aku hantar ticket kat Nuffnang 2 hari lepas terus di cut habis.?


Nampak tak tu.?Last 12 March, then updated 23 March ke 26 March 2011 itu pun bernilai RM0.25 je.? Gila tak gila. Dah lah berhabis duit dekat projek fyp, sekali nuffnang buat palat pulak kan.? Ke takde orang dok lawat blog aku ni.? Isk, gila kesian dekat blog aku yang kusam ni. Isk, kesian, kesian, kesian..

Sunday, April 3, 2011

Pada Zaman Dahulu 2D/Painting Looks by Les' Copaque


First of all sorry lah yer sebab tajuk english tapi review nak malay kan.? Hahaha, berfikir-fikir tajuk yang catchy sedikit last-last english words yang terbaik. Ok, apa benda pulak ni kan 'Pada Zaman Dahulu" .? Kalau adik-adik, kakak-kakak, makcik-makcik, tok, nenek nak tahu inilah karakter terbaru Les' Copaque production. Sebelum ini kita dah dengar Upin-Ipin yang more kepada 3D. So, sekarang ni Les' Copaque cuba mengetengahkan 2D or painting looks. Colouring dia sangat menarik kan.? I'm impressed!! Lagi-lagi bila my sis tunjuk some pictures PZD ni. Ok kawan-kawan lepas ni bila Pada Zaman Dahulu dah keluar korang boleh lah panggil PZD. Wuuuuu, nama nak commercialize kan.?

Saturday, April 2, 2011

Maharaja Lawak Minggu 1 Membariskan Jambu, Sepah, Nabil, XN3, Balas, R2, Jozan, Alex, Jihan, Amir, Wai, Man


Hebat-hebat deh semua nya. Aku paling berkenan dengan Nabil, Balas, R2 and Sepah. Memang tak kering gusi lah layan lawak diorang. So, ada siapa-siapa yang ketinggalan tengok Maharaja Lawak Minggu 1.? Oh, tidak mengapa sebab aku nak kasi list dekat korang dari persembahan pertama sampailah ke persembahan ke 12.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails