Tuesday, March 1, 2011

Saman Ekor Tak Bayar Kau Blacklist

Blacklist.?

Kecoh sana sini sebut pasal saman. Mana nak bayar.? Kereta kau kena saman tak.? Mampuslah aku kalau tak bayar kereta kena blacklist. Tak bayar saman tak boleh renew road tax eh.? Haaaa, macam-macam lagilah. Then, tempoh pembayaran saman kena buat before 1st March 2011 and sekarang dah berapa haribulan.? Sudah end of date. Hoi, kesian wei kat diorang yang tak sempat nak kumpul duit bayar saman. Kesian, kesian, kesian. 
Elok ke lagi alat perangkap had laju tu.?


One more thing sekarang ramai isukan kes kereta org ternama yang ada pasang crest(lambang) yang menunjukkan dia VVIP, Exco, MP, Adun, J.P and banyak lagi. Kira diorang beruntung sebab tak kena saman and boleh bawa laju. Persoalannya, diorang yang sudah sememangnya kaya tak kena saman. Rakyat Malaysia yang miskin kena saman.


8 comments:

Hendra Musonif said...

kite bako! kite bako!

nis humairah said...

haha,
kite bako ajee~

ViNN said...

jangan nak saman sangat la..

♥ Ana Joe ♥ said...

xboleh jugak kesian kt org kita ni..
nnt naik mua..smn tu dah boleh byr dr bulan2 lepas lagi..bila beratur pjg2 mula duk sruh krajaan pjgkan tempoh lagi...

aii...ni lah org m'sia..

DaHLia said...

itulah keistimewaan kita sebagai pembayar Roadtax tahunan :D

Cik Yana said...

Hahahah~ bongek punye sistem semak saman tu. Tak pasal-pasal cik Yana yang tak de lesen baru nak gi amek ujian komputer minggu depan ada 3 saman. Hahahaha~ cuak sekejap tadi. Hahaha~

ecah said...

@Cik Yana
ahaha, cuak kan.?yang lain dah semak.?Sila2 lah semak yer..

ecah said...

@DaHLia
roadtax tahunan eh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails