Saturday, February 26, 2011

Aku dan Trophy UEFA Champions League


Tak sia-sia perjalanan dan 'lepakian' aku di Sunway Pyramid tadi. Planning nak pergi Sunway just nak pergi makan je. Then, after tu pusing-pusing Sunway tengok lambang UEFA bapak besar. Ce try usha lah kan. Memang best lah. Jersey, kasut, tag, kad merah, kad kuning yang ada tandatangan footballers. Macam-macam lagi lah. Ok, aku cakap pun tak guna kan.? Apa kata aku tunjuk gambar sikit. Sikit je tak banyak.

Hari Ini Keputusan SPM 2011 Keluar.?


Apa.? Hari ini keluar.? Emak, ayah..Jom pergi sekolah ambil result.!!

Hahaha, mesti ada yang menggelabah kan bila baca entry aku ni. Lagi-lagi adik-adik yang tengah berdebar  menunggu result SPM keluar. Aku dulu pun menggelabah juga. Alahai, semua oranglah menggelabah dengan harapan dapat result gempak punya. Oh ya, aku dengar ura-ura mengatakan result maybe keluar 4 March 2011 ataupun 14 March 2011. Tak berapa nak lama dah ni adik-adik. Haaa, ada yang kata 28 Februari 2011 So, good luck yer.!!

Psst : ada yang msg aku cakap macam ni "hoi, bila result spm keluar.? Ko mesti cuak kan.?" Hahahaha, aku hanya mampu tersenyum. Umur 23 dikatakan baru lepas amik SPM.?


LATEST UPDATE

Friday, February 25, 2011

Aku, dia & vintage Contest

Aiyooo..contest lagi.? Okeh, aku addicted (addicted.? ok excited) gila nak join sebab hadiah dia fuiyoo terbaik wokkk. Tapi, sila tengok dulu contestant dia berapa ramai. More than 500.!! Gila banyak kan.? Takpe, aku cuba nasib je, tak dapat tak mengapalah. Lain kali aku cuba lagi. Kan.?Kan.?Kan.?

Ok, nak join korang klik je kat sini. So gambar yang aku pertaruhkan. Jeng..Jeng..Jeng..

Sebelum
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Wednesday, February 23, 2011

Apa Itu Nuffnang Click Fraud.?


Ok, maybe ramai yang tidak tahu click fraud ni tapi aku syorkan dan aku war-warkan korang mesti ambil tahu. Lebih-lebih lagi pada blogger yang kat mata diorang ada lambang ini ($$). Hahaha, aku nak share sebab aku pun pernah terkena and burn dalam RM150++ earning yang dah cashout. Banyak tak.? Agak banyaklah bagi blogger biasa-biasa macam aku ni. Ok,entry ni aku buat pada blogger yang amik kira pasal income blog. Pada yang berblog bukan untuk duit silalah mengambil langkah secara drastik untuk klik pangkah entry aku ini.

[Helliza Helmi] Mata Dia Besar, Korang Ada.?

Tuesday, February 22, 2011

[Segmen] BlogCariPasal Cari Mangsa Makeover Header Rakan Blogger

TAMAT SUDAH

Agak-agak korang lah kan, berminat tak dengan header aku.? Rasa-rasanyalah kan ada tak yang iri hati dengan header aku.? Hehehe, masuk bakul angkat sendiri betullah kan aku ni. Ok, so apa lak kaitannya kan dengan entry aku kali ni.? Haaaaa, tengok tajuk pun dah boleh agak kan.? Aku tengah cari seorang blogger bertuah untuk dimakeover header blognya. 

Ok, apa yang korang perlu buat.? Macam biasalah kan. Usha gambar dekat bawah ni and buat satu entry then.....

Sunday, February 20, 2011

Perbezaan Blogger Dahulu dan Kini



"Aku berblogging untuk apa.?"
"Ke mana arah tuju aku sebenarnya.?"

sumber : uncle google

Friday, February 18, 2011

Tutorial Photoshop | Lomo Effect

First of all, aku nak bagitau apa yang aku edit before ni x ikut sebiji-biji tutorial. Banyak yang aku main cuba jaya je. So, aku ajar ikut cara aku lah ek. Jangan risaulah, aku akan cuba buat tutorial yang simple dan senang difahami. So, hari ni kita nak belajar buat ala-ala lomo effect walaupun tak terlalu lomo sangatlah hasilnya nanti.

Sebelum                                                  Selepas

Apa Yang Best Bercinta Dengan Blogger

Sudah lama aku tak join segmen mana-mana. Then, bila tengok kat SB ramai pula yang join segmen ni. Sedikit persoalan mengenai segmen "Apa Yang Bes Bercinta Dengan Blogger"


Siapa yang anjurkan segmen ni.?

Sape punya idea ni.?

Kita kena buat apa je untuk join segmen ni.?
Buat bodoh. Hahaha, gurau-gurau. Haruslah kena jawab sikit soalan dia.

Thursday, February 17, 2011

Tatapan Gambar Sekitar Gathering Sahabat Blogger di Shah Alam


Aku rasa dah ramai sangat yang buat entry pasal gathering kat Shah Alam hari tu. Antara aktiviti kitorg :

  • ice breaking
  • berkayak
  • wall climbing
  • flying fox
  • sesi bergambar dan ber'Vblog'

Komen aku pasal gathering ni memang fun lah sebab even tak dapat nak bersembang dengan semua blogger, tapi ada aktiviti lain yang dapat dimuatkan untuk berhave fun. Aku punya aim bile datang gathering ni ialah aku nak kenal semua blogger yang hadir. Tapi malangnya, memori aku tak cukup kuatlah kawan-kawan. Mana yang aku dapat ingat, aku ingatlah. Tapi pompuan insyaallah aku ingat. Yang laki tak semua lah kecuali yang suke meng'upkan' diri. Hehehehe, btw fun ah. Moh usha gambar sekeliling.

Sunday, February 13, 2011

Berangan Jadi Flower Girl


Flower Girl.? Oh no..berangan je lah kau ecah oi.

Saturday, February 12, 2011

Mane Rupanya Pejabat Facebook


Sebagai student degree yang tengah amik Networking haruslah ada sedikit excited nak usha macam mane ropenye facebook punya office. Korang teruja tak.? Teruja tak.? Silalah teruja okey sebab aku nak kasi tunjuk satu blog ni. Penuh dengan gambar office  Facebook aka mukabuku (malay translation). Nak usha gambar kasi kepuasan di hati silalah ke blog Sy c anak kecil owner by Orkeed.

Siap Sinar, TV3 Datang Rumah Aku Tu..

Wakil Sinar, TV3 entah mana tapi ayah aku cakap TV3 ada datang siap record, tangkap gambar segala.

Sambungan dari entry aku yang lepas bertajuk "Rumahku Ditimpa Pokok Durian". Aku pun no komen bila balik-balik rumah je dengar orang media ada datang pantau kawasan sekitar. Gila glamour kejap rumah aku. Semua gara-gara ribut kuat. 

Friday, February 11, 2011

Rumahku Ditimpa Pokok Durian


Huwaaaa, rumahku atau exect location area bilik aku kena timpa dek pokok durian jiran sebelah aka Opah Wam Bam. Menurut mak ayah adik sepupu aku cakap semalam ribut kuat sangat. So, yang menjadi mangsa radaman pokok durian adalah rumah kitorang. Alahai apa punya nasib. Kalau buah durian yang timpa rumah kitorang ok lah lagi. Boleh lah dikupas, dikopek keesokan harinya siap buat pulut doghoyan (bahasa org perak).

Jom terjah sikit sekitar kawasan. Usha lah ek gambar yang ada.

Thursday, February 10, 2011

Friendly Match Malaysia Vs Hong Kong ( 2-0 )

2-0 hasil jaringan Safiq Rahim dan Amirulhadi. Tak sia-sia weh aku turun stadium semalam dan berbaloi juga lah RM20 harga duit tiket. Bukan berbaloi apa. Malaysia dapat sumbat 2 gol and that means satu gol RM10. So, 2 gol RM20 lah kan.? Hahaha, mengarut jerk kau ni ecah. By the way, tiket mahal lah actually. Disebabkan harga yang agak mahal tu so stadium tak ramai sangat. Tiket pun aku dapat sumber banyak tak terjual. Aku boleh terimalah sebab FAM naikkan harga. Apa alasan dorg.?


"Langkah FAM bagi menjaga mutu perlawanan agar ianya tidak kelihatan terlalu remeh"

Ramai yang cakap macam ni. "Kalau harga tiket RM20 ke atas aku taknak pergi". Aku beli pun sebab ni first time member ajak aku tengok bola kat stadium. Kira macam nak pecah tradisi lah. Tapi bila sampai stadium hambar. Tak semeriah macam yang disangkakan. So, harap-harap pihak FAM kaji balik. Bukan tak boleh nak naikkan harga tiket tapi rakyat Malaysia ni bukan semua kaya. Hahaha, senang cite tengok kat TV pun puas.

Tuesday, February 8, 2011

Lepak Maple dan Karaoke Dengan Nisa Kay & Syafiq Rosli

Gambar dari BB Nisa (belakang tu Syafiq Rosli aka SR)

Korang ade.? 
Haaaa, korang takde kan.? 
Korang jealous kan.? 
Korang nak jugak kan.? 
Hehehehe

So, malam semalam satu suara dari SB melantangkan ayat sebegini rupa "terasa macam nak lepak s.alam lah malam ni". Haaa, macam ni lah bunyinya tapi aku tak hengat sangat sebab gila kau nak scroll carik balik entry Syafiq Rosli. Hohoho, short update dari aku. Nanti dorang dah up entry pasal lepakian kitorg kat maple aku up lagi satu entry ok. Ini kira lepak maple part 1 lah. Hehehe..

Saturday, February 5, 2011

Siapa Tahu Game SDO-X SUMMER PASSION.?

Makin melekat lah aku depan laptop. Kalau tak melayan SB dengan blogwalking aku main game. Main game.? Yeah, main game. Aku sekarang ni addicted main game SDO-X Summer Passion ni. Kalau korang nak tahu korang google jerk SDO okeh or takpun klik sini. Register je macam biasa. Haaa, kalau nak register amik yang express register tau jgn tekan button register warna hijau tu. Sebab ape nanti korang ada masalah nak login dekat game SDO ni. Game ni macam game O2 Jam oh.

Apa yang bestnya game ni.? Serious macam-macam ada. Really interesting. Nak tahu.?

Thursday, February 3, 2011

Keywords Apa Yang Aku Google Hari Ni.?

kociknyo gambor (klik la kalau nak kasi besau)

Ketandusan idea untuk mengupdate setelah dikerah, disuruh, dan sewaktu dengannya. Update kan lah juga blog aku yang makin surut ni. Haish, tak tahulah apo nak jadi kan.? So, ape kabor semua.? Sihat.? Rakan SB sihat x.? Haaa, walaupun aku jarang update tapi aku agak bergiat aktif di fb tau. Seronok layan kerenah rakan-rakan blogger di SB.! Lagi-lagi semalam blogger popular turun padang. Nak tahu siapa.? Cik Irine Nadia Marcello lah. Sapo laie kan.? Lagi sorang si Nisa Kay. Korang memang cun melecun. Geram seh tengok.!

Ok, terus ke tajuk entry. Keywords apa yang aku google hari ni.?

Tuesday, February 1, 2011

Karnival Sukan FSKM UiTM Shah Alam


Akhirnya, berakhirlah sudah Karnival Sukan FSKM. Gara-gara karnival ni lah aku tak balik kampung awal. Kalau tak Jumaat lepas aku dah pulang. Aku join futsal. Kalah la wei. Tapi masuk sampai semi lah then bungkus gara-gara ujan lebat dan rakan-rakanku main pun sudah tidak boleh blah termasuklah aku. Hehhehe, walau macam mana pun aku enjoy giler ah. Tambah kenalan tu yang sonok sebab bukan program fakulti aku je yang masuk. Fakulti FSKM cawangan lain pun ada join. Antaranya, Pahang, Johor, Kelantan, Terengganu and Kampus Tapah. Err, ade lagi ke yang aku tak sebut.?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails