Monday, January 31, 2011

Memperkenalkan Aen BlogKeBelog

Tajuk entry tidaklah boleh blah kan.? Setelah lama tak mengupdate blog macam ni lah jadinya. Nak update apa pun aku dah tak tahu. So, dah faham tajuk entry tu.? Haruslah faham kan sebab aku bukan tulis bahasa zaman kuno. Ok, aku buat entry ni khas untuk akak aku. Dia baru je mula nak berblogging. So, aku sebagai adiknya nak jugaklah tolong apa yang patut. Walaupun traffik aku tak banyak tapi bolehlah sekadar mempromote blog akak aku jap.

Nak usha owner blog.?

Thursday, January 27, 2011

Hari-Hariku Sebagai Student Semester Akhir


Pergh, student semester akhir tu. Kejap je rasa aku belajar untuk degree ni. Tahu-tahu je dah last sem. Godaan last sem ni sangat-sangatlah berat. Time tu lah nak belajar, time tu lah nak siapkan FYP and time tu lah jugak nak enjoy. Mesti ade sesetengah group akan cakap enjoy buat apa.? Pentingkan study and fyp ko tuh ecah oi. Ok, aku tak nak grade degree tanpa kenangan-kenangan manis saat aku bergelar STUDENT. Maybe ni je la kali terakhir aku duduk menghadap muka lecturer, buat assignment, study group and so on. So, aku taknak lepaskan peluang jugak mencipta sweet memories dengan kawan-kawanku. Lepas ni mesti sangat-sangat susah nak jumpa balik kan.? I'll be missing u guys.

Jom berbasikal =)

Saat-saat terakhirku di UiTM Shah Alam :

Wednesday, January 26, 2011

Apa Itu Framework and Kaitannya Dengan Pembangunan System.?





Mintak tolong weh sapa-sapa yang tahu pasal framework (utk web application) ni. 
Seriously I'm totally lost.
Siapa-siapa yang tahu and terel bab ni mintak tolong sekolahkan aku please.





Tuesday, January 25, 2011

Fasha Sandha Seksi di Bali

Kenapa artis kebanyakannya seksi eh.? Bakat tak laku ke sampai dress up seksi-seksi semata-mata nak up kan diri. Tapi janganlah up semata-mata sebab paras rupa. Tak elok bebenor bunyinyer yong oi..Hahaaha, kan dah terkeluar ayat perak. Layankan je lah ek. Aku bukan apa just sebelum ni ada bace pasal si Fasha ni yang katanya taknak seksi dah. Adoi, manis mulut je dia ni. Makin seksi adalah. Dah rupe mat salleh dah. Meh usha gambar artis hot, meletup and seksi ni.

Sunday, January 23, 2011

Tiba-Tiba Aku Suka Lelaki Tahu Masak

Ini bukan aku. Aku tahu masak sikit-sikit. =)

Tiba-Tiba Aku Suka Lelaki Tahu Masak. Tahu masak but not terel masak. Sebab kalau dah terel sangat sampai kalahkan aku rasa macam tercabar lah pulak kan.? Aih ecah, ko ni pesal tibe-tibe suka lelaki yang pandai masak.? Hahaha, actually aku dari pagi tadi sampai sekarang tak telan makanan lagi. Sebab apa.? Sebab aku ada satu penyakit. Penyakit MALAS. Then, bila dah malas tangan pergilah berblogwalking sampai lah aku blogwalking dekat blog bro assoyfinger67. Dia masak ikan masak kicap and baby jagung goreng dengan sos tiram. Memang senang masakan macam ni tapi bila malas semua tak menjadi kan.?

Saturday, January 22, 2011

Tutorial Reduce Noise Gambar Pakai Photoshop

Before                                      After

Hye semua readers blogcaripasal. Kali ni aku nak tunjuk sikit tutorial nak reduce noise pada gambar.Ulangan suara, pada gambar okay bukan pada video, record tape and so on. So, ape yang aku nak share ni aku cuba jaya sendiri dengan teknik-teknik gabungan super saiya aku.Hehehhe, ok aku proceed step dia.

Thursday, January 20, 2011

Tanda-Tanda Badan Terasa Nak Gemuk

tak caye aku kurus.?

satu lagi bukti aku kurus

Monday, January 17, 2011

Jalan-Jalan Cari Pasal kat Jalan Tar and Masjid India

Ni bukan aku yg shoot, gambar ni kredit kat uncle google

Ahad lepas aku and few of my friends pergi memenuhkan Jalan Tar and Masjid India. Ok, aku tahu ada yang tanya kenapa pergi hari Ahad.? Sabtu lagi best sebab ada pasar right.? Tiada rezeki kamilah tu lagipun ok what pergi Ahad tak crowded. Kalau pergi hari Sabtu sesak tak hengat lah. Contohnya hari Ahad tempat yang sangat crowded adalah di SOGO. Adoi.!! Sale kanan kiri depan belakang.! Probs nya ialah aku tak dapat nak memilih pening sangat tengok orang yang sangat ramai tu. So, aku decide untuk tidak membeli apa-apa di Sogo.

Saturday, January 15, 2011

Download Intan Nuraini - Dilema Link Mediafire


ketika malam penuh bintang
di antara cahya temaram
kau beri aku kesejukan
tapi hatiku bimbang

aku ingin tapi ku tak bisa
apakah ini nyata atau mimpi belaka
ku takut rindu bila tak lagi bertemu
haruskah ku terima cinta yang dilema

Thursday, January 13, 2011

Download Tiramisu Slot Akasia TV3 (Ep 28 Updated-Last Episode)


Para pelakon drama Tiramisu ni adalah Sharifah Amani (Melur), Pierre Andre (Daniel Mirzan), Adik Mia Sara (Ayesha), Tania Hudson (Liana), Shiela Mambo (Puan Gai), Rahhim Omar (Pakcik Sam), Zain Ruffedge (Faris), Faizal Yusof (Alias), Dira Abu Zahar (Intan) dan Azzam Zamani (Nik). 

Episode 1

Episode 2

Wednesday, January 12, 2011

Akhirnya Melekat Juga Satu Buffered Earning

Status : Yosh, mission successful. 


Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing


Akhirnya tajuk seperti di atas bersinar-sinar menerangi header aku yang tak berapa nak bersinar tuh. I got 1 BE dari Maxis Om Nom Nom Roadtrip LB. Excited.? Hello, haruslah. Sudah lame bermimpi kot. Asyik-asyik dapat BE kat blog artis aku tu jerk (mybeautifulkasih). Haruslah myol jelous. Ops, myol.? Ergh ini semua gara-gara coursemate aku si DEWI KHARYAWATI. Ok dewi myol mention nama uol di sini. Bangga tak dear.? Hahaha, bangga for what.? Nak tengok gambar si manis dewi.? Ops, kene ask her permission first. Kang tak pasal-pasal dia menangis sampai inner shawl dia jadi pelangi buatan. Hahhaa,  perli dia lagi. Sorry dear..because i sayang u. Ok off topic pula. Maybe perasaan excited dapat BE macam ni kot. Hello ecah, diz is your 1st time got BE.? Heehhehehe..

Tuesday, January 11, 2011

FYP Semakin Hampir

Status : Sedang membelek-belek and alter template system FYP aku

Aku kasi sikit screen shot system aku. Sikit je tau sebab takut akan diubah nanti. Takut supervisor taknak approve.! Mati aku kena carik lain.

bukan 100% fully black okeh.

Kantoi sudah buat project sal system. Actually not 100% system. Disebabkan system development bukan major aku so terpaksalah fikir something yang berkaitan dengan networking. Sekarang ni dalam proses perjalanan system then another apps tu akan dibelek-belek nanti. Bile.? entah lah. Ko tahu buat ke ecah oi.? Hahaha.. Of course lah......tak tahu.! Ah sudah mampos aku.! Ok, that's what we call learning process. Wish me luck okayh wahai rakan-rakan ku sekalian. Maybe aku akan jarang update blog after this. (maybe..amik tahu perlu percaya jangan). Kahkahkah..

Peringatan keras buat rakan-rakan bloggerku merangkap coursemateku ahfat, ikeen, adah, fad, popo, umair and ninie, usna. . .

Monday, January 10, 2011

Juara Anugerah Juara Lagu 25 (AJL) Milik Ana Raffali


Sudah pun berlalu AJL 25 sebentar tadi. Persembahan semua finalis AJL 25 sangat-sangat menghiburkan. Gimik sana sini. Memang aku tangkap salut dengan persembahan Hafiz dengan Faizal Tahir. Gimik diorang cukup unik. Tak lupa juga tahniah buat Yunalis Zarai dengan pembukaan yang cukup menusuk hati sanubari aku ni. Pada yang tengok mesti tahu kan siapa pemenang-pemenang yang merangkul trofi di AJL 25. 

Ok, aku recap balik pada yang terlepas peluang nak menonton AJL 25 :

Sunday, January 9, 2011

Voucher Sunway Ice Skating RM10 Sahaja

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
Click image to enlarge

Nampak tak.? See that. Wow, voucher ice skating RM10 only okayh. Damn murah sesangat. Tapi, tapi, tapi..Tak semudah ABC. Why.? Ini hanyalah weekdays punyer means Isnin sampai Jumaat. Kalau Sabtu and Ahad kena RM15. Tapi, tapi, tapi hanya RM10 or RM15 pada yang dah ada glove dgn socks only. Kalau yang tiada kenalah beli. Ada je jual kat kaunter tu RM8 untuk glove and RM5 untuk socks. Voucher ni untung pada yang dah ada dua benda tu la macam aku.

Tapi, tapi, tapi..Semalam aku and kengkawan ade sikit malang.Why.? Kitorg memang dah tahu pasal RM10 ni then menonong je pergi sana dengan niat dpt la ticket harga 10 hengget. Sekali pergi kena rate biasa RM15. Hahaha, menonong semua then nak tak nak beli je la. So, kesimpulannya korang pergi kat web ni then korang register. Pastu korg booking la satu ticket. Kat sunway tunjuk je voucher ni. Aku pun macam nak pergi lagi sekali. Yolah, dah dapat RM10 sape tak nak kan.?

Saturday, January 8, 2011

Domain Hosting PERCUMA dari Penanti.Com

Salam petang Sabtu. Aku melaporkan dari blogcaripasal. Hehhehe konon pembaca berita (sudah lah kau ecah.!). Orite dah tengok tajuk entry tu.? Siapa pelopor Penanti.com.? Kalau korang dah tahu ok lah yang tak tahu meh aku nak kasitau. Pelopor dia Ceqla. Nak tahu lanjut pasal empunyer blog korang leh refer sini.

Aku taknak story panjang lebar. Just nak kasitau aku join segmen dari blog Penanti.com. Ape yang ditawarkan kalau kita join.? Dapat domain hosting percuma beb. Specs hosting dia macam kat bawah ni :

Mini Web Hosting
  • 100 – 500 MB Kapasiti Storan
  • 5 – 10 GB Bandwidth Bulanan
  • Tiada had Subdomain
  • Tiada had Email & MySQL
  • Personal Blog atau Web

Thursday, January 6, 2011

Tutorial Pasang Reply To Comment Dalam Bentuk Image

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Edit HTML. Seterusnya, tick pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Dengan menggunakan keyboard, tekan kekunci Ctrl+F. Anda akan lihat bar Find akan terpapar. Kemudian, taip atau paste kod <data:commentpostedbymsgatau kod<data:commentpostedbymsg/> dan tekan Enter. Jika tiada kod <data:commentpostedbymsg> sila gunakan pula kod <dd class='comment-footer'>


Langkah 3



Wednesday, January 5, 2011

Aku dan Kellie's Castle

Before this ada aku buat entry pasal Kisah Sepatu Dimadukan. Itu saje jerk bosan-bosan aku shoot la pic kasut. Konon ada significant padahal takde ape pun. Layan kan je lah ek. So, sekarang ni aku letak la gambor-gambor aku yang budget diva untuk santapan para pengunjung blogcaripasal ni. Nak cari pasal ngan ecah.? Haaaa, sila-sila..

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
thought

Tuesday, January 4, 2011

Khairul Fahmi Dapat Rumah BERHARGA...


Hero Harimau Malaya
Dapat Rumah
Kerajaan Kelantan Kasi

NAK TAHU HARGA RUMAH??

Sunday, January 2, 2011

Download Senarai Bloglist Januari 2011 by Blogcaripasal


Seperti yang dijanjikan aku dah pun siapkan bloglist Januari 2011. Terima kasih pada sesiapa yang dah tinggalkan link diorang kat link download bloglist 2010. Pada yang belum sempat tinggalkan link dia tunggulah yer blogcaripasal update untuk pertengahan tahun pula yer. Ok, aku tinggalkan link mediafire kat sini. Sesiapa yang nak download bolehlah download di link bawah ni :


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails