Sunday, October 31, 2010

Azab Bagi Wanita. Marilah Sama-Sama Beringat

Azab Bagi Wanita
(tlg ingatkan kpd semua kaum  perempuan yg anda kenal). Marilah kita sama-sama beringat.Aku terbaca entry ni di Facebook. 

Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan    
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.....
                                                                    
Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat        
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.  

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya.  "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.  

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat  ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di  bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.  

Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,          
beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang
rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"kata Nabi saw.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka
disiksa seperti itu?                                                                                                 

*Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, adapun mereka yang  tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.  

*Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang 'mengotori' tempat tidurnya.  

*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan  yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas.                                                                                                 

*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia  berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang  yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya       kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.                                                                 

*Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mau mandi junub.                                                                                               

*Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya  seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan  yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.                                                                                     
Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.        

Aku Bukan Awek Kelantan

Aduh..apo kono ee jang??
x pasal-pasal aku kene cop awek kelantan..

Sume ni gara-gara aku post entry pasal Kelantan Menang 2-1 semalam..
Aku baru post 2 entry pasal Kelantan dan Piala Malaysia..
Bukanlah awak-awak sekalian..
Saya org Perak dan dilahirkan di Negeri Sembilan.
so, seharusnya lah saya sokong pasukan Negeri Sembilan.
Tapi, disebabkan ke'loseran' dorg main smlm..
Aku pon dah dpt agak dah sape yang menang Piala Malaysia semalam..

Apa-apa pun tahniah buat pasukan Kelantan yang dah pecah rekod x pernah menang sebelum ni..
(x pernah ke??opss..ntahlaa..bantai jerk..jgn mrh eh warga Kelantan)

Ok, it's lunch time..
Jom makan kawan-kawan!!

Saturday, October 30, 2010

Kelantan Menang 2-1


Akhirnya..

Kelantang menang 2-1

Mengikut Prestasi Perlawanan Kelantan Bakal Juara


KELANTAN

 Apo dah jadi?Apo dah jadi?
Negeri Sembilan
Sape suruh kau x serang-serang..

Keputusan dah 2-1 di mana berpihak pada pasukan Kelantan
serangan bertubi-tubi dari pihak Kelantan

Masa perlawanan tinggal lagi 15minit..
Macam-mcm boleh jadi..

Negeri Sembilan atau Kelantan??

Ecah : Asal ko ni??
Wanie : Aaaaaaa..ecah,ecah...Dengar apa aku nak cakap ni..
Ecah : Apa?
Wanie : Akhirnya, aku dpt tiket Piala Malaysia!!
Ecah : Wah, lame ko tunggu eh. Dapat gak ko..Ahhh, menjanda la aku mlm ni..
Wanie : Hahaa..ekau tgk lah nnti Negeri Sembilan menang punyo..
Ecah : Haha, yolah..monang bosar punyo..

No komen..
Kita tunggu dan lihat je la keputusannya ok..

*p/s : Aku harap Negeri sembilan menang..tompat den diberanakkan..

Horror Cakes & Cupcakes (Korang Sanggup Makan x?)






.awesome.
.
.
.
.
bongok ke ape??

Thursday, October 28, 2010

My 2nd Cashout

Akhirnya, setelah beberapa minggu x aktif dunia blogging dan skrg baru ade confident nak cashout buat kali kedua..
Actually kali ke3..
Tapi yang buat kali kedua cashout ku telah di 'reject' oleh pihak nuffnang atas sebab-sebab tertentu..Sob3..ikotkan da agak banyak la aku dpt dr nuffnang ni..
Lebih 20sen kire banyak la gak tu kan..ahahha..
Yang 1st punye cek da smp tp aku x kuar2 kan lagi..
lex lu..takot terguna jerk..

i LOVE nuffnang

Wednesday, October 27, 2010

EMERGENCY CALL ONLY!!!??Celcom oh Celcom

Celcom oh Celcom..
Kenapa lah ngan ko hari ni??
Aku banyak hal ni nak roger-roger org..
Segala benda x jadi ni..

Celcom oh Celcom..
Cepatlah baik pulih system maintenance mu itu..
Aku butuh kamu bangat-bangat ni..
Tolonglah pahami aku..

Celcom oh Celcom..
Ketakboleh belahan kau..
Buat aku jadi x keruan..
Bilaku x keruan..
Blog sebegini rupa telah ku 'update'..

adeh..Celcom..

Tuesday, October 26, 2010

Contest : I Want BlackBerry Torch 9800, Celcom Exec Postpaid Plans

INTRODUCING.....





For more information about this contest visit this link :


Sedikit Pendapat About CINTA

-cinta.cinta.cinta.cinta.cinta.cinta-


seronok tgk pasangan bercinta
x seronok tgk bile cinta tu jd benda maksiat

ape sebenarnyer cinta.?
cinta sebenarnyer untuk ape.?

aku bukanlah org yang layak bercerita pasal cinta.
WHY??

sebab aku x percaya pada cinta pd zahirnya..
WHY??

sebab bagi aku org selalu salah ertikan makna cinta tu..
cinta x kenal usia.....kata orang
cinta x kenal darjat.....kata orang
cinta x kenal siapa.....kata orang
cinta x kenal paras rupa.....kata orang


-end-

Friday, October 22, 2010

Pelacuran lucah di Malaysia [Mesti Lihat]

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


pheewwiittt..2 sengget, 2 sengget..

Monday, October 18, 2010

Shout Awards 20 Nov 2010


Voting end 20th Nov 2010 and be held in Bukit Jalil at 8.30
Visit :


Saturday, October 16, 2010

Pagi Ini Pagi Sabtu

Morning!!
Pe korang plan eh hari ni.?
Mesti ar byk plan kan..Wahh..seronoknyer..
Aku.?
Dok kat umah je kot..
Niat hati nak ke Sunway main ice-ice baby..haha..
Tapi tiada teman mahu diajak bersama..
So, maybe stay di umah kemas2 rumah..
Rumah da mcm tongkang pecah..
Katilku da hiruk pikuk..
Leh wat treasure hunt lagi tuh..
ahhahahaha..

ini bukan bilik and katil aku!!Aku punye lg legend..

So, Selamat berhujung minggu okeyh!!

Monday, October 11, 2010

Berjinak-jinak Shoot Pic and Photoshop

Baru nak berjinak2..

Ni gambor budak2 kelas aku. Ha, ade yg berkenan x.?
Dewi Kharyawati namanya..
Izaidah dan Sheera..cutenyer..
Daus aka Doni..Sempat lagi kau kan??
saya sukakan posisi mereka!!
muka lapor usha satay!!
Salleh dan Zakwan..lapar eh.?
indie bai..


Saturday, October 9, 2010

Denda IC (Kad Pengenalan) Hilang, Renew IC??

Leh semak denda kat sini eh..tapi untuk golongan yg boleh dipertimbangkan leh usha kat bawah ni..

mykad hilang
Sekali hilang kena bayar Rm110.00, dua kali hilang Rm210.00, dan tiga kali (maksimum) hilang kena bayar sampai Rm310.00

Lagi satu..pada yang hilang IC sebab kene curi/rompak xperlu bayar denda..
Just tunjuk report polis yang mengatakan beg dompet korang kene curi..
So, x perlu la bayar okeh!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails