Wednesday, September 29, 2010

Soal Jawab TV3 Ulas Pasal Blogger di Malaysia!!


Alamak!! 
SOrry2, x sempat nak tengok tarikh and waktu bile disiarkan kat TV3..
Tapi yg pasti diorg dok ulas sikit pasal blogger kat Malaysia ni..

Perghh..mase dorg tnyer pendapat masyarakat pasal blogger kat Malaysia ni mulalah dorg komen macam2..
X bagus lah..ade buruknyer lah..macam-macam lah..

OK, bagi aku manusia ni macam-macam perasaannya. Semua x sama!!!Maybe yg diorg nampak just buruknyer..Diorg x pandang kebaikannya juge jd seorang blogger ni..
Maybe gak la ade sesetengah blogger yang entry nyer kadang2 mmg melampau and mcm lahanat..
So, bile dah dok cite buruk2 then dok wat citer mulalah org dok percaye ngn cerita si polon-polon tuh..
So, sebagai rakyat Malaysia yang bijak, jgn lah tertumpu pada satu resource jerk..
Cube google isu2 yang berkaitan..Tengok ape komen blogger-blogger lain mengenai sesuatu isu.

Aku pon kalau nak post something aku akan carik dulu entry-entry yang berkaitan then baru olah ayat sendiri. Maybe sometimes aku 'tercopy paste' la jugak..
Well, manusia kan..


Monday, September 27, 2010

Wahh..Anak Sosilawati Warisi Harta 155.5 juta!!Wallaweh..

Nama anak@pewaris harta Datuk Sosilawati:
Erni Dekritawati Yuliana atau Rita, 25
Erwan Suwari Ridzuan, 24
Erwan Nasri, 23
Erni Erinawati Sofia, 21
Erni Reenilawati, 19
Siti Nur Fatimah, 13

Harta dan khazanah Sosilawati :

300 rangkaian dan cawangan perniagaan kosmetik Nouvelle Visages di seluruh negara = RM11.4 juta


Bangunan Nouvelle Beauty Centre di Kampung Baru, Kuala Lumpur = RM1.5 juta

Wisma Nouvelle yang baru dibangunkan di Cyberjaya = RM20 juta


50 rumah yang disewakan = RM20 juta
Harta dalam bidang hartanah dan pembangunan = RM100 juta
Butik pengantin di sekitar Kuala Lumpur = RM1 juta
Automobil (jual beli kereta) secara kecil-kecilan = RM1 juta
Rumah banglo di Taman Harmonis, Gombak = RM1 juta


Anggaran Keseluruhan = RM155.5 juta

p/s : Juta beb, bukan riban..Tapi ingat..duit hanyalah duniawi yang boleh melalaikan umat Nabi Muhammad S.A.W..Kerana duit jugalah manusia berkelakuan seperti binatang!!

Thursday, September 23, 2010

Dompetku Kene Curi!!

Tengok tajuk mesti da tawu kan bengang x sedeynyer hidop aku skrg..
Purse yg aku dah gune sejak zmn diploma ilang begitu jerk..
Sangat sedey..

Kejadian tempat kecurian berlaku : Surau beb!!

Astaghfirullahalazim..
Wahai si pencuri, nak duet dlm purse aku tu amikla..
Tp, harta2 lain dlm purse tu plz pulangkn..

1) IC
2) Lesen
3) Kad Bank
4) Kad-kad lain

Tawu x ni dah kire kali ke2 purse ku dicuri..
Ini bermkna aku kne renew IC kali ke2..
Bayarannya.?

RM210.00

OMG, dah la malang purse ilang..
Kerugian nak renew lesen tu.?
Adoi..plz lah..terseksa idop..
Nak withdraw duit kad xde..Nak mkn terpksa pau mem dgn alasan nnti aku byr lik..
Apela yg korg(pencuri) dpt.?
Mkn duit haram..DUIT HARAM!!
Dilaknat Allah..Subhanallah..
Ya Allah..Kuatkan lah semangatku dan tingkatkanlah kesabaranku..

Saturday, September 18, 2010

Blogger TTT Meninggal Dunia


Innalillah..
Ecah sedekahkan al-fatihah buat roh TTT..
Sangat2 x sangka and terkejut sangat-sangat lepas bace blog aznee..

x sangka sakit yang dialami TTT akhirnya jadi begini.
Dikhabarkan TTT menghidap penyakit kanser serviks..

Before ni ecah g usha blog dia and komen gitu-gitu je la..
Blogger TTT sangat terkenal dengan giveaway dia..
Selalu je ade contest yang ditawarkan kat blog TTT..

apa-apa pun ucapan takziah buat TTT dan keluarga allahyarhamah..



18 September 2010



Hari ni HARI JADI saya!!
Hehehhee..

Thursday, September 16, 2010

Download Tudung Ekspres Eps 1-9


Lakonan Lisa Surihani

Tudung Ekspres – Episod 01
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 02
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 03
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 04
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 05
Rapidshare
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 06
Rapidshare
Megaupload
Hotfile
Mediafire

Tudung Ekspres – Episod 07
Rapidshare
Megaupload
Hotfile
Mediafire
FileServe

Tudung Ekspres – Episod 08
Megaupload
Hotfile
Mediafire
FileServe

Tudung Ekspres – Episod 09
Megaupload
Hotfile
Mediafire
FileServe


Sunday, September 12, 2010

Polis Sahkan 4 Mayat yang Ditemui


Berita 1.30 ptg tadi pihak polis dah sahkan 4mayat yang ditemui dekat pantai Morib tu merupakan mayat Datuk Sosilawati dan 3 yang lain.
Ni ade screenshot amik kt blog DukeLuce



Dari screenshot ni mayat yang dah disahkan Ahmad Kamil Abd Karim iaitu Peguam Peribadi Dato' Sosilawati.

Confirmation :




 Mohd 'Azim Kamaruzzaman said...



Mayat yg ditemui mmg SAH mayat 4org yg hilang tu..
kazen kpd peguam Sosilawati tu baru inform me at facebook just now..

Berita Sebelum : Datuk Sosilawati dan 3 Lagi Mati Dibunuh??

Datuk Sosilawati dan 3 Lagi Mati Dibunuh??


Korang ada baca kosmo x??
Aku baru terbace..
4 mayat ditemui rentung dekat Pantai Morib, Selangor semalam.
Keputusan ujian DNA belum lagi dikeluarkan.
Kemungkinan hari ni akan dapatlah keputusannya. Pukul 1.30 ptg kang menurut berita TV3.
Kalau betullah 4mayat tu diorang, ucapan takziah lah.
Mayat dibunuh dengan kejam sebelum dibakar dan abu mereka dicampak ke dalam laut.
Dahsyat dunia sekarang ni.
Nyawa manusia macam xde nilai.

Wednesday, September 8, 2010

Viewes & Unique Visitor Blogcaripasal Outstanding Ke??


Dah dekat seminggu x blogwalking kot..
Da naik gila x mengadap blog aku ni..Rindu sangat seh!!
Terpakasa lepak di CC utk update blog..
So, update mane yang termampu jerk lah..

So, nak story sikit la visitor blogcaripasal ni dalam seminggu ni..
Makin lame makin naik..Sangat2 memberangsangkan la plak..
Mule 100 naik ke 200..Naik lagi up to 500++ per day..
Tapi sayang x dapat nak blogwalking..
So, kesempatan ni aku nak ucapkan..

Selamat Hari Raya Aidilfitri 
kat semua blogger-blogger yang menyambut aidilfitri yang bakal menjelma ni okeh!!Esok dah last puasa..Sedey gak, happy pon jugak..
Jom kumpul duit raya!!Yey..

*p/s : Aku baru pas main mercun..syhhhh..hehehe ;p

Friday, September 3, 2010

Beraya Bersama Nuffnang, SEO Keywords e-kad raya meletup!!


Sejak 2 menjak ni jarang blogwalking..
So, perasaan bila tengok rating traffik minggu ni mesti sangat sedih..

Tapi segalanya berlaku sebaliknya..
Bila tengok analytics untuk minggu ni melebihi had kunjungan yang blog aku ni selalu dapat..
Alhamdulillah sangat-sangat..Semuanya gara-gara entry mengenai e-kad raya..
Yelah nak dekat raya ni ramai la peminat-peminat cyber cari kad-kad berbentuk elektronik camtu..

Mule-mule x mendapat sambutan, yelah mood belum nak ada lagi kan..
Now??Alhamdulillah..Syukur ke hadrat Illahi..Ni je la yang mampu aku ucapkan..
Harap-harap lepas ni traffik maintain..Tapi, mmg kene kerja keras lah..
Lagi sekali aku nak say thankz utk pengunjung-pengunjung blogcaripasal

Wednesday, September 1, 2010

Isu Noh Hujan Ahli Freemason??


Noh Hujan??Vokalis band terkenal tu??
Ahli Freemason??

Biar betul..Anda tawu x freemason tu apa. Mesti ramai yang dah tawu kan..
Nak tahu lebih lanjut mengenai freemason korang leh la bertanya pada uncle google.
Setakat yang nurkasih tahu artis-artis barat memanglah ramai yang jadi ahli freemason. Contohnya Lady Gaga, Rihana, Taylor Swift, Jay-Z and ada lagi lah.

Ni sumber dari ohartis.com

Baju yang dipakai Noh dikatakan ada lambang tiga segi aka freemason. Motif??
Ni time kat konsert Bunkface.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails