Tuesday, August 31, 2010

Iklan Nuffnang Makin Sugul

Sedih tu sedih gak bile iklan nuffnang dah makin kurang hinggap kat blog aku ni..
Tapi salah aku gak..Dulu time rancak iklan keluar aku buat xtau jerk..
Blog x update, blogwalking pun jarang..
SEO keywords lagi ke laut!!
Al-maklumlah busy memanjang sampai xde masa nak ngadap lappy ni..
Tapi, walau camne pon rezki tetap ada walaupun ciput..
Thankz la kat rakan-rakan blogger yang singgah walaupun kejap kat blog aku ni..

So, macam mana dengan sambutan merdeka kat tempat korang??


Aku semalam sambut dekat i-City, Shah Alam.
Seronok tengok bunga api real meletup-letup atas kepala. Dongak punya dongak..Hahaha..Lepas tu masing-masing dok sapu mata..Kenapa??
Serpihan2 bunga api tu la berterabur jatuh ke bawah..xkan naik ke atas plak kan..
Tapi, fun lah!!

Monday, August 30, 2010

HOI Server DHCP,FTP,DNS,PROXY,WEB SERVER!!Gila aku dibuatnya!!


Dah nak dekat raya ni macam-macam la kena submit.
Lusa ada presentation lab plak. Lab ni kene setup sume server-server yang aku declare kat title tu..
Part aku siap dah sebab aku configure pc router and firewall.

Server-server yang lain plak macam mana??
Help3!!SAkit jiwa dah ni..
Pada master2 networking..tolong please..

Friday, August 27, 2010

e-KAD RAYA


Sempena nak menyambut Hari Raya ni mesti ramai yang nak cari contoh-contoh e-kad raya kan??
So, ecah nak share sikit e-kad raya yang ecah carik merata kat kedai google..




























Website UiTM??Apa Sudah Jadi??


Cantik punya coding kan??
Kene HACK ke??

Monday, August 23, 2010

Blogger.com DAH TAK BOLEH MASUK!!


dan jadi......



Hahaaha..Lex dulu..
Kalau x boleh masuk mcm mana plak aku post entry ni kan?

Aku just nak tawu pe perasaan korang kalo blogger.com xleh nak access slama seminggu??
Hahaha..mawu x dok diam. Dah mcm lipas kudung jerk nanti!!

Jgn kate seminggu, sehari pon dah ade yg mengamuk and nanges2 wo0oo..
Begitulah besarnya tamparan uncle blogger.com ni..



psst : jangan kata korang, aku pon same xleh duk diam!!

Hutan Paling Menyeramkan

Lebih 500 mayat dijumpai sejak tahun 1950.
78 mayat dijumpai pada tahun 2002 saja.


Kenapa ramai sangat yang mati kat hutan ni??

Trend ni berlaku apabila ada sorang mamat ni tulis novel bertajuk Kuroi Kaiju (Black Sea of Tree) dan 2 watak dalam cerita ni membunuh diri di hutan tersebut.

Setiap minggu polis mesti buat rondaan kat hutan ni untuk cari kot-kot ada mayat baru.
Salah satu faktor gak maybe sebab tekanan idup kat Jepun menyebabkan ramai penduduknya bertekad mengambil jalan ini.

Saturday, August 21, 2010

Sanggul Wanita : Tegahan Daripada Hadith Nabi S.A.W

Entry by : hendrastar

 Macam da jadi fashion pulak sekarang kan?
Lagi-lagi pada golongan yang b4 ni x pakai tudung, tapi pakai tudung disanggul sebegitu rupa utk tujuan ikuti fashion terkini.

Wednesday, August 18, 2010

Klik Pangkah Senang - Habis Cerita!!


Blog yang loading page lama pe korang buat?

Aku??

Close ar trus nak tunggu apa lagi kan. .
So, berjaga-jaga ngan template yang anda pilih .
Pilih template yang simple sudah. .
x sume blogger rajin tunggu loading melainkan pada pengguna

En. Streamyx


Blog aku dulu pon loading sgt lama sampai aku sendiri malas nak bukak blog aku sendiri. .

Macam mana plak tu?
Hehhe. .

Sunday, August 15, 2010

Blogger Kemut.?


Right click . "banyak cantik nak copy entry aku" . as example .

Kat blog tiada shout box .?

 Pada blogger yang baru mentah nak blaja kadang-kadang nak gak copy entry . Bukan niat menciplak, maybe niat lain yang murni lagi mulia di bulan Ramdhan ini .

Cuba kalau entry yang berunsurkan pembelajaran and nak loading page agak lama then dpt loading nak copy entry and paste kat MICROSOFT WORD!!Bcoz after this nak refer senang. Mcm mane plak tuh kalau right click xleh.?

Aku phm kalau unsur plagiarism ni x elok. Tetapi . . . 

Next.?Shoutbox. . . 
Shoutbox amatlah penting untuk blogwalking. .
Blog yg tiada shoutbox motif .?

Kasihan blogger-blogger yg nak blogwalking . dah la tunggu loading page lama-lama sekali nak blogwalking xde shoutbox. Amatlah hampa~



Pendapat anda.?
Aku x kisah .

Berakhirnya Tugas Sebagai PEMBANCI

Dekat 4 minggu aku berkhidmat sebagai pembanci..
Penat nye jgn ckp lah..Sampai bile baring je tanpa niat nak tido, tawu-tawu aje dah pukul 6.50pg.
Itu pon alarm phone aku yg kejutkan aku..

Pengalaman??

X payah cakap la..pengalaman mmg sangat banyak ok.
Baik yg buruk and baik..Yang baik of course la bila kite dilayan dan disambut baik oleh resident. Ade tu siap hidang kuih raya and ajak mkn. Tp aku tolak la ajakan dorang sebab resident ramai chinese..
So, dorang pon kasi ler air kotak. 3kotak sehari kadang-kadang aku dapat.

Pengalaman buruk??
Anjing lor..bila aku ckp je "Hello2, anyone home?"..Yang menjawabnya "Wolff,wolf, wolfff.."
Xleh blah sungguh anjing-anjing tu..
Then??Apa lagi??
Hahhaa..bile resident enggan kerjasama lah..
Part ni paling payah..Rase macam nak baling batu pecahkan cermin tingkap dia baru dia nak keluar kot..
So, aku pon behave ler lagi..Sabor ecah, sabor..
Jerit je sekuat hati..

Tapi, penyelia ktorg best..Mr Eric bkn nama sebenar..
Sangat amik berat kat orang bawah dia..Thankz Eric..
Pengalaman as pembanci banyak gak kasi pengetahuan lebey kat aku.
Tawu la gak selok belok perihal masyarakat ni.
Kadang-kadang ada yang kasi pendapat then ianya bantu aku untuk jadi lebey matang..

Lastly, thankz to ahfat..Xde ko mmg x jalan kerja ni..

Saturday, August 14, 2010

Mari tag e-kad Raya

Hahaha..aku tawu awal lagi..
Tapi x slh kan..Biar timbul sikit mood raya..

Aku nak start dulu dengan tag ni..
Ni gambar nyer..

Apa yg korang perlu buat??
Ok, x perlulah tag gmbar yg sama..
Korang edit lain..So, lg byk lagi meriah..

Then, aku nak tag pic ni kat 7 orang terdekat..
5. peco
6. ap

So, leh forward-forwardkan ok.
Tag kan 7 orang terdekat and 3 blogger pilihan anda.

3 blogger pilihan aku :

2. TTT

Raya Dulu dan Kini


Sekarang ni umo pon dah cecah 20++
Bile teringatkan balik zaman sekolah rendah and menengah dulu, teringat suasana raya dulu.
Lain rasenyer feel dia..

Kalau dulu bila nak dekat raya jerk sibuk mintak alamat sorang-sorang(member terdekat lah). Bila dah amik kad raya mestilah nak hantar kad raya kan..?
Sanggup habiskan duit up to RM10 semata-mata nak beli kad raya. Untuk kawan kad lain, cikgu kad lain, tersayang(ops..ade ke.?) and utk parents skali.
Bila dah karang-karang ayat sibuk ajak mak pegi pejabat pos sebab nak beli setem. Mak yang baik hati ikutkan jerk la peel anak dia sorg ni. Dah tampal setem pe kejadahnya sume tu aku pon letak la dlm mail box.

Yang paling best tu bile dpt reply dari kawan-kawan. Dpt balik kad raya yang mcm-mcm version.
Aku dulu suka hantar kad raya awal-awal. so, kawan-kawan dah alert. Then, dorg mesti balas punya. hahah,,stratergi ni.

Yang best gak siap kira ngn adek  beradek sape dpt kad raya plg banyak. Selalunye aku la yg dpt byk bcoz aku pon rajin kasi kad raya kat org.
Bila dah dpt banyak kad raya, xkan nak simpan kan??Apa lagi..jadi galleri ar jap umah aku..
Dok tampal sana sini. baru mood raya tuh timbul kan..??ehhehehe..

Sekarang??

Semua tu hanya tinggal kenangan je la..
Dah xde dah kad raya yang menyinggah kat peti surat umah aku time-time nak dekat raya..

Sob,sob,sob..sedeh2..
Kawan-kawan sekalian..kasi kad raya boleyh??ehhehe..
Gurau aja..Eh, kalau ade nak kasi leh gak..nanti aku balas la balik..

Nak kasi alamat ni..ahaha..propa sungguh!!
Tak kira..nak bagi gak..Salin-salin!!

NO.11A KG NYIOR,
BATU 20 KUALA DIPANG,
31850 JERAM PERAK.

Kampung x alamat rumah aku. Itu yang best..rumah dah mcm suasana kampung.

I AM A MUSLIM!! NOT A TERRORIST!!













Friday, August 13, 2010

Cash Out Nuffnang Ke2 Dah xde Kat PAYMENT HISTORY

Aku x tau la ni 1st time or pernah terjadi kat sape-sape.
Tapi bagi aku ni 1st time berlaku kat diri aku.

1stly g usha earning kat nuffnang. Tibe-tibe dari yang berbelas jadi dekat RM50. Then tengok metered earning dekat 8 iklan. So, maybe at this point naik mendadak bcoz of metered earning tuh la.
Then, yang menjadi tanda tanya is bile aku mouse over cursor kat earning icon tu dia..
PAID/PENDING : RM51
Ni jumlah 1st cash out aku. Mane pergi yang second cashout?
Tengok kat payment history pon same. Dah xde yang unpaid status tuk cash out ke2..
Ape yg berlaku?Xkan senang2 nuffnang buang hasil titik peluh aku yg ke2. Capai ratusan gak. Memang la naik meradang jap..

So, korang..ny comment?

Wednesday, August 11, 2010

Hari Raya Puasa 2010 & 2011


Baru 1st day puasa da sibuk nak tanye raya bila.
Hahaha..Sapelah gerangan orangnyer ek.?
Xpe lor, meh aku nak share skali tarikh kite raya nak?

Sunday, August 8, 2010

First Cheque NUFFNANG sudah sampai!!

Trutt3..

Hello mom, yeah..?
What.?Sampai dah.?Yeay..syukur alhamdulillah..

Selama aku berdepan dengan dunia berblogging ni tu la kire 1st income aku dpt even x byk tp berbaloi la kan.?
Now tgh tunggu another cheque!!
Means, cashout nuffnang yg ke2..
Dpt time raya kira duit raya aku ler tuh dr Nuffnang..

Sori x dpt nak upload gmbr bcoz cheque itu ada di kampung halamanku..
Nway, thankz kt kengkawan and die hard blogger friends yg slame ni da singgah and klik my iklan okay..

Subhanallah, Masjid Tiada Cacat Cela Selepas Kejadian Tsunami

Subhanallah
Baru lepas tgk video yang di post kat facebook yang mengimbau balik kejadian Tsunami.
Tergerak hati nak post entry ni..Aku google balik gambar-gambar masjid yang tersergam indah tanpa sedikit cacat cela sewaktu kejadian Tsunami melanda dunia.

Masjid An Nazar di Aceh

Masjid Terapung Penang

Masjid Rahmatullah di Aceh
Masjid Raya Baiturrahman di Aceh


Masjid di Meulaboh

Baitulmuqaddis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails