Wednesday, June 30, 2010

Watch Online Sinetron Benci Bilang Cinta



Xtau plak ade cite gini tgh maen kat tv..
Ye la, aku ni dok kt umah sewa mane ade ASTRO nak layan..
Balik je umah tgk iklan dia trus wat reminder..

So, dekat org yang mcm aku mesti nak tengok dari Episode 1..
Nah, korang leh usha sini k :

Benci Bilang Cinta Eps 1 Part 1




Benci Bilang Cinta Eps 1 Part 2




Benci Bilang Cinta Eps 1 Part 3


Benci Bilang Cinta Eps 1 Part 4
Benci Bilang Cinta Eps 1 Part 5
Benci Bilang Cinta Eps 1 Part 6

Saksikan episode seterusnya di helloskyblu.blogspot.com



Masalah Nak Ping Entry GENG BLOGGER

Aku xtawu la aku sorg je ke ade mslh ni or ade blogger-blogger lain yg bermasalah seperti aku.
Aku da sedap-sedap baut entry baru..Nak ler ping kt GENG BLOGGER..
Idok ler mawu di 'ping'

Pasai ape ntah ler..
Login jerk dia kua page gini :


Dah masuk kt rumah dia kua gini lak :


So, mcm mana ni?

Suatu Ketika Dahulu

Suatu ketika dahulu..ceh, entry nak jiwang

Jiwang2 mende nyer..aku nak imbau balik zaman-zaman kecik dulu..

Kalau korang igt lg..
Suatu ketika dahulu..
1) Kalau jumpe duit syiling 50sen rase leh beli aiskrim feveret..(Paddle Pop Pelangi)
2) Selalu beli kuaci 20sen..Macam tikam gak ler..Bukak2 ade kad tertulis..RM0.20..Boleh redeem lagi satu kuaci..

3) Zaman sticker cartoon..(pooh, garfield)..Aku siap jual kat sekolah..2 sengget!!

4) Korang pernah beli x patung kertas yang leh tukar2 baju??Aku siap buat rumah kertas utk patung2 aku..

5) Aku rase bangga kalau ada pembaris yg ade ikan tipu tgh berenang..kalau pembaris patah abes basah buku

6) Zaman semua budak ade roller blade..aku pon nak jugak..jaguh kg dulu.kahkahkah

ni cerita aku..nak list kan sume skali mmg banyak la..
Korang plak??ape lak story mory korg..m0h share..

Tuesday, June 29, 2010

Tutorial link open in new tab

Hahaha..
Simple punyer tutorial.. Mesti ramai yag dah tawu..
Tapi, mengikut pengalaman aku..
Bile aku klik kat mane-mane entry yang ade link ke mane-mane blog kebiasaannya xkan open new tab. 
Semuanyer kene bukak dkt tab yg same and ni bg aku amatlah x seronok bcoz nnti kalao nak ke page sebelum kne klik back.

SO, ape yg uol kene buat??Senang jerk..
Bile da buat a href punyer link tuh..korang tambah jerk code ---> target='_blank'
contohnyer : a href="" target='_blank'>

Senang kan??So, Selamat Mencuba!!


-Jalan.Singgah.Baca.Komen-



Monday, June 28, 2010

Kucing Salah Emak


Apakah??

Sunday, June 27, 2010

Cabaran : Copy & Menang !!!

Nak MP3 Player tak? 
Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player
Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw
Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com
Pastikan anda copy semua ayat di atas, jangan satu pun tertinggal atau penyertaan anda akan ditolak. Setelah anda copy ayat di atas ke dalam blog anda, sila tinggalkan URL (alamat entri pos), di ruangan komen.
Satu blog, satu penyertaan.

Tarikh tutup penyertaan :
31 Julai 2010
Maklumat Hadiah
MP3 Player ini sangat funky.
Berkapasiti 2 GB
Amat ringan.
Comel.

CONTEST : Lucky Draw by Shasha


Lucky Draw by shashabee

Syarat-syaratnya sangatlah mudah :

Jadi follower shashabee
Copy paste di sidebar blog anda
Post entry pasal contest ni then lastly tag pada 2 org rakan

Lagi satu, jgn lupe alertkan miss shashabee if korg dah join lucky draw ni k..

Tarikh tutup penyertaan : 31 Julai 2010

Panjangkan lucky draw ni kat apit_93 ngan hendrastar

Saturday, June 26, 2010

KEYNOTE 2010 - Program Terbaru ASTRO RIA


KEYNOTE. Ni pon program realiti juge. Mesti masih ramai yang tertanya-tanya pasal program realiti terbaru keynote, terbitan astro ria. Tujuan program ni diterbitkan sebab nak cungkil bakat2 muda yang mempunyai kemahiran yang tinggi untuk mencipta lagu.

Lepas dah tgk jer 1st episod tu. okey la . Not bad maybe program ni belom sepopular program realiti terbitan astro macam af tu. Tapi , aku rasa kita kena support program ni sebab menarik. dari program sebegini la kita mampu lahirkan produser-produser dan pencipta lagu yang lebih kreatif dan mampu untuk berdaya saing.

Rancangan in dihoskan oleh Farish Aziz. Formatnya lebih kurang mcam af juga. 12 pelajar yang bakal diserap masuk akan mempelajari ilmu muzik disamping komposer popular Ajai ditugaskan menjadi pengetua@dekan. Ada pula konset mingguan yang akan menilai prestasi perserta minggu demi minggu.

Watch Keynote on Astro Ria (104) starting from 24th of June....

Akses Keynote :- every Thursday - Monday - 9.00pm

Zon Keynote :- every Tuesday - 10.00pm

Konsert Keynote :- Every Wednesday - 10.00pm

Keynote:-Kunci Melodi dan Lagu

SMS voting line starts 29th June 2010

Antara peserta-peserta keynote 2010




*p/s : Vote untuk Syukri. Dia kawan aku. Very versatile and kelakar.




-Jalan.Singgah.Baca.Komen-


Friday, June 25, 2010

Contest Mata Menawan


Contest Mata Menawan

Even mata pon x brape nak menawan..Eh, peduli ape kan?
Nak join ler jugak cube naseb..
Dpt contact lense kot..Da la aku ni mmg jenis yg pakai contact lense.
So, kalao dpt mmg ler havock..siap leh pilih kale lagi..

Sape yg x nak kan..So, join je la..x rugi ape pon..
Okei, so ni gmbr mata yang aku pertaruhkan setelah digobek-gobek album aku yang dah berkurun punyer..


Kepada sesiapa yang berminat, boleh la klik banner di bawah untuk link kepada Faten yea..

Menawan sungguh mata Faten kat bawah ni eh :


mcm biasa..evry contest ade syarat2 yang kene patuh !
:)

1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com [ DONE ]
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole) [ DONE ]
3. pastikan 1 gambar je taw..[ DONE ]
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan) [ DONE ]
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :) [ DONE ]
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
[ DONE ]
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010. [ DONE ]
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :) [ DONE ]

Nak tag kt sape eh??Ok, tag kat :

Thursday, June 24, 2010

youthsays sememangnya competitor nuffnang



Okey, uol..
Aku de satu lagi benda nak share ni..Suka plak aku bab-bab nak share2 ni..
Sharing is loving and caring



Aku sangat-sangat sedey bile usha membership status aku ordinary balik. Wattaheyyy??
Ni yang x puas ati ngan nuffnang ni. Mula ar pi ngadu kat kekasih hati and aku pon tanyer la kekasih hati aku tuh..Abg Nuffnang oh abg nuffnang..

Why ha my status jadi oradinary balik??
Dengan slumber and relaksnyer dia ckp..
Darling2, u punyer blog ada links youthsays la darling..
Ape ni, u duakan i..ahhaha..bak kate kekasih hati aku ni la..

Wow, x sangka ar plak youthsays dah jadi competitor tegar nuffnang skrg..
So, adoiyai..dengan sedeynye terpaksa la aku meleraikan iklan-iklan youthsays aku ni..

Dalam hati aku : Susahnyer nak jage hati kekasih hati aku ni...Majuk sesaje kejenyer..Skali majuk ordinary dikasinyer kat aku..Wahhh, oke2 i dengar ckp u ek abg Nuffnang..


-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

Wednesday, June 23, 2010

Relevant Knowledge; rlvknlg.exe

Hari ni aku nak sembang ataupon nak share ngan korg sal dunia komputer lak. Pernah x korang tengah sedap-sedap chatting and blogwalking tibe-tibe laptop korang jd slow. Kalau taip kat shoutmix tu seketul2 perkataan dia kuar. Aku penah rase sume ni sbb tu aku nak share ngan korg. Aku pon bukak Task Manager aku and dok belek-belek name-name process yg tgh running. 


So, aku terjumpe satu ni rlvknlg.exe..Aku pon try le end process then laptop aku jd ok balik cam biase la kirenyer. So, dah beberapa kali aku buat bende yang same tiap kali laptop aku jadik slow. Then, baru jap td aku tergerak hati nak usha pe mende natang tuh..aku pon tnye la uncle google. Tanyer punyer tanyer..nah result dia :


rlvknlg.exe file is related to spyware. Your computer's security and privacy may be at risk. We recommend you run a scan of your computer to detect any spyware threats.


DISABLE AND REMOVE rlvknlg.exe IMMEDIATELY. This process is most likely an adware or spyware. 


Okei, ni dia solution dia..dlm english la..tp korg mesti paham la english dia k..

SOLUTION:
Boot into SafeMode
  1. Restart your computer
  2. Press F8 repeatedly as your computer is booting up.
  3. You will be presented with Windows Advanced Boot Option, chooseSafeMode using your arrow keys.
  4. Press Enter to boot into SafeMode
  5. The computer will bring you to the SafeMode login screen, login as usual.

Uninstall the Relevant Knowledge program
  1. Click on the start button
  2. In the Start Search field, type: Programs and Features and press enter.
  3. You will be presented with the Programs and Features Uninstall or Change a program screen.
  4. Find the entry for Relevant Knowledge and select it
  5. Click the Uninstall button at the top of the list.
  6. The program will uninstall.
At this point the program is uninstalled and you should reboot your computer.  However, it is a good idea to run a malware scan on your computer to make sure everything is cleaned out completely.  If this spyware/malware was installed on your computer, more than likely you have more unwanted spyware.  
Reboot you computer in SafeMode with Networking if you are going to proceed with the recommended options step below.


Selesai..




-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

Monday, June 21, 2010

Perempuan Jepun Pijak Kucing Sampai??

Entry ni hanya untuk yang berani jerk. Pada yang lemah semangat jangan tengok.
Aku pon x sanggup nak tengok habes.
Tp aku nak gak post video ni nak tunjuk kt korg betapa zalim n kejamnyer manusia.

video


-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

Siapa Remedy?

Siapa Remedy?Siapa?Siapa?
HAHahha..mane yang kenal blogger Remedyni mesti la tahu kan..
Kepada yang x kenal meh nak perkenalkan kt korang.



Remedy inilah tukang buat ubat untuk blogger yang paling laris sekarang... tambahan pulak yang blogger macam aku ni ha.. macam-macam inisiatif buat dah nak naikkan traffik. Tapi still traffik tahap BIASA lagi.

Mesti korang tertanya-tanya kan ape ubat yang Remedy ni perkenalkan?
Nak tawu x?Kalau nak tawu aku nak gtau ni..Kalau xnak pon aku nak gitau gak..hehhee..

Orite, Remedy ni telah perkenalkan satu teknik mengupkan traffik blog kite sampai korang leh cakap WOW!!Dasyat tu..x penah2 traffik aku leh cecah banyak tu..
So, aku yang teruja ni pon mesti korang pon akan turut teruja. Mana taknyer, sape yg xnk kan traffik gile bayang tuh. Setiap blogger tu jerk la yang menjadi idaman dorg.

Meh aku kasi korang usha sikit empunyer teknik ni yang diberi nama RDS.


Ok. Kalai da puas tatap gambar Remedy skang aku nak citer sikit sal RDS ni.
RDS = Remedy Direct Source
Teknik ni digunakan untuk memudahkan para blogger melakukan blogwalking ke hampir 500 blog dalam masa 1 jam. Ini bukan sistem robot!!
Bagaimana teknik ni berfungsi :

Ini menurut Remedy, aku copy paste supaya aku x terpesong kasi ajaran kat korang-korang.

Remedy Direct Source atau RDS berfungsi untuk memudahkan korang semua membuat blogwalking atau promosi blog dgn lebih cepat, mudah dan sistematik. Kenapa Remedy kata begitu? Dengan senarai bloglist yang telah korang susun mengikut Page Ranking. Bloglist ini bertujuan memudahkan korang mencari target blog yang korang ingin lawati. Bloglist ini hendaklah selalu di update coz..tiap2 hari tidak kurang dari 100 blog baru wujud dlm Malaysia.

Tutorial dia korang leh dapat kat sini :


1 lagi entry yang berkaitan kalau korang x paham-paham lagi :


Wah, ape lagi kawan-kawan.. Jom usha pe yang ade kat blog Remedy ni. Macam-macam ada. Apa yang korang carik ade kt situ.
Harap-harap lepas bace teknik E-book RDS ni traffik akan mencurah-curah. Tak sabar pulak nak dapatkan E-book RDS.


Hari Ini Hari Isnin = Update Gaji dari Nuffnang

Bismillahirrahmannirrahim..

Pagi Isnin macam ni kalau dapat khabar berita gembira memang teramatlah bermakna hidup ni kan?Akhirnya, setelah aku dihukum dek kerana innity iklan yg main aci nyorok ngan aku akhirnya berjaya gak aku buang. Then, semalam status aku bertukar kembali ke glitterati. Sangat-sangatlah gembira. Pagi ni tengok current payment, Alhamdulillah..

Not bad lor..ingat sikit sebab mggu lepas x rajin nak blogwalking sebab xde semangat because of ordinary status. Dengan blog aku x update. So, pagi ni baru tergerak hati dan naluri nak update blogcaripasal ni.

So, ni je la rentetan dak hingusan ni pepagi buta camni.

Rakan-rakan blogger!!

Bangun lah kawan-kawan ku..pagi isnin siapa punya??Kita punyer..yeah!!

Sekian..(ahahha, dah macam tulis surat dah..FINE!!)

-Jalan.Singgah.Baca.Komen-

Thursday, June 17, 2010

Dua juta blogger bukti media massa tempatan bebas


Ada blogger yang sampai tersengguk2 dpn laptop semata-mata nak kasi entry dorg meletup

Tak sangka jumlah blogger kat Malaysia ni dah cecah 2 juta. Maybe lebih lagi dari 2 juta. Kewujudan blogger-blogger ni da cukup membuktikan media massa kat Malaysia ni bebas menyiarkan pendapat dan kritikan masing-masing. Haaa, ni bukan aku yang ckp tau..Ni Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim yang cakap.

Beliau memberitahu persidangan Dewan Rakyat hari ini bahawa dengan perkembangan teknologi maklumat, peluang untuk mana-mana pihak bersuara dan memberikan pandangan masing-masing tidak pernah disekat oleh kerajaan.
Google and Blogger = Bestfriend
Dilaporkan terdapat kira-kira dua juta blogger di negara ini yang bebas melaporkan pandangan mereka dan ini mencerminkan kebebasan media di negara ini,” katanya menjawab soalan Teng Boon Soon (BN-Tebrau) yang ingin tahu sama ada kebebasan media massa di negara ini masih terhad seperti yang dilaporkan oleh kajian Freedom House dari Amerika Syarikat yang mendakwa media di Malaysia belum bebas.
Maybe one day kite leh jadi blogger professional. Tunggu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails