Monday, May 31, 2010

Ulzzang : Best Face

Perkataan 'ulzzang' datangnya dari Korea yg bermaksud 'best face' in Korean.
Ulzzang fesyen bermula kat South Korea. Banyak ulzzang wannabe post up gambar diorang over website, voting and chatting.
The best ulzzang dipilih melalui contests sites, internet dgn real life tp x semestinyer perlu menang. Sesetengah ulzzang x lah bergantung sepenuhnya kat internet. Some of them yg dah mmg popular time kat sekolah. Ada gak ulzzang yg share gambar melalui internet and jadi femes amos.

Ada gak yang guna webcam program. Contohnya mcm popular teens kat Korea, China ngn Jepun. Bukan tu je..ade yg akan m'photoshopkan diri dorg. Touch up sikit kasi mate nampak besar and covering their flaws. Pendek kate kite leh ckp yg diorg ni 'FAKE'.

Untuk jd ulzzang, young teens ni akan g bli products untuk muke diorg. Ni sume termasuklah eyelashes, eyes contact, circle lens, makeup, foundation and mcm2 lagi la.

The most famous ulzzang yg jadi artis, penyanyi ngan model as a platform. Contohnyer Goo Hye Sun dgn Park Han Byul.


Kat sini aku nak post or tunjuk kt korg ulzzang wannabe..Korg leh tgk perbezaan b4 and after.






9 comments:

Sang Harima said...

Such a real fake!!

great info!!

Nur Su'aidah said...

sangat berbeza kot muke diorg!! hahaaha~
kat tv8 kalau petang2 ada game tuh. ade gak buat cmni~

ecah said...

sgt2 kan??makin comell gile..

rossoneri said...

hohohoooo lagi best ada yang wat plastic surgery..

mohd sasuke said...

wah biar btol..ngeh3..dlu dan skrang lain btol..kih3

ecah said...

xde ke ulzzang 'LELAKI' wannabe??hmmm..

NaNaJoe said...

perghhh~~
ramai lg yg melakukan teknik penipuan ni~~ :P

ecah said...

aah..sgt2 ramai..

yuyu aziz said...

wahaha, selama ni aku ingat dorang betul2 somel...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails