Sunday, May 2, 2010

Polis Tembak Mati Budak 15 Tahun

MasyaAllah..mengucap aku panjang..
Punye comel budak ni tp da temui ajal..
Ni kire sambungan kisah la aku nak share ngn korang..

Ada 2 kemungkinan :

Kemungkinan pertama :

1. keta tu keta pinjam...memang ada parang dlm keta tu so dia tak tahu ada parang dalam keta tu..mcm kita la, pinjam alphard en C mana ada check apa dalam tempat spare tayar dia...
2. polis letak parang dalam keta tu masa kejadian....(andaian semata-mata...) - mana datang parang tu? mmg dah ada dlm keta polis (pun andaian semata-mata...)

Kemungkinan Kedua :

1) kereta tuh kereta abg iparnyer tetapi pada hari kejadian kakaknyer yg memandu..
2) menurut kakaknyer, didalam kereta tersebut hanya ader payung, tiada parang ( mungkin polis sabotaj )
3) turut diberitahu, 2 kereta peronda polis mengejar kereta mangsa dan menembak kesemua tayar kereta mangsa sehingga kereta tersebut terbabas.
4) rakan mangsa yg berjaya melarikan diri dipercayai anak kpd anggota polis..
5) keluarga mangsa bukan org sembarangan.. Oleh itu PANEL PENYIASAT terpaksa ditubuhkan kerana, seorg pakciknya merupakan Setiausaha UMNO dan seorang lg pakciknyer merupakan CEO Maybank Berhad, Dato Johar Che Mat.
6) Ayah mangsa merupakan bekas Pegawai Tentera dan telah meninggal dunia pd 2004.
7) Mangsa dan rakannyer menonton perlawanan bola di kedai mamak yg berhampiran.

Diharapkan keadilan akan memihak kepada adik Aminulrasyid

7 comments:

farah_adeq said...

salam...sory mncelah...sbb i pown sedh dgr cte psl arwah...

xbrape ske dgn cre polis yg tembk arwah tu...spatotnye polis cume boleh mggunekn senjate bile dri rase trancam...kesalahan arwah cume memndu di bwh umor...

n then pasal cte parang tu..mmg xde parang pown dlm kete tu...

n finally polis tu tembk sehgga krete 2 trbabas n tmbakan trkene kpale..brdasarkan laporan..arwah cube untok reverse ketenye dn hampir melnggr polis....cube imagine...camne arwah nk reverse sdgkan arwah da menggal mse tu...n then krete tu mmg dlm keadaan yg xleh reverse....tp tu brdsrkan dgn ape yg i dgr...wallahualam laaa...

ecah said...

i pon x ske gak..
dorg nak tutup kes la tuh..
lumrah..

Nurul said...

tol tol...len la kalo bdk tu pon ade pistol nk tembak polis tu...
ni takat parang je...
xlogik lgsg la...
da la bdk tu kck..
kalo polis lwn xde snjate pon bdk tu leh kalah...
ape punye polis la skrg...
ptt polis la yg kite nk caye..
skrg da xde sape leh cye...

Nadirah Musa said...

emmm.. achong cite x pasal neh?
achong kate kwn die yg bwk kete.
tapi adek beg pulak ckp aminul yg bwk.

n sabtu mlm kiteorg pegy tempat kejadian.
haha.. akar pokok terangkat..
area umah lame achong kat 11.

die dh nk smpai simpang umah die kot!

ecah said...

nadirah : oh eh??xde plak acong citer pape kt aku..giler ar..so??mane satu tol ni??

nurul : yes dear, mmg x logik pon..budak tu bknnyer penjenayah or aper..

admin said...

biarkan undang2 yg menentukan..kita sapa utk mereka cerita..sapa pun tak akan mengaku salah..semua benar..manusia normal tidak akan membunuh tanpa sebab..

farah_adeq said...

admin~agree...ape yg ditulis brdasarkn artikal yg prnah kluar..biar undang2 yg tentukan...
doakan arwah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails