Monday, May 31, 2010

Ulzzang : Best Face

Perkataan 'ulzzang' datangnya dari Korea yg bermaksud 'best face' in Korean.
Ulzzang fesyen bermula kat South Korea. Banyak ulzzang wannabe post up gambar diorang over website, voting and chatting.
The best ulzzang dipilih melalui contests sites, internet dgn real life tp x semestinyer perlu menang. Sesetengah ulzzang x lah bergantung sepenuhnya kat internet. Some of them yg dah mmg popular time kat sekolah. Ada gak ulzzang yg share gambar melalui internet and jadi femes amos.

Ada gak yang guna webcam program. Contohnya mcm popular teens kat Korea, China ngn Jepun. Bukan tu je..ade yg akan m'photoshopkan diri dorg. Touch up sikit kasi mate nampak besar and covering their flaws. Pendek kate kite leh ckp yg diorg ni 'FAKE'.

Untuk jd ulzzang, young teens ni akan g bli products untuk muke diorg. Ni sume termasuklah eyelashes, eyes contact, circle lens, makeup, foundation and mcm2 lagi la.

The most famous ulzzang yg jadi artis, penyanyi ngan model as a platform. Contohnyer Goo Hye Sun dgn Park Han Byul.


Kat sini aku nak post or tunjuk kt korg ulzzang wannabe..Korg leh tgk perbezaan b4 and after.






Saturday, May 29, 2010

Malaysia Bakal Muflis 2019??

Datuk Seri Idris Jala yang mengatakan negara Malaysia bakal menanggung hutang sejumlah RM1 trillion untuk 9tahun daripada sekarang iaitu tahun 2019. Pada masa itu, negara Malaysia boleh diiktiraf muflis@bangkrap. Jadi, kita kenalah bersedia terima sebarang kenaikan harga. Lingkup la rakyat.

Baca ulasan Pakar Ekonomi dan Ketua Audit Negara mengenai isu ini dan baca selanjutnya mengenai pemotongan subsidi oleh kerajaan Malaysia. more

Larangan penjualan rokok kurang 20 batang dikuatkuasa tahun depan

KUALA LUMPUR 29 Mei - Larangan penjualan rokok dalam paket kurang daripada 20 batang akan dikuatkuasakan mulai 1 Januari tahun depan.

Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam), Kementerian Kesihatan, Datuk Dr. Hasan Abdul Rahman berkata, peruntukan bagi larangan itu telah pun diwartakan pada 23 September 2004 melalui Peraturan-Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004.
"Diharapkan dengan tempoh masa yang telah diberikan ini, semua syarikat rokok dapat mengambil tindakan persediaan yang secukupnya,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Dr. Hasan berkata, seperti yang telah diamalkan di kebanyakan negara maju, larangan itu bertujuan membendung golongan remaja dan mereka yang berpendapatan rendah membelinya.
Katanya, tabiat merokok amat merugikan selain dari memudaratkan kesihatan sekali gus menjejaskan tahap ekonomi perokok tersebut. - Bernama

Thursday, May 27, 2010

Harga Minyak Mungkin Naik


Harga petrol mungkin dinaikkan buat permulaannya 15 sen bagi setiap liter daripada harga sekarang pada tahun ini.

Harga petrol RON 95 ketika ini dijual pada harga 1.80 ringgit bagi setiap liter.

Harga baru itu berikutan cadangan sebuah badan yang bertanggungjawab menasihatkan kerajaan berhubung cara-cara mengurangkan subsidi.

Cadangan itu dibuat pada pembentangan awam dalam usaha awal kerajaan untuk mengurang defisit dalam belanjawan negara yang kini pada tahap tertinggi bagi tempoh 20 tahun.

Mengikut cadangan yang dikemukakan kepada lembaga penasihat itu, harga petrol akan dinaikkan tahun ini dan diikuti dengan dua lagi kenaikkan pada kadar 20 sen setiap liter setiap kenaikkan pada 2011 dan dua lagi kenaikan, juga pada kadar 20 sen bagi setiap kenaikkan pada 2012.

Pada sepanjang 2013-2015, kenaikan harga minyak akan bergerak perlahan dan pada penghujung 2015, harga RON95 dijangka berada pada 2.60 ringgit bagi setiap liter.

Bagaimanapun rancangan kenaikkan yang dicadangkan itu masih belum diluluskan oleh kerajaan.

Ramalan itu adalah berdasarkan harga minyak mentah pada harga $73.06 bagi setiap tong pada 2011 dan $79.41-$94.52 bagi 2013-2015.

Cadangan pengurangan subsidi

Kerajaan akan menaikkan harga petrol, gas dan tol lebuhraya di bawah rancangan pengurangan subsidi selama lima tahun yang dibuat oleh PEMANDU, sebuah badan yang menasihatkan kerajan mengenai cara-cara mengurangkan subsidi.

Bagaiamanapun tiada keputusan yang dibuat dan kerajaan dijangka tidak akan membuat keputusan dalam jangka terdekat ini.

Pengurangan dan pemotongan subsidi itu membabitkan 12 perkara:


Petrol

Harga petrol prices dinaikan 15 sen pada Jun-Dis 2010, diikuti kenaikan 10 sen setiap enam bulan antara Jan 2011-Dis 2012 dan jumlah kenaikkan yang kecil bagi tahun-tahun berikutnya.

Harga petrol pada


2011 - RM2.16
2012 - RM2.20
2013 - RM2.34
2014 - RM2.52
2015 - RM2.60

Tol

Perbincangan semula dengan lebihraya pada 2010 dan dengan LDP pada 2013.

Cadangan semua perjanjian konsesi akan diteruskan tanpa pemberian subsidi, yang bakal menyebabkan kenaikkan harga antara 10-67 peratus pada 2010.

Gas

Harga gas dinaikkan pada kadar tetap RM3/MMBTU bagi setiap enam bulan daripada harga sekarang bagi sektor tenaga dan sektor bukan tenaga.

Kenaikkan harga gas pada RM3/MMBTU setiap enam bulan serentak dengan kenaikkan tarif elektrik 1.6 sen/kWh bagi setiap enam bulan.


*/* : Naik lagi??Aduii..jom sume naik basikal beramai-beramai..x yah pakai kereta yok!!ahahha =)

Tuesday, May 25, 2010

Kisah Mat Rempit Insaf



Aku mula-mula usha dok pikir gak pe mende la gambar signboard banyak2 ni..Dok tilik-tilik, usha punyer usha..ahahahhahhaha..aku mule ar tergelak besar..Creative sungguh mereka-mereka ini ya..I Like..=)

Myfriends2u.com setanding Facebook??


PUTRAJAYA - Kementerian Belia dan Sukan (KBS) semalam melancarkan laman sosial myfriends2u.com bagi memudahkan golongan belia mengetahui aktiviti yang bersesuaian mereka sertai.


Menterinya, Datuk Ahmad Shabery Cheek berkata, kewujudan laman berkenaan selaras dengan perkembangan pantas Internet yang memerlukan penyampaian berita dengan cepat dan terkini.

"Untuk itu, laman berkenaan juga akan menjadi platform atas talian bagi golongan belia untuk bertukar idea, menjengah peluang pekerjaan dan membina perniagaan sendiri.

"Selain itu, ia juga bertujuan meningkatkan kefahaman golongan belia mengenai kepentingan Internet dalam menguruskan aktiviti seharian mereka," katanya dalam ucapan pelancaran laman sosial myfriends2u.com di Menara KBS semalam.

Jom ramai-ramai join laman sosial yang latest ni. At least kita support laman sosial Malaysia.

Thursday, May 13, 2010

Ibu dan Facebook




video 

Hahahaha..dasyat ni..try usha jap gelagat dak kecil ini..Tergelak aku sorang2 bile usha..korg layan ar gak ek..

Tuesday, May 11, 2010

Slot Akasia : Adamaya Download [Eps 01 - 23(final)]

Anda meminati Adamaya bukan??

Coretan Adam untuk Maya

"jika diukur cinta dan kasih adam kepada maya tak terukur
lebih dalam dari tujuh lautan
lebih bnyk dari butiran pasir
lebih tinggi dari gunung yang tiada kemuncak
rindu yang ada dalam hati adam terhadap maya
rindu yang sentiasa merah
dapat mencairkan ketulan ais di lautan
rindu itu anugerah
cinta itu pengorbanan
kasih adam kepada maya memang tiada penghujung
maya cuma satu
jika mereka berpisah itu satu mala petaka kepada cinta agung ini"


So, kat sini aku ade update link download series dia..
Episode 1-22

Credit to : jiwang
Password : jiwang.tv

Episode 1
Part1
Part2
Part3

Episode 2
Part1
Part2
Part3

Episode 3
Part1
Part2
Part3

Episode 4
Part1
Part2
Part3

Episode 5
Part1
Part2
Part3

Episode 6
Part1
Part2
Part3

Episode 7
Part1
Part2
Part3

Episode 8
Part1
Part2
Part3

Episode 9
Part1
Part2
Part3

Episode 10
Part1
Part2
Part3

Episode 11
Part1
Part2
Part3 

Episode 12
Part1
Part2
Part3

Episode 13
Part1
Part2
Part3

Episode 14
Part1
Part2
Part3

Episode 15
Part1
Part2
Part3

Episode 16
Part1
Part2
Part3

Episode 17
Part1
Part2
Part3

Episode 18
Part1
Part2
Part3
Part4

Episode 19
Part1
Part2
Part3

Episode 20
Part1
Part2
Part3
Part4
 
Episode 21
Part1
Part2
Part3
Part4

Episode 22
Part1
Part2
Part3
Part4

Episode 23(final)
Part1
Part2
Part3
Part4

Sunday, May 9, 2010

Aku nak jual Crocs plak

Ade tgk org berbisness so aku pon cam teringin gak la.
Ape yg aku nak jual??


Rumah?Kereta??Keychain??
cop..ade ke org nak beli??
xpe2, lom cube lom tawu kan??

So..aku nak jual Crocs lah..


Skg ni org tgh giler crocs kan??
Kenapa??Sebab dia smart, cun, selesa..tul x??

Try la beli kt aku kalo nak tawu best ke x..

Mau??
Ok, anta butiran(nama, model, saiz, color, kuaantiti) kt email aku k..
u_ecah189@yahoo.com  

Okei, so area Shah Alam tiada shipping cost dikenakan.
Kalau tmpt lain, shipping cost (POS LAJU) RM6 tapi depends pd berat barang yang anda order.

Pembayaran boleh dibuat melalui akaun MAYBANK atau BANK ISLAM

Model : Crocs Lily
Sex : Female
Harga : RM25
Color : Purple, Coklat, Putih
Saiz : 5,6,7,8,9 (xde size??leh order meh)
Model : Crocs Malindi
Sex : Female
Harga : RM20
Color : Hitam,peacock blue,purple,putih,pink
Saiz : 5,6,7,8,9 (xde size??leh order meh)

Model : Crocs Tideline
Sex : Unisex
Harga : RM45
Color : Khakis (coklat)
Saiz : 7,8,9 (xde size??leh order meh)

Model : Crocband
Sex : Unisex
Harga : RM25
Color : Biru, Merah, Kuning, Hijau,
            Kelabu (slow & pekat), Purple
Saiz : 6,7,8,9 (xde size??leh order meh)


Model : Crocs Cleo
Sex : Female
Harga : RM18
Color : Coklat & purple
Saiz : 5,6,7,8,9 (xde size??leh order meh)




Model : Crocs Trailbreak
Sex : Female
Harga : RM55
Color : Coklat (pekat&slow)
Saiz : 6,7,8,9 (xde size??leh order meh)

Friday, May 7, 2010

YOUTH'10 Festival

YOUTH'10 - Malaysia's largest youth festival. So what's in store for YOUTH'10? It begins with the fundamentals: How youths engage with brands, leaders, government and society. The festival has proven - that with this level of collaboration, anything can happen. So don't sleep - get your FREE PASSES to 3 days festival and 3 conferences!

Get free pass here

and also..
Support this event by clicking support

Makin Menjadi-Jadi

MasyaAllah..
Ape la nak jadi??Makin hari makin byk kes-kes ibu buang bayi..
Buat anak laju, tp bile benih tu da jadi 'bayi' dibuang mcm sampah..
Kes terbaru ibu buang bayi di sungai..yang sedey nyer bayi tu da jadi mayat..
Innalillah..Usha jap kejam x kejam nyer golongan ni..








Ha..ni pulak pe kes???

gajah pun same gak??huhuhu..

Monday, May 3, 2010

Aku Mau Blaja Men Gitar!!


Waaaa..sakit giler jari dok tekan tali gitar tuh..
keras nak mampuih gitar kapak pakcik aku ni..
mmg x lut ar ngn jari seorang perempuan..
so, sape2 leh share tutorial cmner nak tune leh ar share2 kt sini..

Pekejadah nyer code A,B,C segala..
Bestnyer kalo ade gadget cam kt sebelah ni..

Sunday, May 2, 2010

Polis Tembak Mati Budak 15 Tahun

MasyaAllah..mengucap aku panjang..
Punye comel budak ni tp da temui ajal..
Ni kire sambungan kisah la aku nak share ngn korang..

Ada 2 kemungkinan :

Kemungkinan pertama :

1. keta tu keta pinjam...memang ada parang dlm keta tu so dia tak tahu ada parang dalam keta tu..mcm kita la, pinjam alphard en C mana ada check apa dalam tempat spare tayar dia...
2. polis letak parang dalam keta tu masa kejadian....(andaian semata-mata...) - mana datang parang tu? mmg dah ada dlm keta polis (pun andaian semata-mata...)

Kemungkinan Kedua :

1) kereta tuh kereta abg iparnyer tetapi pada hari kejadian kakaknyer yg memandu..
2) menurut kakaknyer, didalam kereta tersebut hanya ader payung, tiada parang ( mungkin polis sabotaj )
3) turut diberitahu, 2 kereta peronda polis mengejar kereta mangsa dan menembak kesemua tayar kereta mangsa sehingga kereta tersebut terbabas.
4) rakan mangsa yg berjaya melarikan diri dipercayai anak kpd anggota polis..
5) keluarga mangsa bukan org sembarangan.. Oleh itu PANEL PENYIASAT terpaksa ditubuhkan kerana, seorg pakciknya merupakan Setiausaha UMNO dan seorang lg pakciknyer merupakan CEO Maybank Berhad, Dato Johar Che Mat.
6) Ayah mangsa merupakan bekas Pegawai Tentera dan telah meninggal dunia pd 2004.
7) Mangsa dan rakannyer menonton perlawanan bola di kedai mamak yg berhampiran.

Diharapkan keadilan akan memihak kepada adik Aminulrasyid

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails